Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blokująca się linka od gazu

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie 20.GIF

Dziś podczas dość szybkiej jazdy najprawdopodobniej zablokowała mi się linka od gazu. Po całkowitym zwolnieniu pedału gazu i znacznemu zmniejszeniu prędkości silnik cały czas pracował na obrotach rzędu 3000 - 3500 obr/min. Zatrzymałem się, włączyłem na luz a silnik nadal pracował na podobnych obrotach, oczywiscie bez dodawania gazu. Gdy podciągnąłem pedał gazu do siebie to obroty chwilowo spadły do ok 2000 rpm. Po ok 20 min jazdy chyba wszystko wróciło do normy, na biegu jałowym jest 900 - 1000 rpm. Co w takim przypadku robić confused.gifWymienić linkę na nową, przesmarować starą czy może jest jakieś inne rozwiązanie confused.gif

Pozdrawiam

Napisano

na końcu linki przy przepustnicy jest słynna gumka, która potrafi zsuwając się blokować linkę, jej zadaniem jest chyba powstrzymywanie dostawania się zanieczyszczeń pod pancerz linki

279606905-linka.jpg

post-62894-1435248706962_thumb.jpg

Napisano

Na końcu linki jest gumka która się potrafi zsuną i blokuje linkę. ściągnij tę gumkę i bedzie OK.

Napisano
  • Autor

> na końcu linki przy przepustnicy jest słynna gumka, która potrafi

> zsuwając się blokować linkę, jej zadaniem jest chyba

> powstrzymywanie dostawania się zanieczyszczeń pod pancerz linki

Tak, to wszystko przez tą gumkę, nie była na swoim miejscu, latała po lince jak poparzona smile.gif

Dzięki wielkie

20.GIF

Napisano

> Tak, to wszystko przez tą gumkę, nie była na swoim miejscu, latała po

> lince jak poparzona

> Dzięki wielkie

Najlepiej ją zetnij/usuń w inny sposób.....mi się też blokowała,aż raz dała rady....zablokowała się na pełnej pycie z 1....wrzuciłem 2 i dalej smile.gif akurat takie miejsce że nie było na szybko gdzie stanąc za bardzo,a w mieście,więc nie bardzo do jazdy 90-100 km/h jak chciało auto....zdjalem zanim się rozbiłem,nie odczuwam jej braku - prócz niechcianych przegazówek zlosnik.gif

Napisano

> Tak, to wszystko przez tą gumkę, nie była na swoim miejscu, latała po

> lince jak poparzona

> Dzięki wielkie

jak już raz się zsunęła to będzie to robić dalej zlosnik.gif

zdejmij ją kapnij jakimś silikonem i załóż, a właściwie nakręć ok.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy pod blokującą linkę mozna podpiąć przypadlość,która od kilku dni jest w moim aucie? Chodzi o to,ze gdy zmieniam np z 4 na 5 to w momencie redukcji obroty zamiast spadac,to ida do góry o 200-300 obrotów.Również podczas hamowania silnikiem czuć,że przez moment samochód jest na gazie,dopieo po chwili zaczyna się hamowanie silnikiem.Wczoraj natomiast zaraza po odpaleniu na dwójce po odjeciu gazu samochód sam przyspieszał

Wyzej opisane objawy pojawiają się co jakiś czas,ale nie ukrywam są wkurzające. Sprawdzałem i wydaje mi się,że ta gumka nalince jest w porządku,a linka ma ok.2mm luzu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.