Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mixol do ON

Featured Replies

Napisano

Witam,ostatnio bardzo czesto obija mi sie o uczy temat dolewania oleju Mixol do oleju napedowaego. Slyszalem opinie ze polska ropa jest sucha i mixol dobrze robi na pompe paliwa itp. Chcialbym zasiegnac waszej opinii. Moze ktos wie cos wiecej,moze ktos juz tak robi? Moze ktos sie z tym spotkal.

Napisano

> Witam,ostatnio bardzo czesto obija mi sie o uczy temat dolewania

> oleju Mixol do oleju napedowaego. Slyszalem opinie ze polska

> ropa jest sucha i mixol dobrze robi na pompe paliwa itp.

> Chcialbym zasiegnac waszej opinii. Moze ktos wie cos wiecej,moze

> ktos juz tak robi? Moze ktos sie z tym spotkal.

Opinia taka chodzi ale tyczy się OO czyli "oranżady", "Red Bula", ...

Napisano

pamiętam dokładnie, że była kiedyś na motokąciku długa chyba na 100 wypowiedzi dyskusja. przejrzyj archiwum wpisując słowo mixol. nic trudnego.

ja osobiście nie lałbym mixolu. ewentualnie jak już bym koniecznie chciał poeksperymentowac to wlałbym olej so husqvarny albo stihl'a.Tamten przynajmniej spala się bezresztkowo i nie pozostawia nagaru

Napisano

Witaj

Myślę, że mimo wszystko polski ON nie jest aż tak suchy, żeby stosować Mixol jako medium poprawiające smarowanie. Jednak zawsze zalecany był, kiedy powinno/przydałoby się przeczyścić układ paliwowy (1 litr na 1000 km). Wiąze się bardzo dobrze z benzyną, co ma znaczenie zimą, kiedy starzy szoferacy dolewają benzynę do ON aby polepszyć jego charakterystykę podczas dużych mrozów.

Ostatnio na mojej ulubionej stacji Neste wymieniono dystrybutory na nowe (niestety z odwrotną kolejnością pistoletów) i wlałem przez pomyłkę 20 litrów PB95 do baku (wyszło prawie jeden do dwóch PB/ON). ASO zaleciło mi wlanie litra Mixolu i po sprawie waytogo.gif.

Powyższe dotyczy normalnych silników diesla. Jeśli chodzi o nowoczesne diesle upakowane elektoniką z delikatnymi pompami to właściwie nie wiem niewiem.gif ...

Napisano

> oleju Mixol do oleju napedowaego. Slyszalem opinie ze polska

> ropa jest sucha i mixol dobrze robi na pompe paliwa itp.

> Chcialbym zasiegnac waszej opinii. Moze ktos wie cos wiecej,moze

> ktos juz tak robi? Moze ktos sie z tym spotkal.

kompletnie mnie to nie przekonuje i raczej nie eksperymentowałbym na własnym aucie, ale Ty mozesz sprawdzić i dać nam później znać zlosnik.gif

Przecież paliwo ma jakieś normy, które powinno spełniac. Nie mo zna dolewać sobie czegoś tam bo ktoś coś tam wymyślił.

Napisano

> oleju Mixol do oleju napedowaego.

Mój mechanik zalecał 100ml. na zbiornik, co trzecie tankowanie. Ponoć pompa przy takim traktowaniu dużo dłużej funkcjonuje. Tyle że to był opel, rocznik 94 z silnikiem ISUZU. Nie wiem, jak to się ma do nowocześniejszych konstrukcji.

Napisano

> Przecież paliwo ma jakieś normy, które powinno spełniac.

taaa... ok.gif kocham takie stwierdzenia zlosnik.gif

rzeczywistość jednak inna jest

Napisano

> taaa... kocham takie stwierdzenia

> rzeczywistość jednak inna jest

rozumiem,, ze niektóre stacje kombinują ale takich unikamy. Na dobrych sprawdzonych stacjach nie ma problemu raczej. Przynajmniej nie ma takiego problemu, zeby trzeba było uzupełniać mixolem na własną ręke

Napisano

> Przynajmniej nie ma takiego problemu, zeby trzeba było

> uzupełniać mixolem na własną ręke

pracuję w branży cystern do przewozu paliw ...

czasami jak zjeżdża cysterna prywatnego dostawcy to róóóżneee cuda ma dołączone do spustu oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.