muody Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Witajcie! Nigdy wiecej nie zaqpie kabli w/n JANMOR! Ale po kolei. Jako ze stare kable mialy juz wylatane ponad 70tys km stwierdzilem ze pora na wymiane.Zima sie zblizala wiec zaqpielm zachwalane Janmory. Bylo ok. Smigal na lpg i pb jak zawsze. Az tu nagle 3 dni temu pojawily sie strzaly na gazie . Pomyslalem ze pewnie swiece lub filterek powietrza. Wymienilem i qpa. Dalej to samo. Pojechalem dzis do gaziarza na regulacje i................ zgrozo!!! Kable w/n firmy Janmor, po miesiecznej exploatacji maja przebicia!!!! Ale sie wqr......em. Jutro jade reklamowac. Gaziarz zachwalal jakies ProSpark'i czy jakos tak Ponoc w Norauto sa w dobrej cenie. Uzywa je ktos? Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sito Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 > Witajcie! > Nigdy wiecej nie zaqpie kabli w/n JANMOR! > Ale po kolei. > Jako ze stare kable mialy juz wylatane ponad 70tys km stwierdzilem ze > pora na wymiane.Zima sie zblizala wiec zaqpielm zachwalane > Janmory. Bylo ok. Smigal na lpg i pb jak zawsze. Az tu nagle 3 > dni temu pojawily sie strzaly na gazie . Pomyslalem ze pewnie > swiece lub filterek powietrza. Wymienilem i qpa. Dalej to samo. > Pojechalem dzis do gaziarza na regulacje i................ > zgrozo!!! Kable w/n firmy Janmor, po miesiecznej exploatacji > maja przebicia!!!! > Ale sie wqr......em. Jutro jade reklamowac. > Gaziarz zachwalal jakies ProSpark'i czy jakos tak > Ponoc w Norauto sa w dobrej cenie. > Uzywa je ktos? > Pozdro ja kupowalem tydzien temu i sprzedawca tez mi je oferowal ale podziekowalem i kupilem NGK pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
BravoMan Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 > Gaziarz zachwalal jakies ProSpark'i czy jakos tak > Ponoc w Norauto sa w dobrej cenie. > Uzywa je ktos? Nie, nie używam takich kabli, ale podzielam Twoje zdanie o Janmorach. Na poczatku było OK......ale tylko na początku. Po miesiacu o mało mi gazownika prąd nie zabił . Jak to juz ktoś kiedyś pisał ŁORYGINAŁY TYLKO. > Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
muody Posted January 6, 2005 Author Share Posted January 6, 2005 > Jak to juz > ktoś kiedyś pisał ŁORYGINAŁY TYLKO. i tak wlasnie zrobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tower Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 ja mam sentechy za 80 zeta i sa narazie super nieporownywalnie lepsze od boscha 2 lata gwarancji maja warto wg mnie je kupic na k aciku polecil mi je mlody bravo i to byl swietny wybór Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 mówiłem to od zawsze i powtórze po raz setny tylko i wyłącznie ORYGINAŁY !!! bosche tez mozesz dopisać do listy shitu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_ Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 A gdzie można dostać kabelki w dobrej cenie. Bo ja narazie znalazłem łoryginały za 186 zeta. (do 1.6) Można gdzie taniej dostać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andzrej4 Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > Witajcie! > Nigdy wiecej nie zaqpie kabli w/n JANMOR! W bravie mam je od lipca i są OK. W polonezie jeździłem na nich 2 sezony i też były w porządku. Orginały jak najbardziej, ale u mnie były 70 złociszów droższe (janmor 130, org. 200) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucolek Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 .Zima sie zblizala wiec zaqpielm zachwalane > Janmory. a kto je zachwalał ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muody Posted January 7, 2005 Author Share Posted January 7, 2005 > a kto je zachwalał ????? a bylo paru takich co je chwalili. Palcem wytykac nie bede Link to comment Share on other sites More sharing options...
muody Posted January 7, 2005 Author Share Posted January 7, 2005 > A gdzie można dostać kabelki w dobrej cenie. Bo ja narazie znalazłem > łoryginały za 186 zeta. (do 1.6) Można gdzie taniej dostać? ja znalazlem łoryginały za 165 ale do 1.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucolek Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > a bylo paru takich co je chwalili. > Palcem wytykac nie bede na tym qnciku ??? ja nie znam takich ..... słyszałem tylko łorginały ..... ale dobre sa Magnetti Marelli Champion-y .... sam na nich smigam ...na gazie juz prawie 10kkm wiec polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulion Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Po co zminieniał , Oddać kable do sklepu , założyć stare i cieszyć się kasą Link to comment Share on other sites More sharing options...
muody Posted January 7, 2005 Author Share Posted January 7, 2005 > Po co zminieniał , stare maja ponad 70kkm i przebicia tez sie pojawialy. > Oddać kable do sklepu , założyć stare i cieszyć się kasą tak se Pane ne da Oddac do sklepu, zanabyc nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > ja znalazlem łoryginały za 165 ale do 1.4 ładna cena bo jeszcze 1.5 roku temu kosztowały ponad 300 pln i nikt nie wiedział czemu tak drogo ale tyle kosztowały dodam ze do 1.6 płaciłem 170pln Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachu_ Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Przyznaje sie bez bicia Ale nie sklamalem - u mnie smigaja juz od ok 2 latek i ponad 50 tys km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > A gdzie można dostać kabelki w dobrej cenie. Bo ja narazie znalazłem > łoryginały za 186 zeta. (do 1.6) Można gdzie taniej dostać? jakieś 1.5 roku temu płaciłem w ASO 170pln poszukaj po jakiś sklepach z częsciami moze gdzieś dopadniesz taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
ann1029 Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Janmor to kicha! Wytrzymały 2 tyg. i nie dość, że silnik nie pracował równo, to jeszcze przy demontażu się rozpadły (źle zaciśnięte końcówki!!!) Taniej kupiłem MM i jestem (odpukać) zadowolony! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciurkotr Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 ja tez sie przyznaje, mam je rok i 20kkm i jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulion Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 >Jako ze stare kable mialy juz wylatane ponad 70tys km stwierdzilem ze pora na wymiane. O oprzebiciach nic nie mówiłeś. Raczej to zabrzmiało jakbyś minął 70 tysiaków i stwierdział a kurde wymienie sobie kable wysokiego napięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_guapo Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > A gdzie można dostać kabelki w dobrej cenie. Bo ja narazie znalazłem > łoryginały za 186 zeta. (do 1.6) Można gdzie taniej dostać? Na Łopuszańskiej jest sklepik (taka żółta buda po prawej stronie za stacją Petrochemii jadąc w kierunku Al. Jerozolimskich) - tam kupiłem Magneti Marelii za 120zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
alek Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > ja znalazlem łoryginały za 165 ale do 1.4 gdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muody Posted January 7, 2005 Author Share Posted January 7, 2005 > gdzie? a w cz-wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
alek Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > a w cz-wie gdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muody Posted January 7, 2005 Author Share Posted January 7, 2005 > gdzie? w sklepie z czesciami do fiata co qmpel prowadzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
alek Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > w sklepie z czesciami do fiata co qmpel prowadzi acha, no to fszystko yasne a jakby co to moge kiedys uderzyc na priv? Link to comment Share on other sites More sharing options...
muody Posted January 7, 2005 Author Share Posted January 7, 2005 > a jakby co to moge kiedys uderzyc na priv? nie ma problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccosi Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > Gaziarz zachwalal jakies ProSpark'i czy jakos tak > Ponoc w Norauto sa w dobrej cenie. > Uzywa je ktos? Pro Spark To Kiebl Odradzam serdecznie !!!!! Ja kupiłem orginały i są super Zajeb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tumek15 Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > i tak wlasnie zrobie eeee tam ja mam janmory i sa ok nie narzekam moze dla tego, ze kupowalem bezposrednio u producenta w zakladzie a wczesniej mialem bosha i czesto silnik mi kichal :-). Poza tym jesli cos nie tak to mozna reklamowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
tower Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > mówiłem to od zawsze i powtórze po raz setny tylko i wyłącznie > ORYGINAŁY !!! > bosche tez mozesz dopisać do listy shitu u mnie orginalne byly boscha bo w 1,4 polowa czesci chyba jest z dojczlanu i lipton jakich malo te kable(izoluja do dzis dobrze ale nie idzie ich zdemontowac z pojazdu sa jednorazowe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aztek Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 > .Zima sie zblizala wiec zaqpielm zachwalane > a kto je zachwalał ????? Ja sie przyznaje. Mam zrobione ponad 30 000 km i wsio ok Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sito Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 czy cena 170 pln za kable NGK to duzo?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucolek Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 > czy cena 170 pln za kable NGK to duzo?? w zaleznosci do ktorego silnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
sito Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 > w zaleznosci do ktorego silnika 1.2 16v Link to comment Share on other sites More sharing options...
shados Posted January 9, 2005 Share Posted January 9, 2005 > Witajcie! > Nigdy wiecej nie zaqpie kabli w/n JANMOR! A kiedys tak je ktos zachwalal... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.