Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja gazowa - cennik pomóżcie

Featured Replies

Napisano

POSTANOWIL.zakadam gaz i tu moje pytanko do spolczności astrolotów.znalazlemgazownika i mi zaproponowal:instalka Bingo, reduktor Lovato,zbiornik w kole 42l,powiedzial mi za to 1600zl,czy taka instalacja jest dobra i czy cena jest w normie?

Napisano

> POSTANOWIL.zakadam gaz

A co to już kolega nie sprzedaje asterki? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> A co to już kolega nie sprzedaje asterki?

już nie:)lubie to autko,nie sprawia mi narazie zadnych psikuskow wiec zostawiam go,zaloze gaz i bede sobie pomykal

Napisano

oczywiscie cena w normie ,jak placilem tez 1600zl tye ze i parownik mam BRC

pewnie przy tych cenach benzyny to z torbami mozna isc

a pozatym ten silnik jest wdzieczny do gazu bedzie chodzil jak ta lala zadnych strzalow itd

Napisano
  • Autor

ktos jeszcze moze sie wypowie czy ma taka instalke i jak mu sie jezdzi? grinser006.gif

Napisano

> ktos jeszcze moze sie wypowie czy ma taka instalke i jak mu sie

> jezdzi?

w caravaniku mam parownik Tomasetto Asterik i sterownik Bingo-M - rewelacja, wolne obroty jak skała, średnie spalanie 8,2l/100km, minimalne jakie osiągnąłem to 7,5l/100km (trasa 90-120km/h) można ustawić min. temperaturę przełączenia na gaz, latem na benzynie trochę silnik głupieje - zimą, gdy dłużej się nagrzewa nie ma problemów z noPB

w hatchback'u mam komplet BRC: parownik Tekno, sterownik Just Junior i tak do końca zadowolony nie jestem,

co prawda udało się go wyregulować i już mi nie gaśnie na wolnych, ale spalanie jest wg mnie za duże. jak robiłem test delikatnej jazdy, do tego trasę 100km to wyszło 8,8 - jak jeździłem dynamicznie wyszło 9,2 - wg mnie żadna różnica... więc jeżdżę dynamicznie 270751858-jezyk.gif

ale porównując z caravanikiem to trochę dziwne, nie dość że ten większy to jeszcze wozi regularnie dzień w dzień cztery dorosłe osoby i pali mniej, niż htb z samym kierowcą...

Napisano

> POSTANOWIL.zakadam gaz i tu moje pytanko do spolczności

> astrolotów.znalazlemgazownika i mi zaproponowal:instalka Bingo,

> reduktor Lovato,zbiornik w kole 42l,powiedzial mi za to

> 1600zl,czy taka instalacja jest dobra i czy cena jest w normie?

a gdzie kolega się pytał jesli moża wiedzieć ??

Napisano
  • Autor

> a gdzie kolega się pytał jesli moża wiedzieć ??

Robie w zakładzie IDZIK w Łojkach bo tego zakładu jestem pewien ponieważ wiem kto tam pracuje,termin mam na wtorek - wiec po 16.00 juz bede cieszyl sie gaziemmm:)

Napisano

Zestaw i cena waytogo.gif Spytaj sie tylko jak przy tej butli 42l klapa od kola bedzie sie zamykac. U mnie bylo 41l i z trudem ale sie udawalo.

Napisano

Przy okazji mam pytanie bo chyba też założę LPG słyszałem że są instalacje gdzie stan gazu w butli pokazuje na zegarach tak jak na benzynie są takie? aha jest różnica cenowa ?

Napisano

> Przy okazji mam pytanie bo chyba też założę LPG słyszałem że są

> instalacje gdzie stan gazu w butli pokazuje na zegarach tak jak

> na benzynie są takie? aha jest różnica cenowa ?

Opel cos takiego robil ale we fabrycznych instalacjach. Instalacje "dokladane" tego nie oferuja, chyba ze jakies samorobki. Na allegro byly kiedys takie moduly do wlasnorecznego montazu. Wg mnie zabawa w takie bajery nie ma sensu - itak przewaznie jezdzi sie "na kilometry" wink.gif

Napisano

> Przy okazji mam pytanie bo chyba też założę LPG słyszałem że są

> instalacje gdzie stan gazu w butli pokazuje na zegarach tak jak

> na benzynie są takie? aha jest różnica cenowa ?

To jak pokazywany jest poziom gazu zależy od sterownika LPG i od rodzaju zastosowanego czujnika poziomu gazu. Najlepiej sprawdzić w instrukcji lub opisie czy taka funkcja jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.