Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akcja Wiosna 2007 + inne rzeczy !!!

Featured Replies

Napisano

Informacje pochodzą od kolegi Dobsona:

""

AUTO-EKSPERT - AKCJA WIOSNA 2007

W pierszym etapie akcji zostały wynegocjowane z

AUTO-EKSPERTEM następujące punkty

1. Kompleksowa diagnostyka komputerowa (komputer oplowski) 50zł

2. Sprawdzenie szczelności klimatyzacji i dopełnienie (ok200g) 100zł

Dalsze negocjacje związane z AKCJĄ WIOSNA trwają

Przypominam również kącikowiczom którzy zawitają do AUT0-EKSPERTA że czekają do odebrania książeczki serwisowe podpisane przez szefa Radosława Wojdynę ,które będą podstawą do dalszych udogodnień dla nas autokącikowiczów

Pozdrawiam

""

Akcja jesień 2006 dla Autokącikowiczów

Jak w każdym sezonie były prowadzone rozmowy z Auto-Ekspertem na temat kolejnych udogodnień dla Autokącikowiczów

Narazie zostało ustalone na sezon jesienny:

Badanie i analiza błędów na nowym nabytku Auto-Eksperta TECH2 (komp dedykowany tylko do opli ma rzeczywiście niezwykłe możliwości) = za 50zł.

Wymiana łańcuchów rozrządów w modelach z10xe, z12xe, x10xe i x12xe za 250zł

warsztat 028.jpg

Dalsze negocjacje jesienne trwają

Tomek vel Dobson

Akcja Wiosna 2006

"Witam serdecznie wszystkich forumowiczów

Jak w każdym roku na przełomie sezonów prowadzone były negocjacje z naszym zaprzyjaźnionym warsztatem Auto-Ekspert z którym forum asterki współpracuje od 3 lat.

Z szefem Auto-Esperta Radosławem Wojdyną została ustalona akcja wiosenna polegająca na przeglądzie naszych bolidów po sezonie zimowym.

Przegląd obejmuje:

1. Sprawdzenie zawieszenia

2. Sprawdzenie układu hamulcowego

3. Sprawdzenie elektryki

4. Sprawdzenie układu wydechowego

5. Sprawdzenie parametrów płynu chłodzącego

6. Sprawdzenie parametrów płynu hamulcowego

7. Sprawdzenie ładowania akumulatora

8. Wymiana tarcz hamulcowych przód

9. Wymiana klocków hamulcowych przód

10. Czyszczenie i smarowanie prowadnic klocków hamulcowych

11. Smarownie zawiasów drzwiowych

12. Wymiana świec zapłonowych

13. Wymiana filtra powietrza

14. Wymiana filtra oleju

15. Wymiana filtra kabiny

16. Wymiana oleju silnikowego (olej Full-Syntetic)

Dla modeli Astra F 1,4-1,6 8V lata 91-98 cena przeglądu wraz ze wszystkimi materiałami i robocizną wynosi 500zł netto

Dla modeli Astra F 1,4 , 1,4 kombi, 1,6 , 1,6 kombi , - 16V lata 91-98 cena przeglądu wraz ze wszystkimi materiałami i robocizną wynosi 565 zł netto

Opcjonalnie można skorzystać z diagnostyki komputerowej elektroniki silnika 50zl

(netto) i w przypadku skorzystania z oferty przeglądu wymiany opon z zimowych na letnie w cenie 40zl(netto)

Akcja Wiosna trwa od 03.04.2006 do 30.04.2006

Z uwagi na dużą liczbę zainteresowanych prosimy o wcześniejsze skontaktowanie się z warsztatem w celu uzgodnienia terminu przeglądu. "

1. Chciałem poinformować że dostałem wiadomość od Radka Wojdyny że został uruchomiony dodatkowy numer telefonu do Auto-Eksperta który jest jednocześnie faksem.Można na ten numer dzwonić a także wysyłać faxy.

Radek Wojdyna zobowiązał się że jeśli któryś z autokącikowiczów wyśle fax z prośbą o konkretną wycenę naprawy (można w faksie podawać szczegóły) to odeśle również faksem wycenę.

Pozwoli to na szczegółowe ustalenie potencjalnych kosztów naprawy.

Ten numer to 868-19-44.

Wszystkie pozostałe numery są nadal aktualne

2.Udało się na najbliższe miesiące wynegocjować z Radkiem Wojdyną z Auto-Eksperta takie ceny na:

Castrol Magnatec GTD 5W40 opak 4+1 na dolewki 145zł (+30zł wymiana+ filtr oleju 7zł)

Castrol Motor Oil 15W40(mineral) 11 zł brutto

można też przyjść z własnym opakowaniem i kupić po 11zł jesli np ktoś wymienia sam

Castrol GTX5 10W40(półsyntetyk) 25,80zł

Castrol AntiFreeze 1 litr koncentratu 21,35

Należy rozrobić 1 do 1 z wodą destylowaną najlepiej

TQ Dexron III do automatycznych skrzyń biegów lub układów wspomagania (dedykowane do opli) 32,95 za litr

Mam nadzieje że to dobrze wynegocjowane ceny z Auto-Ekspertem. Jesli są jakieś sugestie cenowe (realne) to czekam na informacje

auto1.jpg

ul. Żwirki i Wigury 2B

02-143 Warszawa

tel. 423-73-73

fax. 868-19-44

tel. kom. 0-503 050-189 p. Radosław Wojdyna (właściciel firmy)

http://www.autoekspert.pl

Info od kolegi Dobsona w sprawie części:

"Otrzymałem wiadomość od Radka Wojdyny który w ostatnich dniach wrócił z Niemiec z samochodem zamówionym przez klienta warsztatu iż prowadził rozmowy z dostawcą (bezpośredni) nowych części samochodowych i zamienników do naszych aut.

Przykładowe ceny jakie mi podawał robiły wrażenie w porównaniu z cenami w Warszawie.

W najbliższym czasie mam dostać informacje o przykładowych częściach i ich cenach.

Być może byłoby to dla nas przydatne jeśli udałoby się ściągać dla nas te części w cenach okazjonalnych.

Może są tacy krórzy mają jakieś potrzeby odnośnie części to niech się odezwą podając szczegółowe informacje o przedmiocie."

Po rozmowie z kolegą Dobsonem proponuje jednak bezpośredni kontakt dane poniżej bo będzie to prościej i szybciej w momencie jak ktoś czegoś szuka lub potrzebuje. Robienie jakichś list zamówień wydłużyłoby tylko czas oczekiwania.

Auto-ekspert

ul. Żwirki i Wigury 2B

02-143 Warszawa

tel. 423-73-73

fax. 868-19-44

Link do oryginalnego wątku z powyższym info

Napisano

Jako że jest początek roku i minęło już dwa lata jak współpracujemy z Auto-Ekspertem pozwoliłem sobie złożyć życzenia noworoczne od nas wszystkich aktywnych forumowiczów na ręce szefa Auto-Eksperta a przy okazji cool.gifcool.gif coś tam utargować na Nowy Rok 2005.

W trakcie są rozmowy na temat orginalnych alarmów oplowskich takie jakie są montowane w ASO.

Co byście powiedzieli jesli orginalny alarm(tak jak w ASO) do F z robocizną kosztowałby 400zł a do G również orginalny 600zł. Zaznaczam że mówię o alarmach których cena w Aso wraz z robocizną kształtuje się powyżej tysiaka

Zaznaczam jednak że rozmowy jeszcze trwają ale myślę że uda się zmęczyć Radka Wojdynę

Pozdrawiam i odezwę się jak tylko będę miał pozytywne wieści

Tomek vel Dobson

PS Jak zwykle proszę o sugestie na poruszony temat które mogłyby mi pomóc w rozmowach negocjacyjnych (oczywiście realne sugestie)

Napisano

Ile najtaniej powinien kosztować czujnik cofania

Steel Mate PTS 400E(orginalny) i ile montaż.

To też jest przedmiotem negocjacji dla kącikowiczów na nowy rok ale ja zupełnie nie mam rozeznania w cenach jesli chodzi o czujniki i ich montaż.

Omawiany czujnik jest bajerancki z ledami i wszystkimi wodotryskami ale narazie nie chce na ten temat mocno rozmawiać zanim nie dowiem się jaka cena tego urządzenia jest na rynku.

Czekam na realne sprawdzone podpowiedzi

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

Napisano

> Jako że jest początek roku i minęło już dwa lata jak współpracujemy z

> Auto-Ekspertem pozwoliłem sobie złożyć życzenia noworoczne od

> nas wszystkich aktywnych forumowiczów na ręce szefa

> Auto-Eksperta a przy okazji coś tam utargować na Nowy Rok

> 2005.

> W trakcie są rozmowy na temat orginalnych alarmów oplowskich takie

> jakie są montowane w ASO.

> Co byście powiedzieli jesli orginalny alarm(tak jak w ASO) do F z

> robocizną kosztowałby 400zł a do G również orginalny 600zł.

> Zaznaczam że mówię o alarmach których cena w Aso wraz z

> robocizną kształtuje się powyżej tysiaka

> Zaznaczam jednak że rozmowy jeszcze trwają ale myślę że uda się

> zmęczyć Radka Wojdynę

> Pozdrawiam i odezwę się jak tylko będę miał pozytywne wieści

> Tomek vel Dobson

> PS Jak zwykle proszę o sugestie na poruszony temat które mogłyby mi

> pomóc w rozmowach negocjacyjnych (oczywiście realne sugestie)

ale jakie te alarmy?

nie wszystkie aso montuja takie same.

Opel nie robi alrmów, nie ma czegoś takiego jak oryginalny alarm opla, a przynajmniej się nie spotkałem.

Napisano

Nie wiem jak u was ale u mnie jeśli kupujesz olej w zakładzie, gdzie ci go wymieniają to robią to gratisowo.....wkońcu zostawiasz przeszło 100zł a wymiana znowu taka pracochłonna i skomlikowana to nie jest. cool.gif

Napisano

> ale jakie te alarmy?

> nie wszystkie aso montuja takie same.

> Opel nie robi alrmów, nie ma czegoś takiego jak oryginalny alarm

> opla, a przynajmniej się nie spotkałem.

Dzisiaj mam dostać Fax od Auto-Eksperta z technicznym wyszczególnieniem i jak tylko otrzymam informacje przekażę na forum.

Mówiąc orginalny miałem na mysli taki jaki jest obowiązujący w ASO opla a jest to tylko parę modeli jak słyszałem.

Pozdrawiam Toosta w Nowym roku cool.gif

Tomek vel Dobson

Napisano

> Nie wiem jak u was ale u mnie jeśli kupujesz olej w zakładzie, gdzie

> ci go wymieniają to robią to gratisowo.....wkońcu zostawiasz

> przeszło 100zł a wymiana znowu taka pracochłonna i skomlikowana

> to nie jest.

Nie wiem czy zauważyłes ale ceny oleju są tak obnizone aby Ci co sami wymieniają mogli tanio kupić sprawdzony dobry olej. Trudno wymagać od warsztatu który zgodził się odsprzedawać nam olej po prawie takich samych cenach jak kupuję aby jeszcze za wyminę nic nie brał.

Jesli jesteś wstanie załatwić np Castrola(mineralny) poniżej 11 zł z dostarczeniem do Warszawy to myslę że znajdą się zainteresowani.

Pozdrawiam i czekam na informacje

Tomek vel Dobson

Napisano

> Dzisiaj mam dostać Fax od Auto-Eksperta z technicznym

> wyszczególnieniem i jak tylko otrzymam informacje przekażę na

> forum.

> Mówiąc orginalny miałem na mysli taki jaki jest obowiązujący w ASO

> opla a jest to tylko parę modeli jak słyszałem.

> Pozdrawiam Toosta w Nowym roku

> Tomek vel Dobson

a dziękuję serdecznie i również pozdrawiam

a odnośnie alarmów to ciekawy byłem, bo tak jak mówiłem co aso to inny alarm, zależy jakiego mają dostawcę

w sumie to nie ma większego znaczenia, na nowym samochodzie trzeba po prostu w aso robić, żeby gwarancji nie stracić

Napisano

> a dziękuję serdecznie i również pozdrawiam

> a odnośnie alarmów to ciekawy byłem, bo tak jak mówiłem co aso to

> inny alarm, zależy jakiego mają dostawcę

> w sumie to nie ma większego znaczenia, na nowym samochodzie trzeba po

> prostu w aso robić, żeby gwarancji nie stracić

Dostawca jest ten sam co do ASO który ma autoryzacje OPLA. Rozmowy trwają nad Asistans ale to chyba jest nie do załatwienia .

Fax już mam ale muszę dopytać bo trochę nie rozumiem a nie chce napisać głupoty. Na jednym z dokumentów napisane jest zalecane podłączenie Alarmu QX 002 T.I.G.A PLUS do samochodów ASTRA II Vectra B, ZAFIRA.

To jest jeden dokument.

Na drugim jest BOXER WRC i do tego wiele oznaczeń jak S SP W WS USP ITP

Muszę się dopytać

Pozdrawiam

Napisano

> podłączenie Alarmu QX 002 T.I.G.A PLUS do samochodów ASTRA II

> Vectra B, ZAFIRA.

> To jest jeden dokument.

> Na drugim jest BOXER WRC i do tego wiele oznaczeń jak S SP W WS USP

Ja mam zamontowany alarm w ASO tzw orginalny zalecany przez GM

- VECTOR firmy Silicon Electronics i jest do niego orginalna książeczka ala OPEL z opisem i gwarancją na 3 lata + tabelki przeglądów. Zapłaciłem za niego ze całym osprzętem oczywiście 750 zł.

- jest też montowany w ASO alarm jaki podałeś QX firmy Liteon ale nie wiem czy on współpracyje z centralnym i obsługuje się go z kluczyka orginalnego.

- Oprócz tego jest wiele innych alarmów w tym polskich które współpracują z centralakmi od zamków Opla bo wtedy nie ma dodatkowych pilotów steowania alarmem.

Napisano

Miałem wam dostarczyć szczegółowych informacji i opuszczam się ale mam straszny nawał w pracy i nie miałem czasu podjechać do Auto-Eksperta coby omówić szczegóły dotyczące alarmów.

Postaram się to zrobić do końca tego tygodnia

Pozdrawiam wszystkich

Tomek vel Dobson

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Drodzy Autokącikowcze

Podczas rozmów negocjacyjnych Radosław Wojdyna zgodził się choć z oporami na wynajem tylko dla Autokącikowiczów samochodu Reno Kangoo 1.4 RT 5 miejscowy który jest na wyposażeniu firmy. Myślę że zdobyliśmy poprzez ponad 2 lata współpracy forum z warsztatem zaufanie i takie posunięcie jest tego efektem.Jest to myślę dogodna opcja dla tych którzy z jakiś powodów potrzebują samochód na krótki okres.

Odpłatność za jedną dobę ustalono na razie na 80zł netto. W razie dłuższego wynajmu jest możliwość negocjacji cenowej. Samochód jest w znakomitym stanie koloru białego bez żadnych emblematów.

Myślę że jak będzie zainteresowanie będziemy mogli dalej negocjować ewentualne dalsze zejście z ceny choć i tak jak mi się wydaję jest w miarę atrakcyjna.

Proszę o ewentualne uwagi (realne) mogące pomóc mi w negocjacjach z Auto-Ekspertem.

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ustalono w rozmowach z Auto-Ekspertem, iż warunki wymiany opon dla autokącikowiczów nie zmieniły się i są takie same jakie były w sezonie zimowym.

Pozdrawiam serdecznie

Tomek vel Dobson

PS. Tekst po małych modyfikacjach dotyczących okresu.

"

Na okres wiosenny ustalono w zaprzyjaźnionym z forum od dłuższego czasu Auto-Ekspercie wymianę opon z zimowych na letnie w cenie 45zł na komputerowych wyważarkach. W cenie usługi jest demontaż/montaż/wyważenie.

Jest tylko prośba od właściciela warsztatu aby w miarę możliwości wcześniej zadzwonić i się umówić. Pozwoli to na uniknięcie oczekiwania na wykonanie usługi.

ul. Żwirki i Wigury 2B

02-143 Warszawa

tel. 423-73-73

Pozdrawiamy

P.S.

Cena ta dotyczy felg stalowych.Przy aluskach usługa wymaga ustalenia ceny choćby ze względu na to, że warsztaty różnie na nich mocuja ciężarki.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jest prośba od AUTO-EKSPERTA i jego właściciela Radka Wojdyny do osób, które przyjeżdżają do warsztatu aby wyraźnie przed wykonaniem usługi np. wymiany opon mówiły, że są z autokącika. Do warsztatu przyjeżdżają różni klienci a nie tylko ludzie z forum a ceny usługi dla nas są niższe niż dla innych klientów.

Przyjeżdżający autokącikowiec nie może wymagać, że zostanie od razu rozpoznany a usługa została już np nabita na kasie fiskalnej.

Tak więc panowie i panie mówić głośno i wyraźnie.

Cała załoga Auto-Eksperta wie o ustaleniach cenowych pomiędzy autokącikiem a Auto-Ekspertem i nawet jak szef jest w danej chwili nieobecny stosuje się do tych ustaleń.

Pozdrawiam wszytskich serdecznie

Tomek vel Dobson

Napisano

wynajmu samochodów.

Po ostatnich rozmowach negocjacyjnych odnosnie umozliwienia autokącikowiczom wynajmowania Reno Kangoo (było spore zainteresowanie) ustalono obnizenie do 65zł netto ceny za dobę wynajmu.

Jednocześnie wynegocjowano mozliwość wynajmu jeszcze jednego samochodu - PUNTO II (na gaz) za kwotę 50zł na dobę

Mam nadzieje że ewentualni zainteresowani będą zadowoleni z tak wynegocjowanych cen.

Szczególnie to PUNTO II (trzydrzwiówka) z gazem jest bardzo ciekawą sprawą dla oszczędnych

Pozdrawiam Was serdecznie

Tomek vel Dobson

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam wszystkich forumowiczów

Uzyskalem informacje od naszego zaprzyjaźnionego warsztatu Auto-Ekspert iż zostala nawiązana współpraca z niemcami i że istnieje możliwość sprowadzania opli na zamówienie.Dotyczy to popularnych modeli typu astra vectra corsa.

Samochody są sprowadzane i sprawdzane przez Auto-Eksperta.

Wszelkich informacji udziela tylko właściciel Radoslaw Wojdyna pod telefonem komórkowym (503-050-189)

Myślę że jest to ciekawa mozliwość dla zainteresowanych tym bardziej iż po tak długiej (już ponad 2 letniej wspólpracy forum z warsztatem) mamy pewność iż zostaniemy poinformowani o faktycznym stanie sprowadzanego samochodu a nie jesteśmy narażeni na jakieś niespodzianki.

Jak poinformowal mnie Radosław Wojdyna samochody są sprowadzane tylko na konkretne zamówienie.Pomysł takiej usługi zrodził się z tego powodu iż skorzystało już z takiej opcji dwóch nabywców którzy byli bardzo zadowoleni z ceny i z przedmiotu zakupu.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Tomek vel Dobson

• 3 miesiące później...
Napisano

Z informacji jakie dostałem od Auto-Experta samochody które przywozi Radek Wojdyna często są już odbierane z lawety. Z opowieści Radka Wojdyny dowiedziałem się że tam gdzie on jeżdzi i ma kontakty jest sporo opelków choć głównie przywozi teraz golfy na które ma najwięcej zamówień.

Samochody są przez niego na miejscu sprawdzane i diagnozowane.

Z opowiesci Radka dowiedziałem się iż ople w niemczech bardzo się róznią od tego co nam oferują w Polsce. I wyposażenie i jakość materiałów jest zupełnie inna.

Szczególnie mówił o silnikach.

Zawsze wydawało mi się że silnik to silnik wszędzie taki sam a tu się okazuje że w zależności na jaki rynek idzie to jakość jest inna. No cóż trochę smutno że nas tak traktują.

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Z informacji jakie dostałem od Auto-Experta samochody które przywozi

> Radek Wojdyna często są już odbierane z lawety. Z opowieści

> Radka Wojdyny dowiedziałem się że tam gdzie on jeżdzi i ma

> kontakty jest sporo opelków choć głównie przywozi teraz golfy

> na które ma najwięcej zamówień.

> Samochody są przez niego na miejscu sprawdzane i diagnozowane.

> Z opowiesci Radka dowiedziałem się iż ople w niemczech bardzo się

> róznią od tego co nam oferują w Polsce. I wyposażenie i jakość

> materiałów jest zupełnie inna.

> Szczególnie mówił o silnikach.

> Zawsze wydawało mi się że silnik to silnik wszędzie taki sam a tu się

> okazuje że w zależności na jaki rynek idzie to jakość jest inna.

> No cóż trochę smutno że nas tak traktują.

> Pozdrawiam

> Tomek vel Dobson

Powiem tak.Ja byłem u Radka na początku roku i nie mogli się wszyscy nadziwić moją Asterką właśnie z niemiec.

Napisano

> Powiem tak.Ja byłem u Radka na początku roku i nie mogli się wszyscy

> nadziwić moją Asterką właśnie z niemiec.

Rozumiem że chodzi o jakość wykonania i jakość części

Mam nadzieję że kiedyś się to zmieni i Astra robiona dla Niemca będzie taka sama jak dla nas

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

Napisano

> Rozumiem że chodzi o jakość wykonania i jakość części

> Mam nadzieję że kiedyś się to zmieni i Astra robiona dla Niemca

> będzie taka sama jak dla nas

> Pozdrawiam

> Tomek vel Dobson

Generalnie chodzi o jakość ale też stan zawieszenia, czystość silnika i wszystkich podzespołów.Niestety dpoóki się w tym kraju wszyscy nie na kradną (głównie ci z góry) dopóty będzie tak jak jest albo gorzej.

Pozdrv

ok.gif

PS.Dopowiem ,że 2 tyg temu przywiozłem Astre II w kombi i Forda Pume.Obydwa z rocznika 99. Nie macie pojęcia jak te samochody jeżdżą.Zawieszeni sztywne,zbite, żadnych stuków ,żadnych hałasów.Szooook shocked.gif

Nigdy w życiu nie kupie samochodu w tym kraju chyba ,że zdazy się cód.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jak narazie jest ciepło ale być może niedługo zacznie się okres wymiany opon.

Na moje ręce Auto-Ekspert przekazał prośbę aby wcześniej dzwonić i umawiać się na wymianę mając doświadczenie z ubiegłego roku kiedy to autokącikowicze przyjeżdżali bez zapowiedzi i tworzyły się kolejki przez co trzeba było czekać na wymianę dłużej niż to konieczne.

Dlatego też jest serdeczna prośba od Radka Wojdyny (wlaściciel) że jak już przyjdzie czas wymian(zrobi się zimno) żeby wcześniej kontaktować się z warsztatem i umówić

Pozdrawiam serdecznie

Tomek vel Dobson

PS.Ja mam nadzieje że zimy w ogóle nie będzie i cały czas będzie taka pogoda jak dotychczas.

Co prawda amerykanie twierdzą że w tym roku dojdzie do strasznych mrozów nawet do 40 stopni. Nie wiem skąd oni mają takie złowieszcze wizje

Napisano

> Jak narazie jest ciepło ale być może niedługo zacznie się okres

> wymiany opon.

> Na moje ręce Auto-Ekspert przekazał prośbę aby wcześniej dzwonić i

> umawiać się na wymianę mając doświadczenie z ubiegłego roku

> kiedy to autokącikowicze przyjeżdżali bez zapowiedzi i tworzyły

> się kolejki przez co trzeba było czekać na wymianę dłużej niż to

> konieczne.

> Dlatego też jest serdeczna prośba od Radka Wojdyny (wlaściciel) że

> jak już przyjdzie czas wymian(zrobi się zimno) żeby wcześniej

> kontaktować się z warsztatem i umówić

> Pozdrawiam serdecznie

> Tomek vel Dobson

> PS.Ja mam nadzieje że zimy w ogóle nie będzie i cały czas będzie taka

> pogoda jak dotychczas.

> Co prawda amerykanie twierdzą że w tym roku dojdzie do strasznych

> mrozów nawet do 40 stopni. Nie wiem skąd oni mają takie

> złowieszcze wizje

A wiadomo juz jaka bedzie cena wymiany oponw tym sezonie? Wczoraj dzwonilem do Auto-Eksperta i Pan Jacek powiedzial ze pewnie cos okolo 60 zl dla AutoKacikowczow... frown.gif

Napisano

> A wiadomo juz jaka bedzie cena wymiany oponw tym sezonie? Wczoraj

> dzwonilem do Auto-Eksperta i Pan Jacek powiedzial ze pewnie cos

> okolo 60 zl dla AutoKacikowczow...

Negocjacje trwają ale musiały zostać przerwane z powodu wyjazdu właściciela zagranicę po samochód.

Wiem już napewno że nie będzie to cena 60zł a znacznie mniejsza. Może być maxymalnie wyższa o 5zł w stosunku do poprzedniego roku. W zeszłym roku było to 45zł przy użyciu materiałów wysokiego gatunku.

Myslę że do końca tego tygodnia potwierdzę zakończenie rozmów.

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

Napisano

W

> zeszłym roku było to 45zł przy użyciu materiałów wysokiego

> gatunku.

Z całym szacunkiem, ale o czego wysokim gatunku jest tutaj mowa? yikes.gifSuper wytrzymały klucz do odkręcenia śrub w kole? Niezawodny podnośnik? Czy najczystsze w całej Polsce powietrze użyte do dopompowania opon? rotfl.gifzakrecony.gifzlosnik2.gif

Napisano

no to w sobote przeplacilem frown.gif 60 zl poszlo na wymiane opon;

ale przynajmniej wymienione bez kolejki cool.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Informacje pochodzą od kolegi Dobsona:

> 1. Chciałem poinformować że dostałem wiadomość od Radka Wojdyny że

> został uruchomiony dodatkowy numer telefonu do Auto-Eksperta

> który jest jednocześnie faksem.Można na ten numer dzwonić a

> także wysyłać faxy.

> Radek Wojdyna zobowiązał się że jeśli któryś z autokącikowiczów wyśle

> fax z prośbą o konkretną wycenę naprawy (można w faksie podawać

> szczegóły) to odeśle również faksem wycenę.

> Pozwoli to na szczegółowe ustalenie potencjalnych kosztów naprawy.

> Ten numer to 868-19-44.

> Wszystkie pozostałe numery są nadal aktualne

> 2.Udało się na najbliższe miesiące wynegocjować z Radkiem Wojdyną z

> Auto-Eksperta takie ceny na:

> Castrol Magnatec GTD 5W40 opak 4+1 na dolewki 145zł (+30zł wymiana+

> filtr oleju 7zł)

> Castrol Motor Oil 15W40(mineral) 11 zł brutto

> można też przyjść z własnym opakowaniem i kupić po 11zł jesli np ktoś

> wymienia sam

> Castrol GTX5 10W40(półsyntetyk) 25,80zł

> Castrol AntiFreeze 1 litr koncentratu 21,35

> Należy rozrobić 1 do 1 z wodą destylowaną najlepiej

> TQ Dexron III do automatycznych skrzyń biegów lub układów wspomagania

> (dedykowane do opli) 32,95 za litr

> Mam nadzieje że to dobrze wynegocjowane ceny z Auto-Ekspertem. Jesli

> są jakieś sugestie cenowe (realne) to czekam na informacje

> ul. Żwirki i Wigury 2B

> 02-143 Warszawa

> tel. 423-73-73

> fax. 868-19-44

> tel. kom. 0-503 050-189 p. Radosław Wojdyna (właściciel firmy)

> http://www.autoekspert.pl

> Info od kolegi Dobsona w sprawie części:

> "Otrzymałem wiadomość od Radka Wojdyny który w ostatnich dniach

> wrócił z Niemiec z samochodem zamówionym przez klienta warsztatu

> iż prowadził rozmowy z dostawcą (bezpośredni) nowych części

> samochodowych i zamienników do naszych aut.

> Przykładowe ceny jakie mi podawał robiły wrażenie w porównaniu z

> cenami w Warszawie.

> W najbliższym czasie mam dostać informacje o przykładowych częściach

> i ich cenach.

> Być może byłoby to dla nas przydatne jeśli udałoby się ściągać dla

> nas te części w cenach okazjonalnych.

> Może są tacy krórzy mają jakieś potrzeby odnośnie części to niech się

> odezwą podając szczegółowe informacje o przedmiocie."

> Po rozmowie z kolegą Dobsonem proponuje jednak bezpośredni kontakt

> dane poniżej bo będzie to prościej i szybciej w momencie jak

> ktoś czegoś szuka lub potrzebuje. Robienie jakichś list zamówień

> wydłużyłoby tylko czas oczekiwania.

> Auto-ekspert

> ul. Żwirki i Wigury 2B

> 02-143 Warszawa

> tel. 423-73-73

> fax. 868-19-44

> tel. kom. 0-503 050-189 p. Radosław Wojdyna (właściciel firmy)

> http://www.autoekspert.pl

> Link do oryginalnego wątku z powyższym info

Witam, pierwszy raz przeczytałem o Auto-ekspercie. Na jakich zasadach można skorzystać z jego usług. Toż to obok mnie.

Pozdrawiam AM

Napisano
  • Autor

Musisz skontaktować się z właścicielem p.Wojdyną powiedzieć, że jesteś z kącika astry na autokąciku i już.

Napisano

> Musisz skontaktować się z właścicielem p.Wojdyną powiedzieć, że

> jesteś z kącika astry na autokąciku i już.

Ok, dziękuje i pozdrawiam AM

Napisano

> Musisz skontaktować się z właścicielem p.Wojdyną powiedzieć, że

> jesteś z kącika astry na autokąciku i już.

Już niedługo tak prosto nie będzie.

Są prowadzone rozmowy na temat kart rabatowych i tylko posiadacze tych kart będą mogli korzystać z przywilejów.

Dostaną je kącikowicze zarejestrowani na autokąciku. Goście oglądający tylko nie będą mieli tych wynegocjowanych z warsztatem rabatów.

Rozmowy jeszcze trwają i myślę że do końca roku powstanie projekt takiej karty rabatowej.

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

Napisano
  • Autor

> Już niedługo tak prosto nie będzie.

> Są prowadzone rozmowy na temat kart rabatowych i tylko posiadacze

> tych kart będą mogli korzystać z przywilejów.

> Dostaną je kącikowicze zarejestrowani na autokąciku. Goście

> oglądający tylko nie będą mieli tych wynegocjowanych z

> warsztatem rabatów.

Być może będzie tak iż pierwszy przyjazd będzie na normalnych zasadach jak dla każdego z ulicy ale będzie możliwość przy tym pierwszym razie otrzymania karty rabatowej. Tyle ja wiem. wink.gif

> Rozmowy jeszcze trwają i myślę że do końca roku powstanie projekt

> takiej karty rabatowej.

Potwierdzam, iż z dużym prawdopodobieństwem akcja będzie miała finał do końca roku oczywiście chodzi o zasady a nie o otrzymanie kart rabatowych.

> Tomek vel Dobson

Napisano

> Być może będzie tak iż pierwszy przyjazd będzie na normalnych

> zasadach jak dla każdego z ulicy ale będzie możliwość przy tym

> pierwszym razie otrzymania karty rabatowej. Tyle ja wiem.

> Potwierdzam, iż z dużym prawdopodobieństwem akcja będzie miała finał

> do końca roku oczywiście chodzi o zasady a nie o otrzymanie kart

> rabatowych.

> > Tomek vel Dobson

O widzę że jesteś doskonale poinformowany ale rzeczywiście chodzi o zasady.

Czyżbym o czymś nie wiedział. A już się domyślam przecież nadejszła zima i czas wymiany opon w twojej nówce

Pozdrawiam i będę informował o rozwoju rozmów

Tomek vel Dobson

Napisano
  • Autor

> O widzę że jesteś doskonale poinformowany ale rzeczywiście chodzi o

> zasady.

> Czyżbym o czymś nie wiedział. A już się domyślam przecież nadejszła

> zima i czas wymiany opon w twojej nówce

> Pozdrawiam i będę informował o rozwoju rozmów

grinser006.gif Bardzo dobrze się domysliłeś. waytogo.gif

• 5 tygodni później...
Napisano

Szef Auto-Eksperta Radosław Wojdyna poprosił mnie o przekazanie wszystkim asterkowiczom serdecznych życzeń świątecznych.

" Życzę wszystkim autokącikowiczom przede wszystkim zdrowia i ciepła rodzinnego tak potrzebnego do pokonywania wszelkich trudności w życiu

i oczywiście żeby auta które użytkujecie sprawiały Wam jak najmniej kłopotu.

Pozdrawiam Serdecznie

Radosław Wojdyna "

Ja z naszej strony również życzyłem Auto-Ekspertowi dalszego rozwoju i oczywiście nadmieniłem iż liczę na dalsze udogodnienia dla autokącikowiczów w nadchodzącym 2006 roku.

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

Napisano
  • Autor

Dziękujemy. mikolaj.gifdrive.gif

Napisano

wyczytałem coś nt części i mozliwości ściągnięcia ich z niemiec, poszukuje rolety do astry II caravan '98 rok- może jest możliwość zamówienia/kupienia?

Napisano

> wyczytałem coś nt części i mozliwości ściągnięcia ich z niemiec,

> poszukuje rolety do astry II caravan '98 rok- może jest

> możliwość zamówienia/kupienia?

Proponuje skontaktować się bezpośrednio z szefem Auto-Eksperta Radosławem Wojdyną. Namiary są w wątku.

Będzie to najlepsze rozwiązanie

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy ktoś wymieniał uszczelkę pod głowicą w AutoEkspercie.? Jeśli tak to jakie wrażenia? Czeka mnie takowa sciana.gif i chyba właśnie do nich podjadę.

Pzdr Marcin

Napisano

Nie wymieniałem ale korzystałem z innej pomocy Auto-Eksperta. Powiem tylko tyle. Super obsługa! zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

dobry Panowie

bije mi potwornie kierownica od paru dni

musze wjechac na warsztat zrobic zbieznosc i spojrzec co sie ciekawego z astra dzieje jesli chodzi o zawieszenie

druga sprawa jest to,ze fajnie by bylo gdyby mozna bylo w danym warsztacie dokupic plastiki na zaslepki do oryginalnych alu oplowskich bo gdzies mi powypadaly z jednej strony

macie moze namiar po praskiej stronie wawy na warsztat gdzie moglbym jutro wjechac i zrobic astrolota?

pozdro

• 1 miesiąc później...
Napisano

Pomimo że Akcja Wiosna rozpoczyna się od 3 kwietnia to jest prośba od Auto-Eksperta żeby Ci którzy są zainteresowani już teraz się kontaktowali telefonicznie. Pozwoli to jak określił sze Auto-Eksperta ustawić logistycznie całą akcje

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

• 2 tygodnie później...
Napisano

...dokonano przeglądu jak zwykle profesjonalnie.....najpierw przejażdżka szefa dla oceny czy wszystko gra.....test hamulców....łosia...itd.....wyszło że zalą łączniki stabilizatora (najpierw padło poderzenie na "magiel" shocked.gif)

potem sprawdzono:

- stan zawieszenia

- układu hamulcowego

- stan zabezpieczenia podwozia

- płyn chłodniczy

- lakieru

- diagnostyka kompem

Wymieniono:

- olej (castrol magnatec 5w40)

- filtry (oleju, powietrza, kabinowy)

- płyn hamulcowy (miał 2 lata i po ostrym hamowaniu już nie spełniał swoich parametrów)

- opony

- łącznik stabilizatora (obydwa....niestety nasze drogi angryfire.gif)

Naprawiono:

- hamulec ręczny....przez dwa lata nikt do bembnów nie zaglądał....wymagało to wszystko przeczyszczenia i regulacji.

To chyba tyle.....acha...na koniec oczywiście kontrola oświetlenia....i tu plus bo wylazło że jest przepalona żarówka od świateł mijania i pozycyjnych....po kontroli oświetlenia przejażdżka samego szefa celem sprawdzenia czy wsio gra.....mycie...woskowanie...i 30.GIF30.GIF

POLECAM!!!....mało gdzie w taki sposób podchodzi sie do Klienta....auto nie ma prawa opuścić warsztatu NIESPRAWNE!!!

zabuliłem 680 ale jestem zadowolony.... smile.gif

Napisano

bo widać że wszystkie ustalenia jakie zostały poruszone podczas negocjacji są respektowane a nawet więcej bo gratisowe mycie i woskowanie samochodu nie było przedmiotem negocjacji.

Mam nadzieje że 3 letnia już współpraca forum asterki z warsztatem będzie dalej się rozwijała a ja obiecuje że nadal będę próbował coś dla nas asterkowiczów negocjować oczywiście w ramach możliwości bo czasem Radek Wojdyna ucieka jak tylko pojawię się na przełomach sezonów w warsztacie.

Pozdrawiam serdecznie

Tomek vel Dobson (upierdliwy negocjator)

Napisano

> bo czasem Radek Wojdyna ucieka jak tylko pojawię się

> na przełomach sezonów w warsztacie.

........ja i tak się dziwię, że jeszcze Cię wpuszczają za bramę zlosnik.gif

BTW... my mamy przegląd w poniedziałek, i aż się boję wpuścić Radka W. do Asterki, bo jak znajdzie u nas tyle usterek co u greega, to chyba zbankrutujemy na naprawę zlosnik.gif

Pozdrawiam Tomeczku wink.gif

Napisano

Myślę że Twój wdzięk osobisty zdziała większe cuda niż moja upierdliwość

Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Speedego i mam nadzieje że jesteście zadowoleni z nowego miejsca zamieszkania

Pozdrawiam i do zobaczenia mam nadzieje na Cargo

Tomek vel Dobson

Napisano

> bo jak znajdzie u nas tyle usterek co u greega,

> to chyba zbankrutujemy na naprawę

te....jakie usterki....nie działał tylko ręczny....i biegi wymagały regulacji bo się plastiki wyrobiły.........po 57 tkm..... zlosnik.gif.....i łączniki stabilizatora wybiły na naszych drogach....czyli narmalna eksploatacja.....nie siej defektyzmy.....zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> bo widać że wszystkie ustalenia jakie zostały poruszone podczas

> negocjacji są respektowane a nawet więcej bo gratisowe mycie i

> woskowanie samochodu nie było przedmiotem negocjacji.

ja to już mam takie chody że sam R.W. własnoręcznie woskuje mój samochód.... zlosnik.gif

Napisano

Hej, ja tez miałem maniane z zawieszeniem i trzy razy płąciłem za to czego nei trzeba było robić... Teraz twierdzę - nie ma jak Auto Ekspert... z Pragi nie jest daleko, umówisz się na rano to nie postoisz w korkach i nie będzie kaszany... Polecam, a sporo warsztatów przetestowałem... frown.gif

Napisano

> Myślę że Twój wdzięk osobisty zdziała większe cuda niż moja

> upierdliwość

......czaruś zlosnik.gif, i jak zawsze w formie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.