Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stożek

Featured Replies

Napisano

jako, że juz niedługo bo na wiosne chcialbym zamontowa stożek to już teraz kompletuje powli częsci odpwowiednie. I tak: takie pytanko: jaka kopułka lub z jakiego auta bedzie pasowac do 1.1 SPi aby nałożyc na gardziel gaznika??? smile.gif

Napisano

> pytanko: jaka kopułka lub z jakiego auta bedzie pasowac do 1.1

> SPi aby nałożyc na gardziel gaznika???

Gaznika? icon_eek.gif Moze Ty sie lepiej zabierz za wnetrze samochodu... 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Gaznika? Moze Ty sie lepiej zabierz za wnetrze samochody...

heheh szukałem odpowiedniej nazwy ale niech Ci bedzie: wtrysku??? hehe! taki ze mnie mechanik z dyplomem smile.gif)) ha haha

Napisano

>I tak: takie

> pytanko: jaka kopułka lub z jakiego auta bedzie pasowac do 1.1

> SPi aby nałożyc na gardziel gaznika???

Palio hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Palio

hmm.gif napewno??? hmm.gif

Napisano
  • Autor

jak nie chcesz mieć problemów to

> daruj sobie montowanie stożków...

A jakież to są problemy? hmm.gifhmm.gif

Napisano

stożek nic Ci nie da prócz buczenia przy dodawaniu gazu,przerzuci Ci max moment w wyższe partie obrotów,brudzi sie przepustnica,trzeba przerabiać odme w której jak jest źle zrobiona gromadzi sie woda a pewnie wiesz co za tym idzie...

Napisano
  • Autor

> stożek nic Ci nie da prócz buczenia przy dodawaniu gazu,przerzuci Ci

> max moment w wyższe partie obrotów,brudzi sie

> przepustnica,trzeba przerabiać odme w której jak jest źle

> zrobiona gromadzi sie woda a pewnie wiesz co za tym idzie...

czemu pzrezuci momemnt na wyzsze? ponoc zalezy to od długosci dolotu,

czemu brudzi sie pzrepustnica? przeciez powietrze jest filtrowane.. hmm.gif

hmmmm hmm.gifhmm.gif

Napisano

posłuchaj mnie bo miałem w sc i wiem jak było...i dużo sie nakombinowałem ze skracaniem i wydłużaniem dolotu i kupa.. a gorzej filtruje ponieważ jest rzadszy niż seryjny filtr i przepuszcza więcej powietrza a co za tym idzie i więcej syfu...

Napisano

ja tam mam dolot W, jezdze juz rok i nic mi sie nie pobrudzilo a roznica po zalozeniu byla wyrazna- auto o wiele bardziej elastyczne...

Napisano

daj spokój ze stożkami ... daj wkładke k&n albo dedykowany - np węglarskiego ok.gif

Napisano

Ile taka wkładka, bo chodzi mi to po głowie ? Wkładeczka + dolot zimnego powietrza, ale to latem dopiero wink.gif

Napisano

> Ile taka wkładka, bo chodzi mi to po głowie ? Wkładeczka + dolot

> zimnego powietrza, ale to latem dopiero

wkładka nowa koło 250zł ,ale można szukać używki prawie nie używanej grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> daj spokój ze stożkami ... daj wkładke k&n albo dedykowany - np

> węglarskiego

jaka wkładka? foto? jak wyglada węglarski??? co to daje?

Napisano

> jaka wkładka? foto?

Na ten przykład K&N IThankYou.gif

280339402-wk%B3adka.jpg

Napisano

> jaka wkładka? foto? jak wyglada węglarski??? co to daje?

Zamienik fabrycznego filtra powietrza. Teoretycznie stożek daje więcej, ale w praktyce różnie bywa. Stożek musi mieć dużo zimnego powietrza, trzeba przebudować dolot itd itp. Wkładkę montujesz i często daje więcej niz marnie zainstalowany stożek. Ale tak naprawdę to raczej wpływa na psychikę właściciela niż na widoczną poprawę charakterystyki silnika. Napewno fajnie burczy z pod maski na takim filtrze wink.gif

Napisano

Jaki koszt takiego kompletnego dolotu ? Jakie efekty ?

Napisano
  • Autor

super to wyglada. a z czego kopułka?? czy do 55 1.1 SPI z podejdzie?? biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif hmm?? w końcu odpowie mi ktos czego podejdzie do 1.1 kopułka??

Napisano

chłopie umiesz czytać że sie non stop powtarzasz?!KOPUŁKA CI PODEJDZIE Z PALIO 1.2 75km!!a co do dolotu ktory rzel pokazal to jest on w całości robiony przez węglarskiego i u niego jak chcesz to musisz kupić cały zestaw...

Napisano

> super to wyglada. a z czego kopułka?? to jest kompletny zestaw czy do 55 1.1 SPI z podejdzie??

> hmm?? w końcu odpowie mi ktos czego podejdzie do 1.1

> kopułka??

do 1.1 podejdzie kopulka z palio i z SC 900

Napisano
  • Autor

20.GIF20.GIF> chłopie umiesz czytać że sie non stop powtarzasz?!KOPUŁKA CI

> PODEJDZIE Z PALIO 1.2 75km!!a co do dolotu ktory rzel pokazal to

> jest on w całości robiony przez węglarskiego i u niego jak

> chcesz to musisz kupić cały zestaw...

chłopie, chłopie.... grinser006.gifgrinser006.gif wiem ze napisane było i jest, ale nikt pewności zapene nie miał icon_eek.gifzlosnik2.gif a ktos wie jaki koszt takiego czegos?? pozdro i bez złości proszę

Napisano

> chłopie, chłopie.... wiem ze napisane było i jest, ale nikt

> pewności zapene nie miał a ktos wie jaki koszt takiego

> czegos?? pozdro i bez złości proszę

Kopułkę powinieneś dostać za jakieś 30-50zł grinser006.gif

Napisano

> chłopie, chłopie.... wiem ze napisane było i jest, ale nikt

> pewności zapene nie miał a ktos wie jaki koszt takiego

> czegos?? pozdro i bez złości proszę

Węglarski to było chyba około 500 zł , a używki wiadomo taniej chodzą , wkładki k&n koszt około 200 zł , a kopułka , którą ciężko zdobyć to grosze ok.gif

Napisano

> Jaki koszt takiego kompletnego dolotu ?

skontaktuj się z kolegą leszcz z centomanii to załatwi Ci rabat bezpośrednio u Węglarskiego

mnie się wydaje że ok.340zł

Napisano

> strasznie długi ten dolot pana W a w dodatku zaraz nad kolektorem

> wydechowym

nie smiej sie chlopie bo to dziala 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

Ja powiem tak, zrobilem u siebie kompletny wydech ze tak powiem przelotowy od kolektora 4-2-1 i tylko z koncowym ulterem i auto mocno zamuloilo na dole, dopiero przy ok ponad 4 tys jechal dobrze, i wsrod tysiaca opini ze stozek jest do d... przeczytalem ze moze odmulic auto, a ze nei chcialem sie sam bawic ze stozkami gdzie je zamontowac co i jak to kupilem dedykowany zestaw K&N i odmulilo zdecydowanie silnik i prosze mi nei pisac ze wydaje mi sie tak bo jest glosniej bo glosno to mam caly czas smile.gif Wiec jak to poskladac do kupy stożek daje cos, nawet odczuwane polepszenie jednak u mnie jest to w polaczeniu z wydechem, jak jest gdy sie da sam stozek to nie wypowiem sie, ale gdy ktos ma wydech zrobiony to polecam K&N. I wydaje mi sie ze K&N jak robi cos dedykowanego to nie bedzie to jakas padaka która moze tylko pogorszyc smile.gif Takie jest moje zdanie. A cena takiego zestawu w ktorego sklad wchodzi stozek, obejmy no i rura ktora idzie od zderzaka na sam stozek to jest ok 300zł. Mozna dostac w sklepach internetowych smile.gif Pozdrawiam.

Napisano

>I wydaje mi sie ze K&N jak robi cos dedykowanego to

> nie bedzie to jakas padaka która moze tylko pogorszyc

wkładki k&n rozumie ... ale niby dedykowane produkty imho to tragedia ...

57-0107-1.jpg

rura od odkurzacza daje nawiew na centralnie umieszczony stożek , jak dla mnie lipa no.gif

Napisano

Najlepiej jak filtr jest odseparowany od komory silnika.

Myśle że nie będe kombinował, tylko kupie zamiennik KN i tyle. Może jakbym miał za duzo kasy, to czemu nie, można poeksperymentować wink.gif

Napisano

> Najlepiej jak filtr jest odseparowany od komory silnika.

> Myśle że nie będe kombinował, tylko kupie zamiennik KN i tyle. Może

> jakbym miał za duzo kasy, to czemu nie, można poeksperymentować

możesz założyć populary na cento - yankowy , do p1 z tego co pamiętam pasował ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.