Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uklad jasne ceny, wymiana klockow hamulcowych.PILNE

Featured Replies

Napisano

Witam!

Wlasnie bylem w krakowie w serwisie fiata zeby wymienili mi w ramach promocji przednie klocki hamulcowe. Na stronie interentowej i w mediach reklamowano ze cena 92 zl obejmuje robocizne i orginalne czesci zamienne.

Niestety Panowie w ASO chcieli odemnie 240zl, po krotkiej rozmowie ostatecznie zalozyli mi klocki marki steinhof. Numer klockow to FAP 60798021 Co ciekawe na pudelku wogole nie pisze ze pasuja do fiata punto 2 tylko ze sa 1 i do seicento. i jak twierdza to jest orginalny numer fiata i wlasnie przez fiata sa rozprowadzane i podobno na tym opiera sie promocja. Dla mnie orginalne to poprostu te klocki ktore produkuje bosch, valeo itd. a pozniej pakuje w opakowania z napisem "lancia/fiat/alfa romeo genuie parts". Teraz pytanie czy te klocki ktore mi wlozyli sa do mojego punto naprawde pasuja i jak z ich skutecznoscia? pozatym moze wy macie doswiadczenia w tej sprawie i wiecie co to znaczy orginal? moze juz kozystaliscie z promocji jasny uklad??? Z gorz dzieki za szbka odpowiedz bo w fiat auto poland pani narazie niewiele wiedziala...

Napisano

Jak nie masz wersji HGT to będą pasować zlosnik.gif Zwykłe 1.2 ma przód taki sam jak w SC więc podejdą bez obaw. Skuteczność nie wiem a co do akcji promocyjnych w ASO to zawsze kręcą aby wyjść na swoim oslabiony.gif

Napisano

> Jak nie masz wersji HGT to będą pasować Zwykłe 1.2 ma przód taki

> sam jak w SC więc podejdą bez obaw.

nono.gif to, że klocki wyglądają ak samo nie znaczy, że są takie same

klocki do mk2 mają inną mieszankę ze względu na masę auta, te od mk1/SC będą mniej trwałe

Napisano

> to, że klocki wyglądają ak samo nie znaczy, że są takie same

> klocki do mk2 mają inną mieszankę ze względu na masę auta, te od

> mk1/SC będą mniej trwałe

Ale jako że są sporo tańsze i tak opłaca się je montować smile.gif

Napisano

> Ale jako że są sporo tańsze i tak opłaca się je montować

nie opłaca się, wytrzymują średnio 2x mnie, a nie są 2x tańsze

Napisano

> nie opłaca się, wytrzymują średnio 2x mnie, a nie są 2x tańsze

Nie wiem dokładnie. W każdym bądź razie jak wymieniałem w sierpniu tarcze z klockami to kosztowało mnie to niecałe 120 złotych (tarcze Fiat oryginalne, klocki TRW)

Napisano

> to, że klocki wyglądają ak samo nie znaczy, że są takie same

> klocki do mk2 mają inną mieszankę ze względu na masę auta, te od

> mk1/SC będą mniej trwałe

To brzmi jak teoria spiskowa dziejów normalnie. Idąc tym tokiem rozumowania tarcze na tył do mojego GT powinny być inne niż do CC/SC na przód a nie są.

Napisano

> To brzmi jak teoria spiskowa dziejów normalnie. Idąc tym tokiem

> rozumowania tarcze na tył do mojego GT powinny być inne niż do

> CC/SC na przód a nie są.

tarcze to tarcze. a w klockach skladem mieszanki okladzin sciernych mozna duzo zmienic. tylko co to za oszczednosc jak klocki po 10kkm powiedza you'e we or say goodbye kansas dorotko

Napisano

Na wymianę klocków nie jeździ się do złodzieji!!

Porządne klocki 80 a wymienisz sam

Napisano

> Niestety Panowie w ASO chcieli odemnie 240zl, po krotkiej rozmowie

> ostatecznie zalozyli mi klocki marki steinhof. Numer klockow

> to FAP 60798021 Co ciekawe na pudelku wogole nie pisze ze pasuja

> do fiata punto 2 tylko ze sa 1 i do seicento. i jak twierdza to

> jest orginalny numer fiata i wlasnie przez fiata sa

> rozprowadzane i podobno na tym opiera sie promocja.

Ciekawe hmm.gif podany przez Ciebie numer nie identyfikuje sie w eperze (nawet nowym). Moze faktycznie fiat zleca na potzreby takiej akcji produkcje niektorych elementow u tanszych producentów?

Bo wlasciwie co mozna powiedziec np. o takich klockach Klocki Oryg. SC/CC/Punto - Allegro? Wyglada to jakby faktycznie robione byly metoda garazowa dla fiata. Tylko w jakim celu? Cena? Gdzie roputacja czesci oryginalnej?

Podobne opakowania widzialem w sklepiku CS FAP w B.B., a byly w nie opakowane tez jakies czesci eksploatacyjne.

> Dla mnie

> orginalne to poprostu te klocki ktore produkuje bosch, valeo

> itd. a pozniej pakuje w opakowania z napisem "lancia/fiat/alfa

> romeo genuie parts".

Wlasciwie to tak. Oryginalne ("OE") to wyroby producenta X (Bosch itd) sygnowane logo koncernu samochodowego. Nie napisales jak wygladaly tamte klocki - czy faktycznie mialy wybite na sobie numer i logo Ricambi Oryg. + sig. producenta, czy tez pozbawionego tego pierwszego?

> jak z ich skutecznoscia?

Ocen sam i daj znac

> moze juz kozystaliscie z promocji jasny uklad???

faktycznie, chyba jednyna szansa na obiektywna ocene sytuacji to wykorzystanie doswiadczen innego uzytkownika, kt. skorzystal z tej samej promocji.

Napisano
  • Autor

> Ciekawe podany przez Ciebie numer nie identyfikuje sie w eperze

> (nawet nowym). Moze faktycznie fiat zleca na potzreby takiej

> akcji produkcje niektorych elementow u tanszych producentów?

> Bo wlasciwie co mozna powiedziec np. o takich klockach Klocki Oryg.

> SC/CC/Punto - Allegro? Wyglada to jakby faktycznie robione byly

> metoda garazowa dla fiata. Tylko w jakim celu? Cena? Gdzie

> roputacja czesci oryginalnej?

> Podobne opakowania widzialem w sklepiku CS FAP w B.B., a byly w nie

> opakowane tez jakies czesci eksploatacyjne.

> Wlasciwie to tak. Oryginalne ("OE") to wyroby producenta X (Bosch

> itd) sygnowane logo koncernu samochodowego. Nie napisales jak

> wygladaly tamte klocki - czy faktycznie mialy wybite na sobie

> numer i logo Ricambi Oryg. + sig. producenta, czy tez

> pozbawionego tego pierwszego?

> Ocen sam i daj znac

> faktycznie, chyba jednyna szansa na obiektywna ocene sytuacji to

> wykorzystanie doswiadczen innego uzytkownika, kt. skorzystal z

> tej samej promocji.

Dlugo mnie nie nie bylo. ale chcailbym tylko dac znac ze wrocilem do tego aso i powiedzialem co o nich mysle. i w efekcie zalozyli mi najorginalniejsze an swiecie klocki do fiata punto II i do lanci Y.

Przy okazji calej tej afery powiem szczerze ze to dranstwo reklamowac sie jakoby w ukladzie jasne ceny stosowano orginalne czesci a pozniej zakladano najtansze zamienniki. W.g Roznych aso do ktorych w teh sprawie ktorej dzwonilem wlasnie w promocji jasny uklad w fiacie punto II IIFl zakladane sa klocki marki steinhoff. Ich orginalnosc polega na tym ze sa dostarczene do serwisow poprzez siec dystrybucyjna fiat auto poland.

Fakt ze z braku steinhoffow do punto II zalozyli mi steinhoffy do SC to juz inna bajka i gdyby nie to ze sprawa rozbiega sie o 100 zl to skonczylo by sie to na wokandzie a atak najwieksze aso w krakowie stracilo stalego klienta. kupilem u nich 3 samochody i serwisy wpakowalem grube tyssiace. zastanawiajace jak w dzisiejszych czasam mozna mniec tak gleboko w d... klienta. Bezradnosc natomaist FAP tez zaskakuje... mili i uprzejmi ale zupelnie bezradni i nei zorientowani...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.