Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze i klocki - PODAJE CENY

Featured Replies

Napisano

Hej

Zastanawilem sie nad wymiana tarcz i klockow w swojej MW 1.9 JTD. Po sprawdzeniu mechanik oswiecil mnie, ze jeszcze 15 kkm mam przed soba, ale napisze co wiem, bo pytanie o ceny trafia sie czesto.

Sklepik www.sklepmoto.pl znalazlem na Allegro, wyglada wiarygodnie. A oto co mi napisali

TARCZE HAMULCOWE PRZEDNIE WENTYLOWANE (srednica 257x20 mm) sa w sprzedazy nastepujacych producentów (cena za komplet 2 sztuk):

1) Niemieckiej frimy ATE o symbolu 24.0120-0142.1 w cenie 280

2) Wloskiej firmy Brembo o symbolu 09.5870.14 w cenie 270

3) Angielskiej firmy Lucas o symbolu DF 2686 w cenie 200,00

4) Angielskiej firmy Delphi o symbolu BG 2830 w cenie 195

5) Polskiej firmy 4Max o symbolu 5201-01-0669 w cenie 110

KLOCKI HAMULCOWE PRZEDNIE sa w sprzedazy nastepujacych producentów (cena za komplet)::

1) Niemieckiej firmy ATE o symbolu 13.0460-7065.2 w cenie 124

2) Niemieckiej firmy Textar o symbolu 21927 17,9 w cenie 126

3) Firmy Ferodo Premier o symbolu FDB 1056 w cenie 109

4) Angielskiej firmy Delphi o symbolu LP 1586 w cenie 90

5) Angielskiej firmy Lucas o symbolu GDB 1290 w cenie 100

6) Polskiej firmy Breck o symbolu 21927 00 w cenie 80

Podane ceny sa cenami brutto. Oferta cenowa wazna przez 14 dni.

Wszystkie czesci sa nowe, fabrycznie zapakowane, do kazdego zakupu dolaczamy paragon fiskalny lub fakture VAT.

W rewanzu napiszcie co byscie wybrali i dlaczego wink.gif

Ja typuje Ate/Ate albo Ate/Texar. Wolalbym Brembo/Ferodo, ale jak pamietam, koledzy kacikowicze cos Brembo produkowanego w Polsce nie polecaja.

Napisano

Nie jeżdżę wyczynowo więc wybrałem Delphi/Delphi (lub jak kto woli Lockheed) za 199zł za komplet do 1.9JTD: 2tarcze + 4klocki

Napisano

A ja wybrałbym... Mikoda+Maff-y i za wszystko nie zapłaciłbym więcej niż 160 zł.

Napisano

> Hej

> Zastanawilem sie nad wymiana tarcz i klockow w swojej MW 1.9 JTD.

Coś drogi ten sklep. W/w klocki + tarcze Delphi na allegro (hurtownia części) można kupić za 199 + 15zł przesyłka. Taniej prawie 90 zeta. Pewnie innych firm też są tańsze. Ja również pomału przymierzam się do zakupu tarcz i klocków i mam pytanie czy tarcze wentylowane różnią się rozmiarami? dajmy na to od bravy 1.9, czy marysi są takie same jak u mnie w bravie 1.6?

Napisano

Ja ostatnio kupiłem Mikody nawiercane i rowkowane za 214zł komplet, a rozmiar mam większy bo 284. Do tego EBC GreenStuff za 210zł.

Do twojego bolidu będziesz miał zwykłe po 81,73zł za sztukę. Przesyłka kurierem przychodzi na następny dzień i kosztuje tylko 13zł bez względu na ciężar zakupionych tarcz. Ja kupowałem na przód i tył - trochę to ważyło.

Pozdro

Napisano

> 5) Polskiej firmy 4Max o symbolu 5201-01-0669 w cenie 110

kiedys duzo tarcz dla 4MAx-a robila Mikoda , bylo bo pakowane w ten sposob ze wkladali pudelko do pudelka . A 4Max to marka InterCars-u .

Za komplet tarcz 4Maxa placilem 80 zl 3 tyg. temu tongue.gif

Napisano

> brava nie ma wentylowanych tarcz w 1600

ja też nie miałem wentylowanych w marysce 1.6 SX

Ale krzywiły się dość często i zmieniłem, razem z zaciskami bo nie pasowały stare.

Napisano

> prototyp jakiś

W ogóle nie było w 1.6, czy tylko w krajowych lub z ubogim wyposażeniem?

Napisano

> W ogóle nie było w 1.6, czy tylko w krajowych lub z ubogim

> wyposażeniem?

w ogóle

Napisano

> w ogóle

Czyli wychodzi na to, że poprzedni właściciel założył wentylowane. W takim razie muszę przed zakupem zmierzyć jakie są wymiary tych tarcz.

Dziwna sprawa jest z tymi tarczami, bo jak pytam w sklepach internetowych lub allegro i podaję VIN i nazwę samochodu to piszą, że są tarcze wentylowane do bravy ELX 1.6 16V

Napisano

> 6) Polskiej firmy Breck o symbolu 21927 00 w cenie 80

te właśnie rok temu wkładałem do siebie do 1.8, czyli chyba dokladnie ten sam typ co i do Ciebie, bez najmniejszych problemow, nie pylą nadmiernie (a nawet bardzo mało), nic nie piszczy (same klocki zmienialem, tarcze stare nie wiem jakie) hamują bardzo dobrze, przejechalem niecale 20kkm nie widać zużycia za bardzo

Napisano

Witam,ja u siebie założyłem lucasa,są w dobrej cenie i sprawują się rewelacyjnie

Napisano

ja u siebie w 1,9D zakładałem brembo-szki i całkiem całkiem , nie pylą sie jak te w 1,4 12V - tam wymieniałem juz dawno i jakies tanizny , a alusy to po dłuższej trasie nie idzie domyc - szajsse

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.