Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do użytkowników Fiata Stilo

Featured Replies

Napisano

Witam!

JA z sąsiedniego kącika 20.GIF

Takie mnie pytanie naszło, jako że w niedługim czasie mam zamiar zmienić autko orientacyjnie rozglądam się i zasięgam opinii użytkowników różnych marek.

I tak chciałbym sie dowiedzieć coś niecoś o Fiacie Stilo z Silnikiem 1.9 JTD, jak wygląda charakterystyka jego pracy, jak się prowadzi auto, jak się jeździ wygodnie czy też nie bardzo?? Interesują mnie wszystkie spostrzeżenia dlatego zgłaszam się do użytkowników. 20.GIF Proszę wypowiedzcie się o swoich doświadczeniach z tym autkiem, bardzo byłbym wdzięczny gdyby miał ktoś info na temat tego silniczka sprzęgniętego z 6 stopniową skrzynią biegów.

Po głowie chodzi mi parę autek m.in. Peugeot 307, alfa 147 albo golf 4 ale tylko w wersji 1.9 tdi 4 motion - ceny tych aut są różne ale wybierać zawsze wolno 20.GIF

Za wszelkie uwagi i spostrzeżenia Wieeeelkie dzięki 20.GIF20.GIF

Napisano

było już nie raz na forum...

powiem tak...w 10h zrobiłem prawie non-stop niecałe 1000km i dopiero na ostatniej setce zaczęło być mi ciut niewygodnie...a może inaczej...zacząłem czuć taki drobny pain in the ass...

jtd nawet fajnie jeździ...idealny na trasy...mało pali i nie jest awaryjny...najlepiej szukać chyba rocznika 2003...ja takim jeżdże i naprawde jest mało awaryjny...

na krótkie odcinki po mieście to brałbym inny silnik...

Napisano

Tutaj masz porównanie stilo i AR 147z naszej dyskusji, pare miesięcy temu. http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=278629662&an=0&page=34#Post278629662

Miałem stilo, mam alfe, jezdzilem golfem 4 motion i 307 tez. Powiem tak, ze wzgledu na napęd wygrywa golf. Prowadzi sie poprostu wysmienicie!!! Ale niestety golfy kradną... w przeciwieństwie do AR! grinser006.gif Porownanie stilo i Ar masz w linku a co do 307... jakos do mnie nie przemawiała... za mieknie zawieszenie, brzydki środek... ale to tylko moje zdanie!

Napisano

> Witam!

> JA z sąsiedniego kącika

> Takie mnie pytanie naszło, jako że w niedługim czasie mam zamiar

> zmienić autko orientacyjnie rozglądam się i zasięgam opinii

> użytkowników różnych marek.

> I tak chciałbym sie dowiedzieć coś niecoś o Fiacie Stilo z Silnikiem

> 1.9 JTD, jak wygląda charakterystyka jego pracy

bez chipa srednio, choc dobrze jak na diesle na rynku

> jak się

> prowadzi auto, jak się jeździ wygodnie czy też nie bardzo??

to nie sa rajdowe wozki, powiedzialbym, ze komfortowo i wygodnie. Takie sa atuty Stilo

> Interesują mnie wszystkie spostrzeżenia dlatego zgłaszam się do

> użytkowników. Proszę wypowiedzcie się o swoich doświadczeniach

> z tym autkiem, bardzo byłbym wdzięczny gdyby miał ktoś info na

> temat tego silniczka sprzęgniętego z 6 stopniową skrzynią

> biegów.

to juz nie JTD tylko MultiJety. Wiecej mocy, lepsza kultura pracy.

> Po głowie chodzi mi parę autek m.in. Peugeot 307, alfa 147 albo golf

> 4 ale tylko w wersji 1.9 tdi 4 motion - ceny tych aut są różne

> ale wybierać zawsze wolno

> Za wszelkie uwagi i spostrzeżenia Wieeeelkie dzięki

Ja polecam Stilo, z perspektywy czasu doskonale sie sprawdzil

Kolega ma 307 SW 2,0 HDi i tez sie sprawdza zlosnik.gif

Golfow nie lubie, choc ojcu bym polecil hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Tutaj masz porównanie stilo i AR 147z naszej dyskusji, pare miesięcy

> temu.

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=278629662&an=0&page=34#Post278629662

> Miałem stilo, mam alfe, jezdzilem golfem 4 motion i 307 tez. Powiem

> tak, ze wzgledu na napęd wygrywa golf. Prowadzi sie poprostu

> wysmienicie!!! Ale niestety golfy kradną... w przeciwieństwie do

> AR! Porownanie stilo i Ar masz w linku a co do 307... jakos

> do mnie nie przemawiała... za mieknie zawieszenie, brzydki

> środek... ale to tylko moje zdanie!

Czyli uogólniając i pomijając Golfa to jedyne warte zainteresowania jest Alfa 147 hmm.gif

Tylko właśnie spotkałem się z wieloma osobami które przeklinają dzień w którym wsiedli do alfy i nie powiem zrażają mnie te opinie odnośnie tego autka frown.gif

Chcę kupić auto które mi będzie służyć co najmniej 5 lat (chyba że zdarzy się cud i wygram w totka biglaugh.gif)

Napisano

mam podobny problem co do alfy... wszyscy wkolo mowia ze bedzie tylko u mechanika stala, ale nikt z tych osob nie mial alfy i troche nie chce mi sie wierzyc zeby tak sie psula...

rodzice maja stilo, rok 2004 1,4 i sa zadowoleni, malo pali, zadnych klopotow nie sprawia,,

a co do 307 to odradzam, znajomi maja z 2003, 1,6, pali sporo, cos tam ciagle wkurza ich, a wywalili za nowego 60tyzl..

Napisano
  • Autor

> mam podobny problem co do alfy... wszyscy wkolo mowia ze bedzie tylko

> u mechanika stala, ale nikt z tych osob nie mial alfy i troche

> nie chce mi sie wierzyc zeby tak sie psula...

> rodzice maja stilo, rok 2004 1,4 i sa zadowoleni, malo pali, zadnych

> klopotow nie sprawia,,

> a co do 307 to odradzam, znajomi maja z 2003, 1,6, pali sporo, cos

> tam ciagle wkurza ich, a wywalili za nowego 60tyzl..

Ja zaś mam znajomego co ma 1.6 i jest bardzo zadowolony, praktycznie tylko leje benzyne ok.gif

Ale fakt faktem myślwca mam co wybrać hmm.gif

Napisano

> Ja zaś mam znajomego co ma 1.6 i jest bardzo zadowolony, praktycznie

> tylko leje benzyne

> Ale fakt faktem myślwca mam co wybrać

Mam multijeta 140 konnego z boxem aktualnie.

Polecam.

Ale trzeba mieć na uwadze to że czasem może coś szwankować, bardzo często to są drobnostki, które niestety są trudne do znalezienia/naprawienia (słynne failury)...

Ale co z tego? Wczoraj jechałem taxi BMW 5 i gość nie mógł odpalić samochodu. Złapał się za głowę, pokazał mi choinkę kontrolek na tablicy rozdzielczej i przyznał że nie wie o co chodzi i co zrobić. Powiedziałem żeby wyluzował, to tylko samochód, rzecz martwa - czasem złośliwa. I za 38 próbą odpalił i zawiózł mnie tam gdzie chciałem zeby.GIF

Stilo wybrałem ze względu na silnik i bogate wyposażenie w stosunku do rocznika/ceny. Gdyby nie było tu argumentów za Stilo to pewnie bym nie jeździł włoszczyzną.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mój Kolega pracował swego czasu w fiacie jako mechanik i jego zdanie na temat Alfy jest takie: że ten samochód trzeba kochać bo wtedy żadne usterki nie przeszkadzają, natomiast ja od miesiąca prowadzę Stilo, za namową tego Kolegi z którym byłem w komisie, samochodzik używany 2004rok, silnik 115kucyków i codziennie robię nim po ok. 100km (1/3 w mieście, 2/3 za miastem) spalanie na poziomie 5,4 do 5,6, zaś sama jazda za miastem z prędkością 80 - 95km/h spalanie na poziomie 4,3 - 4,6 na 100km, więc spore autko, pojemne, wygodne z niezłym "kopem". Natomiast z tego co zaobserwowałem i do jakich wniosków doszedłem, nie jest to autko miejskie, bo jak tylko poczuje że pedał gazu zbliżył się do podłogi... o wtedy do chwilowe spalanie idzie w górkę, ale do przodu też się rwie, dlatego przyjemnie się wyprzedza nawet tiry. Polecam ok.gif choć jak to mówią, wszystko zależy na jaki egzemplaż trafisz smile.gif

Napisano

> Mój Kolega pracował swego czasu w fiacie jako mechanik i jego zdanie

> na temat Alfy jest takie: że ten samochód trzeba kochać bo wtedy

> żadne usterki nie przeszkadzają, natomiast ja od miesiąca

> prowadzę Stilo, za namową tego Kolegi z którym byłem w komisie,

> samochodzik używany 2004rok, silnik 115kucyków i codziennie

> robię nim po ok. 100km (1/3 w mieście, 2/3 za miastem) spalanie

> na poziomie 5,4 do 5,6, zaś sama jazda za miastem z prędkością

> 80 - 95km/h spalanie na poziomie 4,3 - 4,6 na 100km, więc spore

> autko, pojemne, wygodne z niezłym "kopem". Natomiast z tego co

> zaobserwowałem i do jakich wniosków doszedłem, nie jest to autko

> miejskie, bo jak tylko poczuje że pedał gazu zbliżył się do

> podłogi... o wtedy do chwilowe spalanie idzie w górkę, ale do

> przodu też się rwie, dlatego przyjemnie się wyprzedza nawet

> tiry. Polecam choć jak to mówią, wszystko zależy na jaki

> egzemplaż trafisz

choc nie jestem w stanie nic powiedziec na temat JTD w stilo chcialbym wypowiedzieciec sie na temat samego samochodu, poprostu mnie powalił z nóg oczywiscie relatywna cena w stosunku do wyposazenia a co do usterek....no cóz kazde auto bedzie sie psuło jakkolwiek by na to nie patrzec w mojejj stajni jest to 3 włoszczyzna ale jestem bardzo zadowolony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.