Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Patent na usunięcie nklejki z szyby.

Featured Replies

Napisano

WITAN SERDECZNIE. Jak w temacie ma ktoś jakiś sprawdzony patent na zerwanie/usunięcie naklejki z numerem rejestracji z szyby?

Napisano

ma ktoś jakiś sprawdzony patent na

> zerwanie/usunięcie naklejki z numerem rejestracji z szyby?

Suszarka w dłoń delikatnie podgrzec następnie żyletka w dłoń i schodzi niezostawiając śladów żadnych

Napisano

> ma ktoś jakiś sprawdzony patent na

> Suszarka w dłoń delikatnie podgrzec następnie żyletka w dłoń i

> schodzi niezostawiając śladów żadnych

dokładnie tak, ale jeżeli zostaną ślady proponuję poszukać na allegro płynu do czyszczenia rolek w drukarkach lub odwiedzić drukarnię i kupić środek o nazwie novogum, świetnie czyści ślady po naklejkach, ale proszę nie przesadzać z używaniem na lakierze bo może zniszczyć.

Napisano

Albo czekać do lata,bo na słońcu slicznie schodzi.

Albo suszarka i skrobak,oraz aceton.

Napisano

> WITAN SERDECZNIE. Jak w temacie ma ktoś jakiś sprawdzony patent na

Szybiarze podgrzewają naklejkę opalarką od zew strony szyby, potem luks schodziła podważona skrobakiem i przyklejali na nowej szybie smile.gif

Napisano

Aby niczego nie uszkodzić najlepiej usunąć naklejkę skrobakiem lub dużym tępym śrubokrętem (bez zadziorów!!!), następnie resztki kleju pięknie usuwa aceton.

Napisano
  • Autor

> Aby niczego nie uszkodzić najlepiej usunąć naklejkę skrobakiem lub

> dużym tępym śrubokrętem (bez zadziorów!!!), następnie resztki

> kleju pięknie usuwa aceton.

A może skalpelem delikatnie. Widziałem że tak ściągają naklejki z samochodów. A do pozostałości z kleju SAFETY CLEAN zalatwilem wiec może wyjdzie ładnie.

Napisano

resztki

> kleju pięknie usuwa aceton.

uzywam lakieru do paznokci

Napisano

> resztki

> uzywam lakieru do paznokci

chyba zmywacza, ktory jest acetonem wink.gif

Napisano

> resztki

no lakierem do paznokci to raczej nic z szyby nie zmyjesz z_lol1.gif

Napisano

> resztki

hehe.gifok.gif

resztki kleju ładnie schodzą acetonem , ksylenem , toluenem , rozpuszczalnikiem nitro , terpentyną , benzyną lakową i ekstrakcyjną , WD 40 i wieloma innymi . Trzeba tylko uważać żeby nie wypaprać plastików w pobliżu idea.gif

Napisano

Polecam zwykły skrobak do szyb np Topex za 1,29zł i trochę ciepła (słońce, ciepły garaż, ew suszarka) + 10min.

Naklejka w ten sposób schodzi w 100% i nie jest naruszona tj można ją nakleić ponownie! Sprawdziłem i mam zdjętą już raz nalepę.

ps tak także robią zakłady wymieniające szyby.

Napisano

> chyba zmywacza, ktory jest acetonem

Już nie. wink.gif Od jakiegoś czasu zakazano stosowania acetonu do produkcji zmywaczy do paznokci. Obecnie stosuje się jakiś ester ale za cholerę nie pamiętam jaki smile.gif

A co odklejenia naklejki: można nasączyć płynem do mycia szyb a potem podważyć brzeg nożykiem. Pięknie schodzi a potem da się nakleić na nową szybę za pomocą również płynu do szyb. smile.gif

Pozdroofka

Napisano

A ja polecam rozpuszczalnik do przemysłowych drukarek atramentowych o nazwie BUTANOL ( stosowany do drukarek DOMINO A-100 ) jest to rozpuszczalnik nitro niewielka ilość na szmatkę i po naklejce .

Mój brat testował ten specyfik podczas pracy w komisie samochodowym do usuwania wszelakich naklejek z szyb - środek bardzo lotny w ciągu 4 miesięcy przegryzł przykrywkę i wyparował ze słoika wink.gif

Napisano

Ja używałem silikonu w spreyu po chwili zeszło bez problemu, myśle że olej roślinny też by podszedł

Napisano

W dwóch samochodach ( VOLVO, OPEL) usunąłem naklejki w ten sam sposób: najpierw zeskrobałem nożem naklejkę a następnie pozostały klej zmyłem benzyną lakową. Żadnych rys na szybie. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.