Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dylemat co kupic

Featured Replies

Napisano

mam dylemat ktore radyjko wybrac. kwota do wydania do ~500zl +/- 50zł. czego oczekuje? ma miec wiekszy niz w moim dotychczasowym Pioneer DEH 2800MP wyswietlacz i przede wszystkim USB zeby.GIF

gra to pod glosnikami 16.5 Magnat (nie pamietam modelu, kosztowaly ok 300zl) w drzwiach ze zwrotnica i syczkami na podszybiu

w oczy wpadly mi

1. Sony CDX-GT620U

2. JVC KD-G731

3. Blaupunkt MP47

doradzcie prosze.

Napisano

> mam dylemat ktore radyjko wybrac. kwota do wydania do ~500zl +/-

> 50zł. czego oczekuje? ma miec wiekszy niz w moim dotychczasowym

> Pioneer DEH 2800MP wyswietlacz i przede wszystkim USB

> gra to pod glosnikami 16.5 Magnat (nie pamietam modelu, kosztowaly ok

> 300zl) w drzwiach ze zwrotnica i syczkami na podszybiu

> w oczy wpadly mi

> 1. Sony CDX-GT620U

> 2. JVC KD-G731

> 3. Blaupunkt MP47

> doradzcie prosze.

zostawic radyjko zmienić głosniki lepsza inwestycja

Napisano

> mam dylemat ktore radyjko wybrac. kwota do wydania do ~500zl +/-

> 50zł. czego oczekuje? ma miec wiekszy niz w moim dotychczasowym

> Pioneer DEH 2800MP wyswietlacz i przede wszystkim USB

> gra to pod glosnikami 16.5 Magnat (nie pamietam modelu, kosztowaly ok

> 300zl) w drzwiach ze zwrotnica i syczkami na podszybiu

> w oczy wpadly mi

> 1. Sony CDX-GT620U

> 2. JVC KD-G731

> 3. Blaupunkt MP47

> doradzcie prosze.

Blaupunkta niestety odradzam jeśli chodzi o dźwięk, mam model Hamburg MP57 i chwalę go za to, że ma USB, AUX IN na panelu, Bluetooth i graficzny wyświetlacz ale dźwięk jest do bani, a przynajmniej dużo gorszy od poprzedniego Pioneera 3630.

Podejrzewam, że każdy z wymienionych przez ciebie modeli zagra gorzej od Pioneera którego posiadasz obecnie no może JVC da radę. Miałem już do czynienia z wieloma radiami ale kurna ten cholerny Pioneer jest najlepszy brawo.gif

Napisano
  • Autor

> zostawic radyjko zmienić głosniki lepsza inwestycja

mam okazje na wymiane. moja mama kupiła sobie nowe auto, nie ma radia i chce coś kupić. więc postanowiłem sprezentować jej moje a kupić sobie coś z USB bo na tym mi w tej chwili najbardziej zależy.

dlatego pytam.

głośniki też zamierzam zmienić na lepsze, ale to nie o to chodzi. chodzi o radyjo

Napisano
  • Autor

> Blaupunkta niestety odradzam jeśli chodzi o dźwięk, mam model Hamburg

> MP57 i chwalę go za to, że ma USB, AUX IN na panelu, Bluetooth

> i graficzny wyświetlacz ale dźwięk jest do bani, a przynajmniej

> dużo gorszy od poprzedniego Pioneera 3630.

> Podejrzewam, że każdy z wymienionych przez ciebie modeli zagra gorzej

> od Pioneera którego posiadasz obecnie no może JVC da radę.

> Miałem już do czynienia z wieloma radiami ale kurna ten cholerny

> Pioneer jest najlepszy

hmmm..... to teraz dobiłeś mi gwoździa frown.gif pytałem się jednego mojego kolegi audiofila i on stwierdził że jeśli radio to tylko blaupunkt i nic innego passed_out.gif

z drugiej strony słyszałem na żywo jak gra kilka modeli sony (średnia półka cenowa która mnie interesuje) na podobnych głośnikach jak moje i na własnych uszach słyszałem że u mnie brzmi to o niebo lepiej.

tak myślę... chyba zostanę z pioneerem zeby.GIF tylko że, kwotę którą mam przeznaczoną na zakup blokuje zaku modelu z większym wyświetlaczem frown.gif no nic, będę musiał to przebolec.

w gre wchodzą dwa modele PIONEER DEH 4000UB albo DEH-5000UB

Różnica w cenie prawie 100zł, ale z tego co widzę to parametry mają identyczne.

4000 ma USB w panelu, 5000 USB na kablu z tyłu od radia. Wydaje mi się że rozwiązanie w panelu takie jak w 4000 jest dużo wygodniejsze. Co o tym sądzicie z praktycznego punktu widzenia? Które rozwiązanie jest wygodniejsze?

Z drugiej strony kabel z modelu 5000 można wyprowadzić sobie do schowka i pena mieć na stałe podłączonego i schowanego.

5000 ma możliwość zmiany koloru podświetlenia - najmniej dla mnie przydatna opcja.

po przemyśleniach skłaniam się na wybór 5000, ze względu na kabel USB z tyłu radia i możliwość wyprowadzenia go w schowku przed pasażerem. dobry wybór? czy może jednak macie jakiś argument przeciw?

ehhh.... dzięki!!!

Napisano

Mam Blaupunkta MP46 i jestem zadowolony. Nie ma co prawda USB, ale jakosc dzwieku zupelnie mnie zadowala. Gra na fabrycznych 2 w polce, 2 w drzwiach + 2 syki i jeszcze cos w podszybiu.

Napisano

> Mam Blaupunkta MP46 i jestem zadowolony.

Blaupunkt to średnia półka i sam się o tym przekonałem na własnej skórze, słabsza jakość wykonania, słabszy laser (czasem zdarza się CD Error, co w pionku nie zdarzyło mi się nigdy!) jak słucham tego radia to czuje jakby mu brakowało mocy, nie ma dynamiki ale jest jedna rzecz która w Blaupunkcie zasługuje na pochwałę - tuner, tutaj pionek jest słabszy ale tylko tu tongue.gif

Napisano

> PIONEER DEH 4000UB albo DEH-5000UB

Nie miałem okazji słuchać nowinek Pioneera dlatego nie chcę się wypowiadać ale jeśli grają tak jak stare modele to bierz tańszego bo różni się sposobem podłączenia USB, zmianą koloru podświetlenia i długością wyświetlania tekstu (chyba cool.gif) czyli bajerami.

Mój Blaupunkt ma USB na kablu który wisi sobie pod nogami pasażera i nie narzekam, podejrzewam że jakbym wsadzał pendrive'a do panela to już bym go połamał od machania rękami hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Nie miałem okazji słuchać nowinek Pioneera dlatego nie chcę się

> wypowiadać ale jeśli grają tak jak stare modele to bierz

> tańszego bo różni się sposobem podłączenia USB, zmianą koloru

> podświetlenia i długością wyświetlania tekstu (chyba ) czyli

> bajerami.

> Mój Blaupunkt ma USB na kablu który wisi sobie pod nogami pasażera i

> nie narzekam, podejrzewam że jakbym wsadzał pendrive'a do panela

> to już bym go połamał od machania rękami

pewnie gorzej nie graja niz stare smile.gif chyba faktycznie wezme tanszego 4000... a roznice wydam na piwo.gif

Napisano

> Pioneer jest najlepszy

Tys prowda:)

Nawiązując do tematu, najbogatszym odtwarzaczem z podanych będzie Sony. Gra w miarę ok (przynajmniej jego poprzednik CDX-GT 610U) w razie czego mam do sprzedania w zasadzie nówkę 610-tkę w bdb cenie.

Napisano
  • Autor

> pewnie gorzej nie graja niz stare chyba faktycznie wezme tanszego

> 4000... a roznice wydam na

jak mowilem tak zrobilem zeby.GIF kupilem 4000UB i jestem hepi yay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.