Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MP3 i inne do radia blaupunkta (Croma)-rozwiazane

Featured Replies

Napisano

Witam,

Kilka dni temu była tu debata o sposobie podpięcia odtwarzacza mp3 do fabrycznego radia we fiatach (stilo croma). Zasugerowałem że zaryzykuję stosowny interfejs z Włoch (www.bortesi.it) i powim co i jak.

No więc popisałem troszke z ta firma - całkiem sympatyczny Marco (znający angielski) wyjaśnił co i jak, no i w piątek wysłałm mu przelew na 125 euro (115 za urządzenie, 10 za kuriera, jak ktoś chce pocztą, wysyła do Polski w cenie zakupu), i wysłałem mu jak prosił screenshot ze strony bankowej z przelewem (po polsku palacz.gif). W poiedzialek w poludnie juz miałem w firmie przesyłkę od niego (nieźle kurde, w piątek wysłał z Włoch, w pon już u mnie smile.gif ). Wczoraj za cholere nie wiedziałem jak wyciągnąć radio w cromie, dzisiaj podjechałem do ASO, chłopaki i za free wyjęli (za żadne skarby nie wpadłnym jak to zrobić.. potzrebne .. dwie szprychy rowerowe boje_sie.gif ) ustrojstwo podpiąłem pod gniazdo zmieniarki. Noi wszystko git - gra muzyka ( z mp3, tomtoma, dvd) yay.gif Zadziałąło od razu (plug & play), radio widzi AUX-a jako zmieniarke... niestety jest to tylko wejście, ni da się sterować zmianą utworów z poziomu radia (choć dla i-poda ponoć jst inny interfejs który to umożliwia).

Tak więc - zaryzykowałem i jak na razie jest cacy - problem skąd wziąć wejście AUX do tego radia - rozwiązany smile.gif

Napisano

no prosze... smile.gif może jakieś zdjęcie kolega dołaczy dla potomnych ok.gif

Napisano

Moze jakis kolega ze stilo podjedzie i sprawdzi czy w naszych radyjkach tez dziala? Bo jak tak to mam juz prezent dla siebie wypatrzony zlosnik.gif

Napisano

No proszę ... Makaroniarze potrafią jednak być friendly, i logistycznie zakup za granicą jest do zorganizowania ... jestem pod wrażeniem zlosnik.gif

Nie wiem w jakiej części Wawy operujesz, pracuję na Woli. Jakby nie było daleko możemy się spiknąć celem stestowania, czy zabawka robi ze Stilowym audio.

Radio już wyjmowałem, tak więc operacja nie jest mi obca ok.gif

Napisano
  • Autor

> No proszę ... Makaroniarze potrafią jednak być friendly, i

> logistycznie zakup za granicą jest do zorganizowania ... jestem

> pod wrażeniem

> Nie wiem w jakiej części Wawy operujesz, pracuję na Woli. Jakby nie

> było daleko możemy się spiknąć celem stestowania, czy zabawka

> robi ze Stilowym audio.

> Radio już wyjmowałem, tak więc operacja nie jest mi obca

ja też pracuję na Woli (okolice Karolkowej), więc pewnie nie byłoby żadnego problemu coby to chwilkę potestować W tym tygodniu będzie mi ciężko, ale na początku przyszłego możemy się pewnie styknąć 20.GIF

Napisano

Witam!

Napisalem w poprzednim poscie, ale tutaj tez pasuje:)

Z sasiedniego kacika, ale przegladam tez to forum, przymierzam sie do zakupu stilo:)

A co do watku, ja mam prostrze rozwiazanie:)

Jak wszyscy wiemy, radia maja pasmo krotkie i dlugie, ktorych nikt nie slucha..

Wiec rozwiazanie jest banalne.

W kazdym radiu jest uklad odpowiedzialny za przelaczanie sygnalow miedzy cd/radio fm/mw/lw.

Trzeba tylko sprawdzic co odpowiada za przelacznie i wypiac tor np. Lw i podpiac sygnal z mp3.

Ja tak zrobilem w swoim blaupunkcie w Punciaku, ale mysle ze da sie to tez zrobic w Stilo,

Moze komus to pomoze:)

Pozdrawia

Napisano
  • Autor

Czytałem smile.gif Twoja propozycja jest prostsza tylko pozornie smile.gif

po pierwsze - czasem radio jest na gwarancji (razem z autem) jak np moje - wtedy ingerencja w jego obwody średnio mnie bawi smile.gif

po drugie - zabawa z szukaniem po ścieżkach gdzie są jakie obwody coby wlutować/wpiąć się w ścieżki - wiesz, nawet jak się ma schemat to nie jest banał, a co dopiero nie mając schematu... i to prowadzi do 3-go wniosku:

co niektórzy wolą wydac 100 euro niż grzebać w elektronice radia(bo np mniej na nie pracują niż czas potrzebny na grzebanie się z obwodami radia, nie licząc ryzyka schrzanienia czegoś)

ja tam wolę prostsze rozwiązanie (czyli zewnętrzne ustrojstwo) swiety.gif ale oczywiście ktoś inny może preferować coś innego smile.gif

Napisano

Witam!

Moze racja, ale za 100E to masz radio z mp3...:)

Chyba ze ktos woli orginalne.

To tylko taka propozycja, szczegolnie ze jakosc rozwiazania po FM (nadajnik) nie jest najlepsza.

A tak mozesz wpiac cokolwiek, kazde graidlo:)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witam!

> Moze racja, ale za 100E to masz radio z mp3...:)

Noo za 100 euro to raczej porządnego się nie kupi.. a na giełdach używki odpadają... nie będę nakręcał koniunktury złodziejom

> Chyba ze ktos woli orginalne.

Dokładnie. Fabryczne nie jest złe (przynajmniej to w cromie i na moje potrzeby: filharmonii z auta sięnie zrobi a umca umca nie słucham), a ponadto ma jedną niepodważalną zaletę: jest spasowane z autem i nie interesuje złodziei, a wkładanie innych wymaga zaslepek i zawsze widać że to nie jest oryginał, więc i złodziej to widzi...

> To tylko taka propozycja, szczegolnie ze jakosc rozwiazania po FM

> (nadajnik) nie jest najlepsza.

> A tak mozesz wpiac cokolwiek, kazde graidlo:)

Dlatego właśnie szukałem czegoś co przekształci wejście zmieniarki (ona też o kant d..y potłuc bo po pierwsze tylko 5 płyt, a po drugie nie obsługuje mp3) na zwykły AUX - a podpinam pod to różne rzeczy od nawigacji tomtoma robiącej za odtwarzacz mp3, po odtwarzacze DVD jak dzieciarnia z tyłu ogląda film albo jakiś koncert... To też jest rozwiązanie uniwersalne smile.gif

Napisano

No dobra ale ja mam zmieniarkę której nie chce się pozbywać, i co wtedy ? 270751858-jezyk.gif Przyszedł mi do głowy aby się wpiąć w zmieniarkę (jedna z kieszeni byłaby wtedy AUX'em) ale schematu nie uświadczy w necie a na szukanie zupełnie od postaw nie mam za bardzo czasu frown.gif Ciekawe czy ktoś już o tym myślał?

• 2 miesiące później...
Napisano

> No dobra ale ja mam zmieniarkę której nie chce się pozbywać, i co

> wtedy ? Przyszedł mi do głowy aby się wpiąć w zmieniarkę

> (jedna z kieszeni byłaby wtedy AUX'em) ale schematu nie

> uświadczy w necie a na szukanie zupełnie od postaw nie mam za

> bardzo czasu Ciekawe czy ktoś już o tym myślał?

No ja cały czas myślę, tyle ze raczej nie jako jedna z płyt, tylko o użycie całej zmieniarki jakko interfejsu, z wpięciem się pod tor audio juz nie powinno byc problemu. Znajomek to juz opanowal w jakkims VW i miał przełącznik pomiędzy aux i zmieniarką. Szukam teraz zmieniarki zeby ją przerobić. Bo to jednak 200zł a nie 130E

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.