Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co to moze byc

Featured Replies

Napisano

co jest albo co mozy byc nie tak w silniku ze jak sie daje mu ostro po obrotach to dymi na szaro siwy kolor a gdzy zapali sie engine faul to pluje oblokiem czarnej sadzy i zostawia ja w miejscu ktorym rura wydechowa kloni sie ku dolowi?

Napisano

koniec turbosprężarki

Napisano
  • Autor

ale do 4000obr/min normalnie chodzi i wkreca nie gasnie dopiero gdy sie przekroczy ta magiczna bariere to zaczyna sie to dziac!choc to tez nie zawsze bo np jak w czoraj wracalem w nocy to bylo dobrze nie zgasl

Napisano

A bierze olej?? Jak bierze to na 100% turbo! Jak nie bierze to może jakiś wąż przy dolocie przepuszcza powietrze?? Albo kiepskie paliwo i wtrysk zabrudozny/uszkodzony...

Napisano
  • Autor

nie wiem czy bierze bo wymienilem ale zawsze przy odpalaniu byl jednakowy poziom!zobacze jak sie troche cieplej zrobi to moze faktycznie ktorys z wezów.paliwo z ORLENu VERVA ON non stop wlewana wmienilem wczoraj filtr paliwa na nowy,stary w calle nie byl zabrudzony!wtrysk?hehe tego to nie wiem wszystko mozliwe trzeba by bylo z nim na examiner skoczyc i zobaczyc!ale nie zauwazylem jakis strat mocy czy innych dolegliwosci wszystko jest ok

Napisano

> co jest albo co mozy byc nie tak w silniku ze jak sie daje mu ostro

> po obrotach to dymi na szaro siwy kolor a gdzy zapali sie engine

> faul to pluje oblokiem czarnej sadzy i zostawia ja w miejscu

> ktorym rura wydechowa kloni sie ku dolowi?

Witam w klubie, moj klekot dzisiaj sie zbiesil na max. Nie dosc ze kopci jak stary jelcz to jeszcze mam jakies przegwizdy na turbinie. Zero failow, zero strat mocy, tylko czarna chmura i potezny swist turbo. Vmax 200 przy 3 doroslych osobach na pokladzie. sick.gifbeksa.gif

Napisano

> Witam w klubie, moj klekot dzisiaj sie zbiesil na max. Nie dosc ze

> kopci jak stary jelcz to jeszcze mam jakies przegwizdy na

> turbinie. Zero failow, zero strat mocy, tylko czarna chmura i

> potezny swist turbo. Vmax 200 przy 3 doroslych osobach na

> pokladzie.

a mój dzis mało nie stracił 2 poduszek, zderzaka, maski, grila ,a wszystko to przez babkę w Zielonej Omedze C 2.0 dti WOR 02178 cos takiego która widzac rozpędzający asię samochód zdecydowała wyjechac angryfire.gif gdyby nie ABS to by już go nie było beksa.gif

Napisano

ee tam zaraz koniec - imo nieszczelnosc w dolocie (przetarty przewdo do turbiny np...)

Napisano
  • Autor

to co polecasz?kabelek po kabelku szukac jakis anomali??

Napisano

> to co polecasz?kabelek po kabelku szukac jakis anomali??

raczej rurka po rurce 20.GIF

Napisano

> co jest albo co mozy byc nie tak w silniku ze jak sie daje mu ostro

> po obrotach to dymi na szaro siwy kolor a gdzy zapali sie engine

> faul to pluje oblokiem czarnej sadzy i zostawia ja w miejscu

> ktorym rura wydechowa kloni sie ku dolowi?

Jak kupiłem stilo to miał pękniętą plasykową rure doprowadzającą powietrze do kolektora.... ( przed samym kolektorek ) lekko gwizdał jak sie dodało gazu przy otwartej masce mocniej.....ale kupujac go byłem świadom ( w przeciwieństwie do właścicela, któremu zdiagnozowali to na wymiane turbo.... hehe.gif i cena poszła w dół ... ok.gif.. załozyłem opaskę i myślałem że wszystko OK. az pewnego razu opaska zsuneła się i rozerwało rure na dobre....

Matko boska yikes.gifboje_sie.gif ja nie wiedziałem,że to może tak dymic.... czarno na maxa jak za czołgiem.... ledwo na 2 biegu sie wdrapał pod górę ( Słowackiego w 3-miescie )

Ponowne założenie opaskek na kolanku i poządne ściśnięcie załatwiło sprawę.....

Może ty masz jakąś nieszczelność i efekt jest podobny ...

Napisano
  • Autor

to trzreba bedzie rurka po rurce 20.GIFna kanalik i jechac z ta niespodzianka

Napisano

> to co polecasz?kabelek po kabelku szukac jakis anomali??

trzeba oblukac dolot, plastikowe kanaly, rure to sprezarki, intercooler, prewnie ci sie albo przetarla ta rura albo spdla opaska albo cos gdzies peklo... na wlaczonym silniku bedzie pewnie swiszczec... trzeba szukac

Napisano
  • Autor

wczoraj patrzylem i nic nie świszczalo,juz odwiedzilem epera i mam schemat to bede szukal teraz po kolei!a nie na sluch:P

Napisano

Sprawdź przewód doprowadzający powietrze do filtra,... taki gruby, z 8 cm. średnicy, montowany blisko nadkola przed.lewego koła. Mi się kiedyś przetarł o te nadkole ( wadliwy montaż ) i objawy były podobne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.