Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klakson awaria

Featured Replies

Napisano

Witam,

Stilaka mam ponad 2 lata (po gwarancji niestety ) i juz 2gi raz mi padł klakson. pierwszy miałem wymieniany ponad rok temu. Pytanie moje brzmi ile jest gwarancji na wymieniane podzespoły?

Spytam się jeszcze czy ktoś z was miał problem z klaksonem gdyż wygląda to na większą skale zjawiska - znajoma z podobnym stilakiem tez juz 2 klaksony zajechała....

Kris

Napisano

Nie znam nikgo w stilo kto by mial takie przejscia z kla®ksonem. Moze brak jakiegos plastiku i wilgoc go zjada?

Napisano

> Nie znam nikgo w stilo kto by mial takie przejscia z kla®ksonem.

> Moze brak jakiegos plastiku i wilgoc go zjada?

Ja miałem problemy z klaksonem, ale poradziłem sobie bez jego wymiany.

Chciałem zwrócić uwagę, że trudno "zajeździć" klakson, mając na uwadze że w terenie zabudowanym jest zakaz używania klaksonu, a poza nim to na kogo trąbić ?

Napisano

> poza nim to na kogo trąbić ?

Kolega nerwowy chyba jest zlosnik.gif

Napisano

> a poza nim to na kogo trąbić ?

Na Mohery wbiegajace na pasy rotfl.gif za autobusem żeby znaleźć w nim miejsce zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Kolega nerwowy chyba jest

Po prostu na kilku weselach w tym roku bylem shocked.gif

Stilak oddany i na gwarancji klaksona naprawią. W przyszłym roku już mniej wesel sie szykuje hehe.gif

Napisano

a chyba że kolega używa trąby okolicznościowo a intensywnie.

jesli podczas fety i przejazdu z miejscowości A do B, nacisk trąby (poduszka) jets owijany tasmą klejącą, celem zablokowania, to ta (trąba) ma prawo się spalić.

I nie tylko ona.

Moja się zablokowała trąbiac na jakies 2 minuty, i gdyby nie wyciągnąć z niej instalacji, toby powoli auto się zajęło.

Jeśli to tego rodzaju używanie, trąby; to sugerowałbym zaliczyć ją jako koszt imprezy, tak jak konfetti, fajerwerki czy balony dmuchane, których przecież nie opróżnia się po fecie celem ponownego użycia wink.gif

Napisano

> Spytam się jeszcze czy ktoś z was miał problem z klaksonem gdyż

> wygląda to na większą skale zjawiska - znajoma z podobnym

> stilakiem tez juz 2 klaksony zajechała....

> Kris

witaj,

Dawno temu ja i kilku innych kolegów z forum miało podobny problem.

Powodem awarii najprawdopodobniej (tak było u nas) jest kabelek wchodzący do "wtyczki" klaksonu.

Klakson znajduje się po prawej stronie, od razu za zderzakiem w dolnej jego części (skomplikowane to 270751858-jezyk.gif ).

W moim przypadku pomogła wymiana tego kabelka i wtyczki (bardzo często część ta ulega utlenieniu)

Napisano

> poza nim to na kogo trąbić ?

Nieoswietlonych rowerzystów, pijaczków itd. Noce teraz długie i zimne...

Napisano

Witaj u mnie tez pojawił się podobny problem. Ze względu ze klakson jest w dość dziwnym miejscu, co powoduje jego zawilgocenie czy nawet zalanie w trakcie większych deszczów. Dlatego może on nie działać do czasu jego wyschnięcia. Ale znalazłem metodę w moim przypadku skuteczną. Mianowicie klakson został zdemontowany i porządnie przedmuchany, sprężonym powietrzem ( u mnie wtedy z niego woda leciała) po chwili namysłu klakson został zamontowany odwrotnie, tzn. obrócony. I do tej pory już w nie mam problemów, no może poza zmiana dźwięku sygnału zlosnik.gif

Napisano

> padł klakson. pierwszy miałem wymieniany ponad rok temu. Pytanie

> moje brzmi ile jest gwarancji na wymieniane podzespoły?

Tez miałem problem z trąbką. Najpierw działała jak chciała ( raz nie raz tak? ) a później zdechła całkowicie. Wymieniałem na gwarancji więc tylko za usmiech i uścisk ręki prezesa.

Jesli chodzi o gwarancję to wydaję mi się ze 2 lata od zamontowania, tym bardziej ze na gwarancji zamontowano nową i oryginalną, więc jeszcze gwarancja na trąbkę powinna działać pomimo wygaśnięcia gwarancji na auto.

Napisano

> Witam,

> Stilaka mam ponad 2 lata (po gwarancji niestety ) i juz 2gi raz mi

> padł klakson. pierwszy miałem wymieniany ponad rok temu. Pytanie

> moje brzmi ile jest gwarancji na wymieniane podzespoły?

> Spytam się jeszcze czy ktoś z was miał problem z klaksonem gdyż

> wygląda to na większą skale zjawiska - znajoma z podobnym

> stilakiem tez juz 2 klaksony zajechała....

> Kris

hmm.gif A moze kolega zalewa klakson płynem do spryskiwaczy podczas napełniania zbiorniczka niewiem.gif

Napisano

> A moze kolega zalewa klakson płynem do spryskiwaczy podczas

> napełniania zbiorniczka

he-he, mógłby gdyby do spryskiwaczy tankował z nalewaka dla tirów 120l/min grinser006.gif

Napisano

> he-he, mógłby gdyby do spryskiwaczy tankował z nalewaka dla tirów

> 120l/min

wink.gif wystarczy, ze styki bedą zalane i już zaśniedzieje ... a do tego wystarczy nawet 120 ml wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.