Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypłata z ubezpieczenia AC z Ergo Hestia , jakie opinie ?

Featured Replies

Napisano

Chce wykupic do OC takze AC, kiedys mialem w PZU i sprawa zalatwiona byla szybko i wyplata wystarczyla na pokrycie naprawy.

Jak to jest w Hestii ? musze czekac na kogos aby auto zbadal cyz moge jechac do placowki jak to bylo w PZU ?

Napisano

> Chce wykupic do OC takze AC, kiedys mialem w PZU i sprawa zalatwiona

> byla szybko i wyplata wystarczyla na pokrycie naprawy.

> Jak to jest w Hestii ? musze czekac na kogos aby auto zbadal cyz moge

> jechac do placowki jak to bylo w PZU ?

Zależy jaki masz wariant polisy: kosztorysowy czy serwisowy.

Ja miałem kosztorysowy i to był największy ból tej polisy: czas. Dzwonisz na infolinię, zgłaszasz szkodę i likwidator dzwoni do Ciebie (teoretycznie w ciągu 48h, ja czekałem 4 dni). Wycena robiona uczciwie, byłem zadowolony z pieniędzy.

Napisano

> Chce wykupic do OC takze AC, kiedys mialem w PZU i sprawa zalatwiona

> byla szybko i wyplata wystarczyla na pokrycie naprawy.

> Jak to jest w Hestii ? musze czekac na kogos aby auto zbadal cyz moge

> jechac do placowki jak to bylo w PZU ?

jak już bierzesz takie pakiet to:

po 1 na jakie autko ( rocznik)

po 2 proponuje wziąć pakiet jeśli w miarę nowe autko ( do 6 lat) to H7 powyżej H1/ zależnie od ceny samochodu H1 lub dalej H7. W pakietach dodatkowo możesz ubezpieczyć mienie i rodzinę od NNW i OC

Ale wracając do AC weź ten droższy wariant nie będziesz się potem wściekał że cię oszwabili / mimo ze zapłaciłeś mniej bo wziąłeś tańszą wersję.

Wszystko oczywiście zależy od rocznika i ceny samochodu. AHA jeśli będziesz robił wycenę pod AC to Hestia ma połączanie z eurotaxem więc dobrze by było żebyś dokładnie znal markę/model typ i oznaczenie modelu samochodu bardzo ułatwi wycenę.

(przykład DU nubira rocznik 1998 model CDX pojemność 1998 ccm, nadwozie sedan,)

przebieg jeśli masz duży to wiesz ze cena spada jeli mniejszy to do

góry, agent musi zrobić ci foty w dniu ubezpieczania samochodu. jeśli masz radio nadprogramowe, super felgi alu lub jeszcze jakieś dodatki ( LPG) to też o tym wspomnij.

To chyba na tyle. ok.gif

Napisano

robiłem z AC w Hesti miałem wariant kosztorysowy - ten tańszy załatwiane bezgotówkowo i było ok -ale to zależy czy masz nowe auto i czy będziesz robił w ASO -

Napisano

miałem nieprzyjemność likwidować szkodę w Hestii i ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!! Sprawa trwała ponad 2 lata a i tak ukradli mi ok 1500 zł. Złodzieje i nic więcej! no.gifno.gifno.gif

Napisano

Ja jakiś czas temu miałem wypłatę kosztorysową z OC delikwenta, który mnie stuknął - wszystko OK, chociaż długo trwało i faxów musiałem sie nawysyłac.

Jak weszła ustawa, że mają wypłacac vat do kosztorysowych wypłat to napisałem pisemko do Hestii, żeby mi oddali vat............. i o dziwo wpłynęła kasa na konto.

W całym tym oszukańczym bagnie ubezpieczeniowym Hestia zrobiła na mnie pozytywne wrażenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.