Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oslona silnika kołki

Featured Replies

Napisano

Jaki jest nr katalogowy tych kolkow rozporowych sluzacych do zamontowania oslony pod silnikiem no i gdzie w okolicach wawy mozna je dostac??

Napisano

Wygląda na to, że kołki występują jako komplet z osłoną. Ostatnio widziałem takie rzeczy w Norauto.

Napisano

> Jaki jest nr katalogowy tych kolkow rozporowych sluzacych do

> zamontowania oslony pod silnikiem no i gdzie w okolicach wawy

> mozna je dostac??

Ja kupiłem w zwykłym motoryzacyjnym w KRK ok 2zł/szt....

Napisano

> mozna je dostac??

skad masz i za ile kupiles oslone?

Napisano
  • Autor

Osłone kupilem rok temu na giełdzie w slomczynie za 50 zł a pytam o te kolki bo mialem zamontowana na aluminiowe nity i na wycieczce w gdansku sie czesciowo oderwala (sprawe uratowaly trytytki i elastyczna linka) no i teraz bym chcial to umocowac tak jak w orginale

PS jakas fotka jak wygladaja takie kolki bo szukalem w katalogu w sklepie i nie bylo, nawet wzialem kilka kolkow ale nie pasują frown.gif

Napisano

> mozna je dostac??

W ASO =OPEL

nr katalogowy 90270271 są to spinki do osłon - nie są przypisane do konkretnych części i występują jako niezależny element.

Cena śednio 12 do 16zł za 10szt (tyle trzeba do typowej osłony silnika wykonanej z tworzywa).

W Gdańsku kupowałem w ASO i dałem 1,2zł/szt

ps

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=277904747&page=0&fpart=all&vc=1

Napisano

Ja zamiast rych kołków (spinek) użyłem krótkich farmerów takich dekarskich trzyma się 2 lata.

Napisano
  • Autor

> W ASO =OPEL

> nr katalogowy 90270271 są to spinki do osłon - nie są przypisane do

> konkretnych części i występują jako niezależny element.

> Cena śednio 12 do 16zł za 10szt (tyle trzeba do typowej osłony

> silnika wykonanej z tworzywa).

> W Gdańsku kupowałem w ASO i dałem 1,2zł/szt

> ps

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=277904747&page=0&fpart=all&vc=1

dzieki za pomoc szkoda ze odrazu w gdansku nie kupilem 270751858-jezyk.gifP

Napisano

> dzieki za pomoc szkoda ze odrazu w gdansku nie kupilem P

Mi niektóre spinki wyleciały a że było to na trasie przywiązałem drutem do sanek (tymczasowo) i jeżdżę już tak prawie dwa lata waytogo.gif

Pozdrawiam

Napisano

Witam.

Mam takie pytanko: jakie są korzyści z tej osłony, jest ciszej ? i czy nie grzeje ci się bardziej silnik latem, bo mój bez osłony jak mu dam ze 130-150 to temp. idzie do 100 i zastanawiałem się czy z osłoną nie było by gorzej.

Napisano

> Witam.

> Mam takie pytanko: jakie są korzyści z tej osłony, ? i

Czysty silnik. Wreszcie pasek altka nie rozbryzguje mi błota po silniku i masce od wewnątrz.

pzdr

Napisano

> Witam.

> Mam takie pytanko: jakie są korzyści z tej osłony, jest ciszej ? i

> czy nie grzeje ci się bardziej silnik latem, bo mój bez osłony

> jak mu dam ze 130-150 to temp. idzie do 100 i zastanawiałem się

> czy z osłoną nie było by gorzej.

Też miałem takie obawy przed założeniem tej osłony ale nie zauważyłem żeby temperatura wzrastała bardziej niż bez osłony (nawet w ciepłe dni).

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Mam takie pytanko: jakie są korzyści z tej osłony, jest ciszej ? i

> czy nie grzeje ci się bardziej silnik latem, bo mój bez osłony

> jak mu dam ze 130-150 to temp. idzie do 100 i zastanawiałem się

> czy z osłoną nie było by gorzej.

u mnie w oslonie sa 2 otwory od przodu wiec jakie takie chlodzenie jest a wczoraj zauwazylem ze troche mniejsza jest oslona po wizycie u mechanika po wymianie wachacza i cos mi sie wydaje ze mogli jej pomoc sie odczepic w trasie

Napisano
  • Autor

Znam osobe która założyła do dośc awaryjnego auta. Teraz klnie jak musi coś robic od dołu i za każdym razem odkręcac tą osłonę. Ja miales u siebie zalozona tą osłonęi się spisywala ale jak coś się robi z dołu to jest denerwujące te jej odkrecanie.

Napisano
  • Autor

> Znam osobe która założyła do dośc awaryjnego auta. Teraz klnie jak

> musi coś robic od dołu i za każdym razem odkręcac tą osłonę. Ja

> miales u siebie zalozona tą osłonęi się spisywala ale jak coś

> się robi z dołu to jest denerwujące te jej odkrecanie.

Troche trudniej np jest u mnie napiac pasek od pompy wspomagania, ale w oslonie jest duza zaslepka rewizyjna wiec nie trzeba demontowac calej oslony. Oslone zalorzylem po powrocie do domu jak mi zalalo alternator i mialem problem z ladowaniem. Martwi mnie tylko czy oslona wytrzyma zimowa eksplotacje (nieodsniezone drogi) ale poki co lezy sobie w garazu az kupie spinki smile.gif

Napisano

> Martwi

> mnie tylko czy oslona wytrzyma zimowa eksplotacje (nieodsniezone drogi) ale poki co lezy sobie w garazu az kupie spinki

Powiem tak.

U mnie w osłonie jest taki otwór rewizyjny, który umożliwia np. wymianę oleju bez konieczności zdejmowania całej osłony. Oryginalnie był wykonany z tego samego plastiku co osłona, ale pod wpływem ciepła (u mnie rurki układu wylotowego lecą pod miską) z lekka sie wygiął. Dociąłem taki sam kształt z blachy ocynkowanej i założyłem. Tak więc ten problem miałem z głowy.

W zimę miałem spotkanie z dosyć dużym kawałkiem lodu na ulicy, wziąłem między koła i tylko usłyszałem huk. Po dojechaniu do domu okazało się, że blacha, którą w lato założyłem tylko nieznacznie się wygięła, nacisnąłem na nią z przedziału silnika w dół i wszystko było OK.

Może to jest dobre rozwiąznie dla Ciebie jeżeli boisz się co będzie zimą hmm.gif tym bardziej, że jeszcze nie założyłeś...

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.