Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koniec sprzęgła ..... ???

Featured Replies

Napisano

Powitać wszystkich .

Od wczoraj nie mogę normalnie wrzucić dwójki, a i z jedynką nie wszystko oki. 2 Bieg wchodzi NIBY normalnie, ale w momencie puszczenia sprzęgła jest jeden wielki zgrzyt - czasem uda się wrzucić, ale ciężko . Jedynka - nie rzęzi jeszcze tak jak dwójka, ale przy wrzucaniu, raz na 3-4 razy jest zgrzyt. Co dziwne - z jedynką zaczęło się dużo wcześniej - dwójka padła z dnia na dzień.

No i w związku z tym...zastanawiam się, czy to sprzęgło się skońćzyło ( ostatnio było wymieniane w czerwcu 2003 roku) czy może coś ze skrzynią tongue.gif ... Mam nadzieję że to TYLKO sprzęgło, bo w momencie kiedy już uda się wrzucić dwójke, to samochód jedzie na tym biegu bez problemu.

Jak myślicie - sprzęgło, czy coś innego hmm.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Powitać wszystkich .

> Od wczoraj nie mogę normalnie wrzucić dwójki, a i z jedynką nie

Przy zużytym sprzęgle w 1.6 najpierw pada wsteczny (zgrzyty, potem całkowity brak możliwości wrzucenia Rki przy pracującym silniku), potem 1, potem 2, itd.

Napisano
  • Autor

> Przy zużytym sprzęgle w 1.6 najpierw pada wsteczny >zgrzyty, potem

> całkowity brak możliwości wrzucenia Rki przy pracującym

> silniku), potem 1, potem 2, itd.

A to tak we wszystkich ? Chyba nie, bo jak w 2003 sprzęgło padło to wsteczny chodził, a miałem problem z 1 i 3

Napisano

> A to tak we wszystkich ? Chyba nie, bo jak w 2003 sprzęgło padło to

> wsteczny chodził, a miałem problem z 1 i 3

Taką słyszałem prawidłowość i takoż u mnie postępowała śmierć sprzęgła: R->1->2 czacha.gif

Napisano

> Taką słyszałem prawidłowość i takoż u mnie postępowała śmierć

> sprzęgła: R->1->2

Potwierdzam ... ja nie doszedłem do 1->2 tylko po nagrzaniu autka wogle biegów nie mogłem za bardzo już wbijać, ale to się wytnie wink.gif

Napisano

no ja na liczniku (!) mam 116tyś. i z wstecznym mały problem jest, i z 1 jest ale jak na razie nie ma zgrzytów - tylko stawiają większy opór przy wbijaniu smile.gif

Napisano

trochę szybko by sie skończyło to sprzęgło!!! ja mam 150 tys na oryginalnym i nie narzekam, więc, albo było lipne, albo szukaj gdzie indziej przyczyny. No chyba że masz jakiś odmienny chrakter prowadzenia auta i przez to szybciej sie zużywa...

Napisano

> Taką słyszałem prawidłowość i takoż u mnie postępowała śmierć

u mnie to samo niedawno - zgrzyty na wstecznym, potem ciezko jedynka, potem na cieplym juz zaden - sprzeglo nowe i problemow nie ma

Napisano
  • Autor
zlosnik.gif Spróbuję najpierw linkę podkręcić - tylko gdzie sie to robi ?
Napisano
  • Autor

> Taką słyszałem prawidłowość i takoż u mnie postępowała >śmierć

U mnie też pojawiły sięlekkie zgrzyty na wstecznym i to kawał czasu temu, ale zdarza się to rzadko. Czasami wrzuceniu wstecznego towarzyszy takie lekkie tąpniecie smile.gif ale jak juz wspominałem, nie jest to uciążliwe. Natomiast dwójka to kompletna klapa - ciężką ją wrzucić na włączonym silniku - zaczyna warcześ przy puszczaniu sprzęgła.

Napisano

> Spróbuję najpierw linkę podkręcić - tylko gdzie sie to robi ?

jak to gdzie yikes.gif na końcu grinser006.gif i to na tym od strony tarczy sprzęgła

Napisano
  • Autor

Najpierw stwierdził, bez oglądania autka, że mam sobie nowej skrzyni szukać. Dopiero po tym stwierdzeniu wsiadł do autka, pomieszał lewarkiem i rzucił :

- albo wodziki ( wybieraki - chyba tak to określił) - najbardziej prawdopodobne

- albo łożysko w skrzyni - mniej prawdopodobne, bo tylko jeden bieg haczy.

Pożyjemy zobaczymy. Póki co , jeźdżę bez dwójki smirk.gif

-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.