Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup soczewek

Featured Replies

Napisano

Witam. Nadszedł czas wymiany lamp na soczewki. Wiem, że bardzo dużo postów na ten temat już było, śledzę je już od dłuższego czasu. Nie ma jednak jednoznacznych odpowiedzi na pytanie które wybrać. Chcę kupić nowe więc w rachubę wchodzi DjAuto lub Depo. Pytanie brzmi które są "przyjaźniejsze" w montażu??? Dzwoniłem do serwisu za przełożenie lamp bez dorabiania postojówek (z ustawieniem) chcą 45 zł. wydaje mi się, że cena do przyjęcia, za samą regulację w stacji diagnostycznej wołają 25zł.

Pozdrawiam marki51

Napisano

Założenie lamp bez dorobienia postojówek to całe 4 śrubki zeby.GIF Nie daj się naciągnąć na 45 zł...

Lampy samemu ustawisz - ma być tak, że obie są na tej samej wysokości i by nie oślepiało jadących z przeciwka - ale doskonale widać granicę światło-cień, więc nie ma z tym problemu.

Z mojego doświadczenia - kup używane Valeo...

Napisano

> Z mojego doświadczenia - kup używane Valeo...

"dobrze gada" ok.gif

Napisano

> Chcę kupić nowe więc w rachubę wchodzi DjAuto lub Depo.

Już wiele zostało powiedziane w tej sprawie... Jak możesz, to kup używane Valeo, jak nie możesz, to bierz DJ Auto. Zamontowanie samemu to jest góra dwie godziny roboty łącznie z przerobieniem postojówek.

Aha, do postojówek będziesz musiał zakupić wtyczki w przypadku DJ Auto. W przypadku Depo ponoć dodatkowo oprawki...

Napisano

> Z mojego doświadczenia - kup używane Valeo...

Mogą być z anglika - powinno być taniej - rozklej, delikatnie umyj lustra, przełóż przesłonki, tryśnij maskownicę lakierem i będzie bajka!

Napisano

> Mogą być z anglika - powinno być taniej - rozklej, delikatnie umyj

> lustra, przełóż przesłonki, tryśnij maskownicę lakierem i będzie

> bajka!

Luster nie tykaj - ew. suchą szmatką... Mi pod lekko wilgotnym papierowym ręcznikiem zszedł lakier z odbłyśnika świateł drogowych...

Napisano

Nie kupuj z anglika, po co !! nawet sam nie chcesz zakladac a co dopiero sie narobic przy nich, nie sluchaj pierdół smile.gif

albo wyszukaj zadbane valeo, albo kup dj auto, ja sam mam dj`e i jest gut, kolega ma valeo i tam, roznicy nie widac ! a skoro nie widac to po co przeplacac smile.gif

Napisano

> roznicy nie widac ! a skoro nie

> widac to po co przeplacac

Czyli sugerujesz Valeo.... waytogo.gif

A lampe można umyć bez rozbierania...Wystarczy miska z letną wodą z dodatkiem ludwika i niech się nachwile pomoczą...później potrzepać itp i będzie jak nowa, następnie wypłukać czystą wodą a na koniec dokładnie wodą destylowaną.

Napisano

ja wlasnie zamontowalem djauto i zajelo mi to z zalozeniem xenonow jakies 3h. wczesniej mialem zwykle ze skopanymi odblysnikami i teraz efekt jest calkiem przyzwoity wink.gif

Napisano

> ja wlasnie zamontowalem djauto i zajelo mi to z zalozeniem xenonow

> jakies 3h. wczesniej mialem zwykle ze skopanymi odblysnikami i

> teraz efekt jest calkiem przyzwoity

a gdzie kupiłeś xeny i jaka barwa ?

może jakaś fotka ?

Napisano

zestaw z allegro, barwa 6000K. fotke moge wrzucic jak wroce z pracy. szczerze mowiac barwa niewiele odbiega od tej, jaka ma moj ojciec w lagunie (4300K). musze tylko skrocic trzpienie w silniczkach bo narazie mam intensywnie oswietlone jakies 3-4m przed samochodem wink.gif

Napisano

to zrób jakiego manuala ( jeśli to nie problem ) jak będziesz kombinował z tymi trzpieniami , bo widzę , że chyba każda lampa z dj auto ma ten problem z niskim oświetlaniem

Napisano

> to zrób jakiego manuala ( jeśli to nie problem ) jak będziesz

> kombinował z tymi trzpieniami , bo widzę , że chyba każda lampa

> z dj auto ma ten problem z niskim oświetlaniem

Poszukaj, było tutaj wielokrotnie o tym.

Napisano

dokladnie, manual jest na smietniku. filozofii zadnej w tym nie ma - po prostu trzpien trzeba skrocic o jakies 5-6mm przecinajac go prostopadle do osi w dwoch miejscach a potem klejac pierwsza odcieta czesc do tego co zostalo przy silniczku. w sumie przy montazu wczoraj nie zwrocilem uwagi, czy djauto mozna tak wyciagnac, zeby swiecily prawidlowo. dzisiaj sprawdze czy da sie to jakos standardowo ustawic bo jak narazie nawet dlugie swieca max 5m przed autem. sam zestaw xenonow tez jest troche dziwny w stosunku do tego co widzialem wczesniej, bo zawsze zasilanie bylo pobierane bezposrednio z kostki starej zarowki ( w tym przypadku H1). w zestawie, ktory nabylem na 'chybil-trafil' jest to zalatwione przez przekaznik, ktory jest zalaczany z kostki lampy a zasilanie jest przez bezpiecznik bezposrednio z akumulatora. z jednej strony troche wiecej czesci, ktore moga sie zepsuc ale z drugiej bedzie to pewnie bezpieczniejsze w razie zwarcia w instalacji oswietlenia. w sumie moge pozniej zrobic porownanie tego samego fragmentu drogi z bravo xenon DiY(6000K), laguna xenon fabryczne (4300K) i stilo halogen. jak znajde chwile to cos moze zmontuje bo pewnie niejeden z Was jest ciekawy jaka jest naprawde roznica.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.