Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do poczytania - "Moje Uno paliło się"

Featured Replies

Napisano

W samego Sylwestra!

Sparciał przewód paliwowy między pompą, a gaźnikiem. Rzadko używany, więc nie wykryłem tego na czas.

Kiedy zabrakło mi LPG, przełączyłem na benzynę, mając zamiar dojechać tylko do stacji - około 3km - zatankować i dalej jechać znowu na LPG.

W czasie jazdy czułem, że trochę czuć przez nawiew paliwo, ale zignorowalem to. W krótkim czasie silnik zaczął się dusić i nie chciał już odpalić - teraz już wiem, że zgubilem paliwo po drodze, a część paliwa poszła na rozrusznik.

Stoję. Podnoszę maskę i szukam. Próbuję zapalić a tu ............... fiuuuu .............. spore ognisko na silniku!!!

Powiem tylko tyle - samochód cudem ugasiłem :-) Gaśnicy nie miałem, gość, który się zatrzymał miał gaśnicę ...... ale zepsutą. Inni się nie zatrzymali, myśląć pewnie, że to jakiś pijak chce ich zatrzymać (samochód stał lekko z boku i nie było go widać z drogi).

W sumie akcja trwała z 15 minut i pomagały mi dwie osoby.

Przeżyłem chwilę załamania, kiedy zacząłem wyciągać z samochodu co się da, żegnając się już z moim dupowozem.

Akcja miała miejsce o 22. z minutami, dwie godziny przed Nowym Rokiem. Wszyscy puszczali sztuczne ognie, a ja puszczałem prawdziwe.

Wszystko dobrze się skończyło. Straty nie są na szczęście duże, choć nadal nie udało mi się uruchomić silnika, ale walczę bokser.gif

Tak się wyżaliłem. Sprawdzajcie szczelność przewodów! Pozdrawiam!

Napisano

Niestety w starych autach ( do 5 lat wzwyż zlosnik.gif ) przewody paliwowe i hamulcowe to newralgiczne miejsca, więc trzeba je za wczasu powymieniać

Napisano

tez sparcial mi ten przewodzik i tez paliwko polało sie ale naszczescie nic sie nie zapaliło

Napisano

No i mi się dymiło spod maski, jak zgubiłem blaszaną osłonę kolektora wydechowego i zajęła mi się mata wygłuszająca na grodzi komory silnika.

Gaśnica proszkowa tego nie brała do to się żarzyło i tylko woda pomagała, na szczęście zatrzymałem się u znajomego na posesji i tam był dostęp do wody - w trasie byłby problem spineyes.gif

Napisano

Najważniejsze w sumie że tobie nic się nie stało. Padakę zawsze da się zreanimować z człowieczkiem lekko gorzej. icon_rolleyes.gif

Napisano

To że ci się autko chajcło to przykra sprawa i dobrze że sie nie spaliło bo był by kłopot.

Grunt że stało sie tak nie z powodu twojej głupoty ale przez tzw. złośliwość rzeczy martwych.

Bo pamiętam kolesi co palili gumy i spalili BMW hahaha.gif

Napisano

> Najważniejsze w sumie że tobie nic się nie stało. Padakę zawsze da

> się zreanimować z człowieczkiem lekko gorzej.

No paliwo się nie zajęło, więc mi nic nie groziło.

Napisano

Mialem taki sam przypadek z tym ze zapalilo sie juz na postoju a do ugaszenia wystarczylo...

... zdmuchniecie blednego ognika z przewodu faint.gif.

Napisano

>Gaśnicy nie miałem, gość, który się zatrzymał miał gaśnicę ...... ale zepsutą

Nie wolno jeździć bez gaśnicy mod.gifold.gifpolicial.gif. Dobrze że Ty jesteś cały i Uniak do uratowania. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.