Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

transmitter - co to warte?

Featured Replies

Napisano

Mam nie dokładnie takie ale podobne i mi to działa w tirze.W volvo mam fabryczne radio z 6 glosnikami i transmiter mam podłączony do laptopa.Delikatne są czasami jakieś piski ale to chyba od zasilacza do laptopa.Napewno czystrgo dzwieku nie osiągniesz z tego.

Napisano

ja ostatnio kupilem qmplowi bo mnie prosil takie cos http://allegro.pl/item275992728_transmiter_fm_jack3_5mm_mp3_mp4_cd_pda_4_fm.html . I powiem ze w sumie sie zdziwilem na +. Wiadomo rewelacji nie ma, ale dzwiek jest odtwarzany w miare dobrze, Nie szumi nie piszczy, wiec chyba spelnia swoja role smile.gif

Napisano

o wlasnie taki mam tylko jest mozliwosc wybrania dowolnej czestotliwosci bo tutaj widze ze masz tylko cztery

Napisano

> Możecie się śmiać ze mnie, ale tak się składa, że rozważam możliwość

> zakupu czegoś takiego:

> http://www.allegro.pl/item276007962_transmitter_fm_7_odtwarzacz_mp3_usb_2_0_kabel_t2.html

> Tylko zastanawiam się, co to może być warte? Czy faktycznie działa?

> Czy nie ma zakłóceń?

Ma to tylko 7 możliwych częstotliwości do ustawienia. Pasmo UKF jest dosyc mocno upchane stacjami radiowymi, szczególnie w większych miastach i może być problem w znalezieniu wolnego miejsca na skali. Lepszym rozwiązaniem jest zakup transmitera z płynnie regulowaną częstotliwością wyjściowa.

Jednak uwazam, że najlepszy dźwięk zapewnia kaseta adapter,

oczywiście dobrej jakości. Jeśli to nie jest radiomagnetofon to może warto pomyśleć nad dorobieniem dodatkowego wejścia?

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.:)

Szukam taniego rozwiązania, które pozwala odtwarzać pliki z pendrive`a. Dlatego kaseta odpada. Z kolei te transmitery, które oglądałem, odtwarzające mp3 z pena, nie mają płynnej regulacji częstotliwości...:/

EDIT

znalazłem z płynną regulacją:)

Napisano

Kolega ma coś takieo do iPod'a i działa dobrze, tzn. jakość masz taką jak normalnie ze stacji radiowej, czyli po włożeniu płytki cd różnica jest spora ale nie ma dramatu, można posłuchać, jak masz słaby sprzęt to może nawet nie odczujesz różnicy.

Napisano
  • Autor

> Jednak uwazam, że najlepszy dźwięk zapewnia kaseta adapter,

> oczywiście dobrej jakości. Jeśli to nie jest radiomagnetofon to może

> warto pomyśleć nad dorobieniem dodatkowego wejścia?

Wracam troszkę jeszcze do wątku kasety...

Bo myślę, że mógłbym treo zagonić do roboty...

Ma wyjście mikrojack i kartę 1Gb.

Jak rozumieć dobrą jakość kasety przenoszącej (jest jakaś firma godna polecenia)? A tak w ogóle, to jak to działa?

Napisano

> Wracam troszkę jeszcze do wątku kasety...

> Jak rozumieć dobrą jakość kasety przenoszącej (jest jakaś firma godna

> polecenia)? A tak w ogóle, to jak to działa?

Jakość kasety pod względem jakości dźwięku oceniłem w ten sposób, że najpierw mp3 z komputera odsłuchałem na domowym zestawie HiFi podlączonym bezpośrednio a następnie sygnal podałem poprzez kasetę wlożoną do magnetofonu. Nie stwierdziłem pogorszenia dźwięku.

Jeśli chodzi o samą kasetę to wygląda jak normalna kaseta magnetofonowa i tak samo się ją wkłada do odtwarzacza. Wystający z niej kabelek z wtyczką Jack wtyka się do MP3 i gotowe! smile.gif

Porównałem dwie różne kasety i jedna niewłaściwie pracowala w niektórych odtwarzaczach a ich mechanizmy wydawały różne niepotrzebne dźwięki. Druga, którą ostatnio zakupiłem tutaj

link pracuje bardzo ładnie! yay.gif

Napisano

Kupiłem takie coś z możliwością pracy z pendriva lub karty SD. Porażka! Dźwięk fatalny - cicho, zaszumione, obcięta góra. Nie potrafiłem się wschłuchać czy to w ogóle gra stereo. Przy próbie podgłośnienia pojawiają się przestery a i tak ciszej gra niż stacja radiowa. Nie chciał tez działac z moim pendrivem. Odesłałem spowrotem. Jednak nadal chciałbym zakupić transmiter. Nie wiem tylko, który daje najlepszą jakość dźwięku. Może ten co kupiłem to jakaś tandetna chińszczyzna albo trefny egzemplarz. W sieci nie ma za bardzo opinii na te tematy. Tak więc przyłączam się do tematu.

Napisano

dlatego ja nie kombinowalem i kupilem dla kumpla najtanszy za 7 zeta chyba......i kumpel jest zadowolony ;-)

Napisano

> Dzięki za wszystkie odpowiedzi.:)

> Szukam taniego rozwiązania, które pozwala odtwarzać pliki z

> pendrive`a. Dlatego kaseta odpada. Z kolei te transmitery, które

> oglądałem, odtwarzające mp3 z pena, nie mają płynnej regulacji

> częstotliwości...:/

> EDIT

> znalazłem z płynną regulacją:)

a moze cos takiego zamiast transmitera kliken machen

pozdro

Napisano
  • Autor

> a moze cos takiego zamiast transmitera kliken machen

> pozdro

Po analizie decyzja podjęta - będzie kaseta podpięta do telefonu.:)

Dzięki za podpowiedzi i sugestie.

Jesteście nieocenieni:):)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.