Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokrowiec z koralików

Featured Replies

Napisano

Witam. Codzienie jeźdzę do pracy i w tak upalne dni po 40 minutach jazdy wychodzę z mokrymi plecami. Chciałbym tego uniknąć i planuję zakup pokrowca z jakimiś kawałkami drewna lub czymś co mnie oddzieli od fotela i pozwoli oddychać moim plecom. Czy możecie coś polecić?

Czy w ogóle to dobry pomysł - szczerze mówiąc nie wiem jak się będę czuł po tygodniu siedzenia na koralikach?

Jeżeli nie - to czy jest na to jakiś inny sposób?

Wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> Witam. Codzienie jeźdzę do pracy i w tak upalne dni po 40 minutach

> jazdy wychodzę z mokrymi plecami. Chciałbym tego uniknąć i

> planuję zakup pokrowca z jakimiś kawałkami drewna lub czymś co

> mnie oddzieli od fotela i pozwoli oddychać moim plecom. Czy

> możecie coś polecić?

> Czy w ogóle to dobry pomysł - szczerze mówiąc nie wiem jak się będę

> czuł po tygodniu siedzenia na koralikach?

> Jeżeli nie - to czy jest na to jakiś inny sposób?

> Wielkie dzięki.

> Pozdrawiam

> Paweł

Kilka lat używałem maty z koralików. Fajna sprawa, jest przepływ powietrza, fajnie masują plecy smile.gif. Ale wywaliłem ją, taka mata jest śliska i przy dłuższych trasach bolą mięśnie nóg - ciągle musisz je napinać żeby utrzymać pozycję za kierownicą. W czasie jazdy, szczególnie na zakrętach, po prostu się po nich ślizgałem. Jeśli jeździsz na krtkich dystansach - polecam. Na dłuższe trasy są męczące.

Napisano

ja wywaliłem bo kiedyś (kilka ładnych lat temu) kupiłem auto wyposażone w taki wynalazek owszem fajnie masuje,jest większy przewiew ale okropnie "trociny" z tego leciały i dlatego wywaliłem

Napisano

tez to mialem , teraz w bagazniku to lezy

minusy to :

-leca trociny z tego , pelno syfu na fotelu zostaje

-bardzo slizga sie (podejrzewam ze przy wypadku moznaby sie nawet wyslizgnac z pasow i wyleciec z fotela )...

-no i jak nosisz eleganckie spodnie (lub chociazby sztruksy) to strasznie po pewnym czasie to sie odbija na nich

- kiepskie mocowanie (trzeba swoje dorabiac)

-wyglad tez sredni , ale to juz kwestia gustu

-no po dluzszym czasie zaczyna ci sie to po prostu wbijac i niewygodnie sie robi , twardo

plusy

+ nie przyklejasz sie do fotela

+plecy nawet odpoczywaja , ale co do masowania to wolalbym juz kupic mate masujaca pod zapalniczke zlosnik.gif

+przewiew

+na krotkich trasach , ok , ale jak ryszam w dluzsza trase to wyrzucalem to , bo naprawde twardo sie robi

Napisano

Jeżeli chcesz mieć komfort -to tylko pokrowce z wyprawionej owczej skóry takiej jak na kożuch . Wbrew pozorom,latem chłodzi zimą grzeje --sprawdzone !!.

Napisano

Kiedyś miałem taki wynalazek w SC - wywaliłem od razu jak to zobaczyłem. Później zrobiłem trasę w 1 dzień 900km i delikatnie mówiąc moje plecy miały dość. Po tygodniu coś mnie tknęło i założyłem z powrotem. Zrobiłem tą samą trasę, przyjechałem do domu i nic...

Także moim plecom bardzo pomogło grinser006.gif

Napisano

> Czy

> możecie coś polecić?

Ja moge tylko ostrzec. Tesciu w ten sposob zalatwil sobie tapicerke fotela w nowym aucie crazy.gif Sa takie koraliki co od strony fotela maja cos na wzor siatki z zylki. I wlasnie to poharatalo tapicerke fotela. Zwroc na to uwage ok.gif

Napisano

tata kiedys w sierrze mial takie pokrowce, pamietam ze jak bylem maly i sie opieralem to mi wlosy sie klinowaly w tych koralikach i bolalo jak odrywalem glowe od oparcia mlot.gif

no i sliskie :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.