Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G 1.4 Twinport - Klikanie ?

Featured Replies

Napisano

Witam. Nie wiem czy to normalne, ale w mojej nowej Astrze (7miesięcy) coś regularnie klika. Cichutko i słychać to tylko na postoju. Jest tak właściwie od nowości. Myślałem że ten typ tak ma i dlatego nie podnosiłem larum, ale ostatnio zaczyna mnie to denerwować. Po otworzeniu maski i nasłuchu okazało się, że dochodzi on (klekot) z miejsca pod plastikiem blisko szyby. Jakby za schowkiem od strony pasażera. Cóż to takiego, doradźcie proszę. Dodam że to Astra G (II) 1.4 Twinport.

Napisano

Jeśli to jest odgłos podobny do szybkiego pukania łyżeczką w plastykowy kubek do mycia zębów to klika zawór odpowietrzania zbiornika paliwa... Jest on umieszczony na obudowie filtra powietrza. Kiedyś sie też tym przejmowałem, ale... zapomniałem o tym, albo może się przyzwyczaiłem i juz tego nie słyszę, albo przestało klikać. To normalne działanie, jesli zaworek ten byłby uszkodzony, zaświeciłby ci się CE. Jesli nie świeci - wszystko w porządku, widocznie on tak pracuje klikając. Pozdr.

Napisano

Witam. Może też to być uszkodzenie silniczka który steruje obiegiem wewnętrznym powietrza znajdujący się za schowkiem. Pozdrawiam

Napisano

W moim samochodzie też tak czasami klikało jakby jakiś przekaźnik. No i okazało się, że to od napędu wycieraczek przedniej szyby. U mnie czasem tak się dzieje jak nie do końca się schowają. Jeżeli to tego typu usterka to wystarczy włączyc na chwilę wycieraczki.

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi, ale to chyba nie to.. Dziś mam wrażenie że to jakby coś klikało "niedokręconego"... Inne sugestie ?

Napisano

> Dzięki za podpowiedzi, ale to chyba nie to.. Dziś mam wrażenie że to

> jakby coś klikało "niedokręconego"... Inne sugestie ?

Witam

Moze lopatka z wentylatora nawiewu powietrza do kabiny uderza o obudowe?

Czy probowales nasluchiwac i jednoczesnie zwiekszac-zmniejszac bieg wentylatora?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wika

Tak, regulowałem wentylatorem i klikanie (bicie, uderzanie) jest nie zależne od wentylatora. Także dodawanie gazu nie zwiększa częstotliwości tych cichutkich kliknięć...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.