Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawieszenie, silnik, blachy? złośliwe stuki...

Featured Replies

Napisano

Witam...

W mojej 900 słychać dziwne stukanie z przedniej części auta...

stuki pojawiają się i są najbardziej dokuczliwe na nawierzchni typu "kocie łby" czy inna grubsza kostka brukowa. Zdarzają się też przy poprzecznych przejazdach przez głębsze koleiny, tory tramwajowe itp. Odnoszę wrażenie jakby wzmagały się przy skręconej kierownicy, ale na prostych kołach też potrafi nie źle walić sciana.gif

Dwa razy w odstępach dwu-tygodniowych byłem na diagnostyce u zaprzyjaźnionego diagnosty... i nic nie znalazł... a jak się przejechał to rozłożył ręce...

W ostatnim czasie wymieniłem:

- przekładnie kierowniczą - miał luzy...

- górne mocowania <poduszki> amortyzatorów,

- wszystkie poduszki silnika / skrzyni

-obejrzałem czy nie ma pęknięć nadwozia...

Są 3 teorie...

1. Jakieś pęknięcie blach gdzieś od dołu ale mało prawdopodobne żeby pękło mniej więcej w tym samym czasie po dwóch stronach...

2. Wypracowane wahacze - byłem 2 razy na diagnostyce i dwa razy nic nie wyszło, jeden simerblock miał delikatny luz wyczuwalny pod palcem tylko przy wciśniętym hamulcu, gałki wahacza OK...

3. mam amory dziadkowe... wyszło, że mają po 86% tłumienia...możliwe, żeby one stukały? tyle, że dziadki są identyczne z przodu i z tyłu...

i jeszcze jedno, jak zmieniałem poduszki to najpierw zmieniłem lewą i tylną <od skrzyni> a po przejechaniu ok 100 km zmieniłem jeszcze prawą, ale to chyba nie ma znaczenia...

CO sugerujecie? zmieniać wahacze czy sobie odpuścić i czekać aż coś się faktycznie wys#$a? sick.gif

Napisano

> CO sugerujecie? zmieniać wahacze czy sobie odpuścić i czekać aż coś

> się faktycznie wys#$a?

ja sugeruje swoznie wahaczy smile.gif czyli wahacze

jak odkrecisz swozen i wyciagniesz ze zwrotnicy to bedziesz widzial czy ma luz czy nie smile.gif

Napisano
  • Autor

właśnie, że tydzień temu wyciągałem, i qfa jak na złość nie mają luzów...

Napisano

to moze byc złudne poniewaz tez mi stukało tak ze kazdu stuk bylo czuc na podłodze .... crazy.gif zazwyczaj swozen wystukuje sie na tyle dziwnie ze trzeba sie niezle naszukac tego luzu pozatym to nie musi byc az taki widoczny luz.

Napisano

100% wahacze , jak już będzeisz wymienial to kupuj oryginały ok.gif bo mi inne poleciały w 11 miesięcy sick.gif a były podobno firmowe BRITH czy jakoś tak sick.gif

Na Allegro gości u ma tanio oryginały poszukaj po 95zł/szt ok.gif

Ja wymieniam na dniach ok.gif

Napisano
  • Autor

to chyba ten sworzeń w wahaczu to ostani bastion... zabiore się za wahacze, może w weekend i będzie wiadomo,

dzięki za info ok.gif

żółwik na poczatek tygodnia piesc.gif

Napisano
  • Autor

dwa razy byłem na trzepakach i dooopa sick.gif ani najmniejszego puknięcia nie było oink.gif

Napisano

> 100% wahacze , jak już będzeisz wymienial to kupuj oryginały bo mi

> inne poleciały w 11 miesięcy a były podobno firmowe BRITH czy

> jakoś tak

> Na Allegro gości u ma tanio oryginały poszukaj po 95zł/szt

> Ja wymieniam na dniach

to tanio po tyle w sklepie chodza rzemiosla hmm.gif oryginaly po 130zl

polecacie wymieniac parami jesli jeden polecial a drugi byl wymieniany pol roku temu ??

Napisano

Ja już je mam w domu i potwierdzam że są oryginałami wybite napis MAGNETTI MARELLI ( czy jak to sie tam pisze ) .

Ja się jeszcze troche potargowałem i kupiłem poza aukcją za 197zł z wysyką devil.gif - jest paragon ok.gif

Napisano
  • Autor

kolego, ja wszystko wymieniam parami, nie staćmnie na sztuczne oszczędności ok.gif

Napisano

> panie skrzynke opróżnij

> Masz T U T A J

jzu sie robi mlot.gif

do katowic mam blisko wiec moze podjade osobiscie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.