Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z radiem i wyświetlaczem

Featured Replies

Napisano

witam!!! zakupiłem sobie radyjko pioneer deh-424r.do radia dokupiłem przejściówkę coś jak na zdjęciu przejściówka .pierwszy problem to poruszany jak zwykle że radio działa tylko z zapłonem.bez kluczyka "na postoju" nie działa.drugi bardziej denerwujący problem to że po włączeniu radia znika mi data z wyświatlacza,zegar pozostaje.posiadam wyświetlacz chyba DID (data centralnie i zegarek po prawej stronie).jak to zmienić? załączam schemat tego pioneera jeśli to się komuś przyda. schemat

Napisano

> witam!!! zakupiłem sobie radyjko pioneer deh-424r.do radia dokupiłem

> przejściówkę coś jak na zdjęciu przejściówka .pierwszy problem

> to poruszany jak zwykle że radio działa tylko z zapłonem.bez

> kluczyka "na postoju" nie działa.drugi bardziej denerwujący

> problem to że po włączeniu radia znika mi data z

> wyświatlacza,zegar pozostaje.posiadam wyświetlacz chyba DID

> (data centralnie i zegarek po prawej stronie).jak to zmienić?

> załączam schemat tego pioneera jeśli to się komuś przyda.

> schemat

w tej przejściówce jest niebieski przewód, wychodzi wg tego schematu z pinu nr 3 "antena automatyczna".Spróbuj go odpiąć od gniazda ISO (te kostki), lub przetnij.Jeżeli masz antenę automat., lub wzmacniacz antenowy, to podłącz do tej odciętej części od strony radia.

Napisano

> po włączeniu radia znika mi data z

> wyświatlacza,zegar pozostaje.posiadam wyświetlacz chyba DID

> (data centralnie i zegarek po prawej stronie).jak to zmienić?

Można przeciąc tak jak radzi filutek ale proponuję lepsze rozwiązanie kolegi krzys_rzeszow. Kiedy przetniesz kabelek wyświetlacz bedzie działał tylko w następujacych okolicznościach: włączone radio i jednocześnie włączony zapłon. Wyklucza to działanie DIDa na postoju. Sposób kolegi krzys_rzeszow zapewnia świecenie DIDa zawsze kiedy włączone jest radio, niezależnie od stacyjki:

KLIK

Pozdroofka

Napisano

Koledze pomogliście to moze i mi pomożecie. Wiec jak zrobić aby radio uruchamialo sie samodzielnie po przekreceniu kluczyka, a przy wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu klucza samo gasło. zeby dalo sie je właczyć tez bez kluczyka. Aby samo sie wyłączało po upływie jednej 1h jezeli nie bedzie klucza.Chodzi mi o tzw. logike zapłony. Znalazłem pare postów ale ni cholery nie rozumiem. Wyjaśnijcie to jak debilowi. Teraz posiadam Pioneer 4400. Niby winienem zamienic kabel zółty z czerwony ... tak też robiłem i nic...

Napisano
  • Autor

odłączenie niebieskiego kabelka zakończyło się pełnym sukcesem.wyświetlacz działa sobie tak jak wcześniej niezależnie od radia.natomiast ustawienie kabelków tak aby radio działało bez kluczyka zakończyło się spalonym bezpiecznikiem:)kombinowałem na różne sposoby ale nie chce tak to działać.wkońcu podłączyłem oba przewody wychodzące z radia znaczy się zasilanie i podtrzymanie (czerwony i żółty)do zasilania z kostki z samochodu (czerwony)i nastąpiło "pstryk" i poszedł bezpiecznik smile.gif

Napisano

> odłączenie niebieskiego kabelka zakończyło się pełnym

> sukcesem.wyświetlacz działa sobie tak jak wcześniej niezależnie

> od radia.natomiast ustawienie kabelków tak aby radio działało

> bez kluczyka zakończyło się spalonym

> bezpiecznikiem:)kombinowałem na różne sposoby ale nie chce tak

> to działać.wkońcu podłączyłem oba przewody wychodzące z radia

> znaczy się zasilanie i podtrzymanie (czerwony i żółty)do

> zasilania z kostki z samochodu (czerwony)i nastąpiło "pstryk" i

> poszedł bezpiecznik

Na kłopoty z włączaniem radia bez stacyjki i jego wyłączania polecam poczytać ten wątek

Teraz tek spojrzałem na szybko i jednak ten link bardziej mówi o wyłączaniu no ale może się przyda.

Pozdrawiam

Napisano

> odłączenie niebieskiego kabelka zakończyło się pełnym

> sukcesem.wyświetlacz działa sobie tak jak wcześniej niezależnie

> od radia.natomiast ustawienie kabelków tak aby radio działało

> bez kluczyka zakończyło się spalonym

> bezpiecznikiem:)kombinowałem na różne sposoby ale nie chce tak

> to działać.wkońcu podłączyłem oba przewody wychodzące z radia

> znaczy się zasilanie i podtrzymanie (czerwony i żółty)do

> zasilania z kostki z samochodu (czerwony)i nastąpiło "pstryk" i

> poszedł bezpiecznik

Sprawdź który przewód ma +po stacyjce (żółty lub czerwony). Przetnij go w tej przelotce, którą dokupiłeś. Część od strony radia połącz z drugim+, drugą część zaizoluj, i już radio gra bez stacyjki. Wszystko rób w tej przelotce, nic nie kombinuj z instalacją.

Bezpiecznik wywaliło bo połączyłes żółty z czerwonym bez odcięcia i radio zastąpiło ci stacyjkę i zasiliło cały samochód.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

zrobiłem najprościej jak to było możliwe chociaż nie wiem czy dobrze.wszystko zostawiłem tak jak było w kostce.wypiąłem tylko kabelek z radyjka od podtrzymania (żółty)i podłączyłem go do +.akurat najbliżej była centralka od centralnego zamka który z kolei jak wyczaiłem jest bezpośrenio podłączony do akumulatora.radio gra bez przekręcenia kluczyka chodź teraz nie wyłącza mi się po zgaszeniu silnika.poprostu działa niezależnie.

Napisano

> ..Chodzi mi o tzw. logike zapłony...

O ile się nie mylę, to "logika zapłonu" jest funkcją radyjka. Jeżeli radio tę funkcję ma, to na 100% można to właczyć lub wyłaczyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.