Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Groził, że zakopie mnie w lesie [interia]

Featured Replies

Napisano

buractwa nie brakuje, ale sa tez pomocni ludzie w katamaranach, jak jechalem niedawno przez Czestochowe i stalem w korku to patrze a jakis typek z wozu mi cos pokazuje i zjezdza do krawedzi jezdni aby ulatwic mi przejazd srodkiem, takim sposobem minalem sobie kilkadziesiat autek<o ile nie kilkaset> i oszczedzilem przynajmniej godzine stania w korku, okazalo sie ze na koncu policja zabezpieczala jakas kolizje, sam nie mialem zwyczaju przeciskania sie miedzy autkami, ale skoro ktos mi to ulawtil to czemu nie, od tej pory czasem sie przeciskam, choc zwyczajowo stoje grzecznie w korkach grinser006.gif

A taki debil co wyskakuje i chce klepac powinien kiedys trafic na jakiegos pakera albo karateke, dostalby wp****** to by sie nauczyl kultury grinser006.gif

Napisano

Motocyklista który wyminie kolumne autek i stanie przedemną nie wywołuje u mnie złych emocji bo i tak zanim swojego klocka ważącego tone ruszę to on juz smignie i ani mi drogi nie zatamuje ani nic więc nie widze powodów dla których miałbym być zły. Ale sam czasem poruszam się rowerem po ulicach i po takich przygodach co miałem to na motocykl nawet w tym debilnym kraju nie wsiadam bo polak dla polaka wilkiem niestety.... nie daj boże bym wyprzedził jakiegoś impotenta w bmw na światłach i by mnie później potraktował jak kolege z artykułu. cóż co kraj to obyczaj...

ostatnio mam ochote kupić sobie skuter, ale to i tak raczej po polnych drogach na działce pochasać niż po miescie łodzi...

Napisano

> Ale sam czasem poruszam się rowerem po ulicach

A właśnie, co do rowerów.

Szlag mnie trafia jak na mieście mi rowery w korkach prawą stroną śmigają przy krawężniku, trzeba uważać żeby takiego przypadkiem na chodnik nie zepchnąć wrrr.gif

Napisano

> A właśnie, co do rowerów.

> Szlag mnie trafia jak na mieście mi rowery w korkach prawą stroną

> śmigają przy krawężniku, trzeba uważać żeby takiego przypadkiem

> na chodnik nie zepchnąć

Dlatego ja kozystam z chodników smile.gif ale czasem niestety brak chodników i sam nie wiem jak jechać czy blisko krawężnika i modlić się aby osoby które mnie wyprzedzają "na styk"

(nierzedko z prędkością ok 80 km/h) mnie nie "puknęły" czy oddalić się trochę od tego krawężnika i tamować ruch.

Sam też nie lubię rowerów na drogach jako kierowca auta, ale ogólnie lubię jeździć na roweku i czasem pewe odcinki muszę pokonać po drogach niestety.

Napisano

Choć jeżdżę autem to mi motocykliści w ogóle nie przeszkadzają. Nie przeszkadza mi również jak śmigają między autami w środku korka, choć boje się o lusterka grinser006.gif A co do poje...ów jest ich bardzo dużo i zachowują się oni podobnie niezależnie od tego czy jedziesz na motorze czy w aucie. Dzisiaj miałem trochę mniej drastyczną akcję z taksówkarzem, który chciał sobie urządzić slalom swoją Bawarką a jak mu to niestety uniemożliwiłem - fakt zrobiłem to celowo gdyż wiedziałem że wcisnął by się przede mnie a miejsca było mało. A na światłach mnie powyzywał.

Napisano

> A właśnie, co do rowerów.

> Szlag mnie trafia jak na mieście mi rowery w korkach prawą stroną

> śmigają przy krawężniku, trzeba uważać żeby takiego przypadkiem

> na chodnik nie zepchnąć

a co Ci to przeszkadza? jesli nie maja jak jechac to musza jechac ulica, sam niejednokrotnie prawa strona przejezdzam korek i nie widze w tym nic zlego.

Napisano

> a co Ci to przeszkadza? jesli nie maja jak jechac to musza jechac

> ulica, sam niejednokrotnie prawa strona przejezdzam korek i nie

> widze w tym nic zlego.

To złego, że wyprzedza się z lewej strony. Przerabiam temat codziennie w drodze do pracy (np. tunele przy ciepłowni) - z lewej prawidłowo motocykle, z prawej najczęściej nieoświetlone rowery... oslabiony.gif

Napisano

> Artukul do poczytania tutaj:

wiecie co... jezdzilem troche motocyklem, ale tak raczej na uboczach... i slyszalem o "wojnie" miedzy kierowcami samochodow a motocyklistami, ale jak poczytalem te durne komentarze, to sie zalamalem... co za debil ( mam na mysli jednego z kierowcow ) wypisuje takie rzeczy. rozwalic sobie bryke tylko po to zeby komus zrobic na zlosc :/ jak pies ogrodnika - sam nie zje i komus tez nie da angryfire.gif

Napisano

Są ludzie, są taborety.

Ciekawe co zrobiłby taki "kierowca Omegi" gdyby natknął się na większą grupę motocyklistów ? Też byłby taki "kozak" ?

Jeżdżę samochodem i motocyklem. Staram się nie utrudniać motocyklistom życia, gdy siedze za kółkiem. To samo tyczy sie jazdy na motocyklu. Nie rozumiem na prawde, kiedy kogoś krew zalewa jak go motocykl wyprzedzi (czy to na światłach, czy to na trasie), zazdrość przemawia ? niewiem.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Nie mam pytań. Ale ludzie właśnie tacy są - każdy najmądrzejszy i wszystko wie najlepiej i jemu się wszystko należy.

Chłopak niczemu nie winny swoje przeżył.

Jeśli faktycznie są warunki do tego żeby ominąć korek jest miejsce to nie mam nic do motocyklistów, wręcz przeciwnie jak widzę w lusterku motocykl to zjeżdżam i zawsze puszczam. Bo wiadomo, że i tak on korka nie stworzy bo za parę sekund nie będzie go widać a dwa robi się mniejszy korek bo po kiego mają jeszcze oni tam stać. Nawet na normalnej drodze im ułatwiam wyprzedzanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.