Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

grzeje się silnik do 105 w trasie

Featured Replies

Napisano

mam problem z temperaturą, wczoraj w trasie wynosiła 100-105 a czasem nawet pod czerwone pole. Co jakiś czas gasiłem silnik bo to na jakiś czas pomagało ale zawsze ciężko było odpalić ponownie. Zatrzymywałem się też żeby sprawdzić co się dzieje pod maską i tak raz przyłapałem ją tak że było na wskaźniku temp płynu 100 a żaden wiatrak nie chodził jeszcze dopiero przy 102 się włączył, z tym że tak tylko raz się zdarzyło bo wcześniej jak prawdzalem to już przy 95 chodziły obydwa, to wszystko dotyczy trasy. Mam też pytanie czy chłodnica ma być zimna od zewnętrznej strony?od wewnętrznej była gorąca, jak sprawdzałem to chodziły wiatraki.Nie wiem co tam jeszcze, zdarza jej się trzymać mniej a im dłużej jadę tym większe prawdopodobieństwo że będzie nawet 105, węże oba parzą strasznie, nie ma różnicy czy miasto czy trasa, płyn jest jakieś 2cm poniżej ale tak było i nie ubywa. Jeszcze napiszę bo to dziwne, problemy w temp zaczęły się już po kupnie auta i po wymianie oleju silnikowego jak ręką odjął 92-95 maks a teraz po zrobieniu 200km nagle coś takiego.Jaki związek ma olej z temp płynu? czy słabe ciśnienie oleju może spowodować jej wzrost? I jeszcze jedno to silnik 2.0 16v benzyna omega ale to jedne i te same zasady co w astrze tak sobie myślę

pozdrawiam

Napisano

> kupnie auta i po wymianie oleju silnikowego jak ręką odjął 92-95

> maks a teraz po zrobieniu 200km nagle coś takiego.Jaki związek

> ma olej z temp płynu? czy słabe ciśnienie oleju może spowodować

> jej wzrost?

Witam.

Na początek sprawdź poziom oleju.....

Pzdr.

Napisano

> Witam.

> Na początek sprawdź poziom oleju.....

.... a później termostat

Napisano

Mialem tez kiedys tak. Wymiana chłodnicy i auto pracuje normalnie. Wczesniej w trasie tem rosła jak u Ciebie. U nie koszt nowej chłodnicy to 150 zł. Jak masz klime moze byc drozej. Moja byla strasznie zamulona. Nie warto było ją płukać itd.

Napisano

Jeśli termostat OK, to na 99% chłodnica. U mnie po wymianie chłodnicy różnica jest kolosalna, aktualnie w czasie jazdy nie sposób doprowadzić by włączył się wiatrak, nawet w te upały.

Znajomy w Omedze miał to samo, a Omega z 2000r.

pzdr!

Napisano

ja tez mialem omege i mam dalej drugą . poprzednia , wentylator praktycznie sekwencyjnie sie wlaczal i wylaczał jak bez klimy jezdzilem , nawet na trasie , termostat wymienilem , bo myslalem , ze to wina jego , bez zmian , na trasie to samo wlaczał sie i wyłaczał wiatrak podczas wiekszych predkosci , ale nigdy nie pzreszedł na czerwone pole wskaznik , max pokazywał 105 stopni jesli tak to mozna okreslic bo wiadomo , podzialki nie ma zlosnik.gif

ale - tak ma byc !! moja chłodnica była niczym nóweczka , bo sprawdzalem

Napisano

Pfff no dzis to nawet mi prawie 100 pykala na trasie smile.gif granica 95-99... ale dzis u nas na sloncu bylo ponad 50 lekko... wiec nawet sie zbytnio nie zdzwilem bo zazwyczaj jest ok.. smile.gif mimo wszystko i tak mam pompe wody do wymiany wiec moze jeszcze troche temp spadnie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.