Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymieniłem rozrząd i... lipa!!

Featured Replies

Napisano

> koszt nowej centralki... wwwrrrrrr 2000 zł....

co cie koszta interesuja ? przeciez nie ty dlubales w rozrzadzie. Spaprali to niech naprawia. I krotko za ryj w tym temacie z nimi ze sie tak wyraze. Nie daj sie zrobic na placenie za ich bledy ! piesc.gif

Napisano
  • Autor

> co cie koszta interesuja ? przeciez nie ty dlubales w rozrzadzie.

> Spaprali to niech naprawia. I krotko za ryj w tym temacie z nimi

> ze sie tak wyraze. Nie daj sie zrobic na placenie za ich bledy

> !

A ak ja im udowodnie ze to po ich wymianie rozrządu??

na reklamację przyjechałem po 2 tygodniach... więc.. mogą zawsze stwierdzić.. że to nie było związane z ich pracą...

Generalnie nie wywalczyłbym nic od nich... zastanawia mnie na razie bardziej.. co jest mojemu auto.. a nie to kto za to zapłaci....

mam do nich jeszcze sprawe... za ten schrzaniony rozrząd... ale muszę najpierw załatwić temat centralki.. albo.. nie wiem czego...

muszę najpierw rozwiązać problem braku wcodzenia na wyższe obroty.. przerwywania.. i braku mocy....

Napisano

ok masz racje. doczytalem caly watek. Musztarda po obiedzie. 2 tyg reakcji , stoisz gdzie indziej niz robiles pasek. no.gif

Napisano

> ok masz racje. doczytalem caly watek. Musztarda po obiedzie. 2 tyg

> reakcji , stoisz gdzie indziej niz robiles pasek.

E tam ja bym się nie poddawał tak łatwo. Co z tego że 2 tygodnie? Auto odpala i jeździ i nie ma na zegarach napisu że ząbki przestawione o 2. Nie muszę być specjalistą od oceny poprawności poczynionych napraw...

Chyba że podpisałeś jakiś protokół że zapoznałeś się z wynikiem naprawy i ją akceptujesz?

Ja w tym miejscu przyczepiłbym się że skoro źle złożyli rozrząd to pewnie przez to popsuł się silnik (sic) i mają doprowadzić go do stanu używalności w pełni albo do stanu poprzedzającego naprawę i oddać kasę. A co, nie ma łatwo w życiu. Jak się nie potrafi to się nie powinno łap pchać...

Oczywiście w takim przypadku pewnie skończyłoby się na ocenie stanu faktycznego przez rzeczoznawcę ale moim zdaniem nie powinno się wszystkich "diagnoz" panów mechaników brać na klatę bo często gęsto sugerują by wymienić połowę auta a okazuje się że problem tkwi zupełnie gdzie indziej tylko że oni o tym nie mają pojęcia.

Napisano
  • Autor

Może masz rację że powinienem bardziej się z nimi targować... ale... z drugiej strony... mogą powiedziec... ze to .. taki zbieg okoliczności....

a poza tym.. ja nie mam czasu na rzeczoznawców.. i sądy..

uderze do Bielińskiego o rekompensatę.... ale dopiero jak wyjaśni się sparawa tego braku mocy... tego przerwyania... tego dziwnego zachowania sielnika... nawet na benzynie...

Napisano

> Może masz rację że powinienem bardziej się z nimi targować... ale...

> z drugiej strony... mogą powiedziec... ze to .. taki zbieg

> okoliczności....

> a poza tym.. ja nie mam czasu na rzeczoznawców.. i sądy..

> uderze do Bielińskiego o rekompensatę.... ale dopiero jak wyjaśni się

> sparawa tego braku mocy... tego przerwyania... tego dziwnego

> zachowania sielnika... nawet na benzynie...

Rzeczoznawca i prawnik od tego bym zaczął całą spreawę. Chyba , że masz za dużo kasy, wolnego czsu i nerwów.

Pozdrawiam.

Napisano

> E tam ja bym się nie poddawał tak łatwo. Co z tego że 2 tygodnie?

oczywiscie masz racje, ale nasz poszkodowany wykazuje raczej mniej agresywny charakter stad ucialem dyspute. 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.