Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra spłonęła, HELP !

Featured Replies

Napisano

> DZIęKUJę WSZYSTKIM KOLEGOM ZA WYRAZY itd, dzisiaj syn ma 18 urodziny,

> więc nie mam głowy do zamieszczania fotek asi, ale jutro się

> postaram i napiszę więcej.

> Oczywiście dzisiaj na spokojnie wiem już, że pójdzie na części, albo

> do kogoś, kto ma dużo zapału i czasu, ja rozglądam się już za

> czymś do jazdy.

> Pzdr, do jutra.

Ważne że się kolega nie załamał waytogo.gif szkoda autka frown.gif będzie nowe pewnie lepsze, tylko szkoda troszkę, że AC nie miałeś, w tej chwili byłoby jak znalazł, no cóż uczymy się na błędach, pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt wink.gif

Napisano

O ja pier......Wyrazy współczucia. oslabiony.gif

Współczuje brachu...szkoda II.

Co do samej naprawy to daj se spokój z tym. Sprzedaj ją gdzieś na częsci i poszukaj czegoś. teraz nie są takie drogie te asteerki - jeżeli jeszcze chcesz w ogóle.

Napisano
  • Autor

Obiecałem parę fotek, ale nie ma sensu ich dalej zmniejszać, więc daję linki. Fotki mają po około 300kB. Wszystko wskazuje, że zapaliło się w okolicy alternatora...

alternatorjg1.th.jpg bokxf3.th.jpg filtrmn9.th.jpg kabinasv9.th.jpg lewastronajv4.th.jpg prawastronanq2.th.jpg

Ogólnie pod maską jest taki syf, że aż nie chce mi się grzebać w tym.

Napiszę kiedyś jak zakończyła się sprawa, a na razie WESOŁYCH ŚWIĄT mikolaj.gif

Napisano

myslalem ze sciana pomiedzy komora a kabina to rzecz z dobrej stali a tu po jej po prostu ni ma

Napisano

> myslalem ze sciana pomiedzy komora a kabina to rzecz z dobrej stali a

> tu po jej po prostu ni ma

A z czego taki wniosek ??

Napisano

Nieciekawie to wygląda. Widać, że środek też ucierpiał.

offtopic.gif

Na pierwszym zdjęciu widać co jest w środku uszczelki maski. Nie często się to widuje.

Napisano

Cześc.Tak lukam za te straszne foty i na pierwszym zdjęciu widzę że zbiorniczek od wspomaganie kierownicy jest całkowicie roztopiony jak i uszkodzona jego obudowa. Dziwne spalił się lakier na kielichu amora ( a tam nie ma sie co palić ) . Nad alternatorem w perspektywie widać chuba rozrusznik który ma okopconą a nie przytopioną obudowę. Ale obudowa alternatora z tyłu nie jest przegrzana. Najbardziej ucierpiało turbo i kolektor . Nie jestem strażakiem ani specem od podpaleń więdź mam taką teorię: uszkodzeniu uleglo wspomaganie kierownicy ( elektrycznie) obudowa się rozgrzała i stopiła zbiorniczek z olejem , który się zapalił ( dlatego spalpny lakier na kielichu) i mocno spalone turbo.Dalej widać skutki...... WEPÓŁCZUJE WŁAŚCIĆELOWI. Jak ktoś ma jakąś teorię to proszę ja przedstawić. Pzdr

Napisano

> A z czego taki wniosek ??

ze zdjęc!!!!

spojrz na pedała wewnatrz auta widac swiatlo, a potem jak sie przyjzec na te zdjęcia to widac wnetrze auta. nie ma sciany grodziowej po prostu zniknela

Napisano

> spojrz na pedała wewnatrz auta widac swiatlo,

To środek gaśniczy oświetlony błyskiem lampy a dostał się pewnie przez otwory technologiczne w podszybiu i grodzi

a potem jak sie

> przyjzec na te zdjęcia to widac wnetrze auta. nie ma sciany

> grodziowej po prostu zniknela

No raczej to niemożliwe, za niska temperatura (to nie aluminium tylko stal.

Napisano

Coś strasznego. Kurde młode autko i bardzo fajne. Szkoda, ktoś kupuje, dba o nie a tu nagle się pali.W sumie, tak przyglądając się zdjęciom to dużo pracy trzeba byłoby włożyć w remont ale gdyby mnie to spotkało to chyba bym próbował ją robić.Trzeba wyjąć silnik+skrzynia biegów, cały pozostały osprzęt,w środku całą deskę rozdzielczą. No a potem rzeczy typu: instalacja(kompletna) zakupić nową albo używaną sprawną,silnik ze skrzynia też bym zakupił używany a dobry. Gorzej tylko z blacharką. Też kłania się zakup nowych elementów i lakierowanie.Wszystko jest do zrobienia ale i kasy też na to trzeba by było.No nie wiem, ciężko doradzić patrząc z boku ale jeśli byłbym na miejscu właściciela to raczej bym ją robił

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Obiecałem, że napiszę jak zakończyłem temat Asterki, więc to czynię.

Została sprzedana i odjechała na lawecie, po czym kupujący odmalował, wsadził części od anglika i tyle.

Cieszę się, że nie została rozebrana na części. Pan stwierdził, że wyglądało jakby przyczyna pożaru była gdzieś koło nagrzewnicy.

Teraz jeżdżę żony cienkasem, więc zmieniam profil i pozdrawiam wszystkich. 30.GIF20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.