Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki sub do niedużej skrzynki zamkniętej (Seicento)

Featured Replies

Napisano

Witam...planuje coś ukulać żeby grało jakotako. Proszę polećcie mi jakiś tani głosnik nadający się do skrzyni zamkniętej (np.jakiś STX, 20cm...max 25 ) niedużej, powiem więcej, jak najmniejszej......takie minimum jaki litraż mniej więcej powinna mieć żeby coś z tego wyszło. Napędzane będzie najprawdopodobniej przez Magnata Classik 460.

Help hmm.gif

Napisano

> Witam...planuje coś ukulać żeby grało jakotako. Proszę polećcie mi

> jakiś tani głosnik nadający się do skrzyni zamkniętej (np.jakiś

> STX, 20cm...max 25 ) niedużej, powiem więcej, jak

> najmniejszej......takie minimum jaki litraż mniej więcej powinna

> mieć żeby coś z tego wyszło. Napędzane będzie najprawdopodobniej

> przez Magnata Classik 460.

> Help

Czytales To?

Z moich obliczen (hehe, czytaj: z obliczen WinISD zlosnik.gif ) wynika ze do min. 25l. zagra przyzwoicie. Glosnik ma 27cm srednicy. Przyzwoity przetwornik, a kosztuje polowe tego co Alfredy czy Buszmeny (55zl).

Napisano
  • Autor

No właśnie czytałem wczesniej.....jednak nie wiem gdzie STX w ogole sprzedaje swoje produkty (oprocz wysyłki, bo tu chcą za wysylke dosc sporo). To w sumie podstawowy problem, bo co polskie to nie chinskie, podają wszystko co potrzeba z danych tech. no i można do tego dosc dokladnie obliczyc litraż. Pytanie w ogole o rodzaj skrzynki do tego, lepiej B-R czy zamknięta ? Wiem że zamkniętą dość trudno dobrze zrobić (problem z doborem glosnika), dlatego sie dziwie że tani STX gra dobrze z zamkniętej....

Napisano

> No właśnie czytałem wczesniej.....jednak nie wiem gdzie STX w ogole

> sprzedaje swoje produkty (oprocz wysyłki, bo tu chcą za wysylke

> dosc sporo). To w sumie podstawowy problem, bo co polskie to nie

> chinskie, podają wszystko co potrzeba z danych tech. no i można

> do tego dosc dokladnie obliczyc litraż. Pytanie w ogole o rodzaj

Ktos handluje STX-em na Allegro. W razie potrzeby moge kupic Ci taki na Wolumenie i wyslac paczka.

> skrzynki do tego, lepiej B-R czy zamknięta ? Wiem że zamkniętą

> dość trudno dobrze zrobić (problem z doborem glosnika), dlatego

Jest chyba odwrotnie - trudniej dobrze zrobic skrzynie BR - trzeba bardzo dobrze wyliczyc objetosc bo to ma bardzo duzy wplyw na charakterystyke skrzyni BR.

Skrzynia zamknieta jest mniej podatna na bledy - tu charakterystyka w mniejszym stopniu reaguje na zmiany objetosci.

> sie dziwie że tani STX gra dobrze z zamkniętej....

Powiem Ci tak - chlopaki z STX stwierdzili ze ten glosnik "lubi" prace w malych obudowach zamknietych - potwierdzaja to obliczenia i odsluch. Bas jest przyjemny, nie "wlecze sie", nie "buczy", jesli w muzyce wystepuja szybkie uderzenia stopka to nie zlewaja sie w jedno dudnienie - to duzo jesli patrzec na pieniadze wydane na ten przetwornik. Zapewne nie dorasta on brzmieniem uznanym konstrukcjom - jednak jest to moim zdaniem swietna alternatywa dla glosnikow typu "Buszmen".

Jesli chcesz zeby pracowal w malej skrzyni - stanowczo odradzam BR - rob zamknieta.

Napisano

Sądze ze dobrą propozycją jest głosniczek Earthquake'a (produkcja USA) model dB10.

Jest to najczęsciej chyba polecany głośniczek dla początkujących. Do niego najczęsciej polecany Blaupunkta 2100. Magnat tez da rade.

Akurat mam takiego całkiem niepotrzebnego- jeszcze ze starej serii wink.gif. Sprawdzałem go w skrzyni 17L i gra bardzo fajnie. Jak byś był zainteresowany to Ci pomoge go zdobyć grinser006.gif

Napisano

> zainteresowany to Ci pomoge go zdobyć

Siemanko.

Jakieś więcej info na temat głośniczka? Za jaką cene byś go mogł oddać początkującemu audiomaniakowi? :D Zaznaczam, ze nie zababiam zbyt dużo, tak ze nie przesadzaja z ceną:) Jak coS to poproszę na priva informacje.

Pozdro meenn

Napisano

ja mam alpharda Cw 25 cm w obudowie którą wystrugałem specjalnie pod bagaznik CC,

wygląda to tak, a gra super jak za cene 119 zl za głosnik

274960591-050404_115809.jpg

Napisano

> ja mam alpharda Cw 25 cm w obudowie którą wystrugałem specjalnie pod

> bagaznik CC,

> wygląda to tak, a gra super jak za cene 119 zl za głosnik

hmm.gif jakiej objetosci ta skrzynia?? Bo wyglada na duuuuza. Liczyles ja pod ten glosnik??

Napisano

> jakiej objetosci ta skrzynia?? Bo wyglada na duuuuza. Liczyles ja

> pod ten glosnik??

niecałe 40 l i tyle najlepiej wychodzi w praniu, bo mam drugi taki na tym samym głosniku i gra chyba gorzej,

PS: to na fotce było jako moja praca dyplomowa razem ze wzmacniaczem i zostało ocenione na BDB wiec chyb gra dobrze.

długosc to 70 cm reszty wymiarów nie pamietam ale miesci sie w sam raz i zostaje jeszcze miejsce na 6*9 w tylnej półce zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.