Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mam bardzo ważną sprawę Pomóżcie !!!!!!!!!!1

Featured Replies

Napisano

Kupiłem uniaka bez oryginalnych głośników i chciałbym tam jakieś takie wstawić możecie mi doradzić jaką najlepiej średnice tam wsadzić i czy Polecacie ten zestaw http://allegro.pl/item294299279_tuba_basowa_wzmacniacz_kable_syki_mosfet.html

Bo chce mieć tam jakiś fajny sprzęt ale nie taki żeby mi Budą ruszało

Napisano

za 130 zł kupuje się dwa głośniki 100 mm, a nie cały zestaw ze wzmacniaczem wink.gif

Napisano

Ja bym proponował do przodu włożyć nomalne samochodowe aby się zmieściły... smile.gif oraz sykacze... sam tak mam i dźwięk w czasie jazdy jest dosyć dobry.. z tyłu w półkę włożyć coś większego by też grało... i do bagaznika tubę.. może być i ta z allegro.. jeśli nie podkręcisz za dużym basem to powinno być całkiem dobrze... grinser006.gif

Napisano

Ja proponuję wsadzić w półke jakies porządne 2-drożne głośniki, w przód wysokotonowe tez dobrej jakości i jesli nie chcesz, żeby budą ruszało to taki zestaw powinien spokojnie wystarczyć. Przynajmniej mi wystarcza. Miałem subwoofer ale nie polecam ze względu na dość ograniczona przestrzeń bagażnika i fakt, że w aucie niewygłuszonym i nie nowym z salonu po prostu wiele elementów trzeszczy, a bas z tuby to bardzo wspomaga.

Napisano

> Czy do przodu polecili byście takie.

> http://allegro.pl/item316034329_glosnik_roadstar_10cm_4ohm_120w_tania_wysylka.html

ekh, ja mam 10cm w przodzie Pioneer i grają bez basu bo nie mają obudowy, a te za 5zł to chyba nawet dobrego cyku nie mają rotfl.gif

kup od kolegi klik za 20zł jak chcesz słyszeć radio grinser006.gif

powiedz ile masz kasy to się coś wybierze ok.gif

Napisano
  • Autor

> ekh, ja mam 10cm w przodzie Pioneer i grają bez basu bo nie mają

> obudowy, a te za 5zł to chyba nawet dobrego cyku nie mają

> kup od kolegi klik za 20zł jak chcesz słyszeć radio

> powiedz ile masz kasy to się coś wybierze

No właśnie jeszcze nie mam kasy żeby od tak kupić bo dopiero zamierzam to zrobić.

Napisano

> http://allegro.pl/item316034329_glosnik_roadstar_10cm_4ohm_120w_tania_wysylka.html

Chłopie co Ty za Gówno wynajdujesz na tym allegro !!! Prosze Cię to nawet nie jest śmieszne !! Głośniki za 5zł albo zestaw wzmacniacz sub gwizdki i kable za 130zł ??? Sory ale taki sprzęt to nawet do malucha bym nie wsadził. Ja za same kable do wzmacniacza dałem 90zł i też nie są one jakieś dobre.

Jeśli mogę Ci doradzić to na przód kup dobre 10cm głośniczki cena koło 60~100zł. Natomiast na tył w półkę wsadź elipsy też dobre jakieś Magnaty np. i bedziesz zadowolony !!

Ja u siebie chwilowo mam tylko 2 elipsy Magnat w półce a autem i tak trzęsie. pozdro

Napisano

http://allegro.pl/search.php?string=hertz&from_showcat=1&category=1322&country=1

Wszystko stąd polecam. Sam mam dsk 165 montowane na tylnej półce, do tego 2 tweetery na słupkach z przodu i gra wspaniale. Docelowo można jeszcze walnąć jeszcze 2x 100mm do przodu w miejsce oryginałów. Ale polecam wymianę kabli na grubsze. Jak chcesz, żeby dobrze grało to załóż sobie na start coś na półkę mid-bas + tweetery do przodu (jeden minus. pasażerowie to z tyłu będą mieć ciężko devil.gif)

Napisano

> Kupiłem uniaka bez oryginalnych głośników i chciałbym tam jakieś

> takie wstawić możecie mi doradzić jaką najlepiej średnice tam

> wsadzić i czy Polecacie ten zestaw

> http://allegro.pl/item294299279_tuba_basowa_wzmacniacz_kable_syki_mosfet.html

> Bo chce mieć tam jakiś fajny sprzęt ale nie taki żeby mi Budą ruszało

Szkoda że wcześniej nie pytałeś, powiedziałbym Ci że tu Cię zniechęcą. Każdy raczej chwali się sprzętem za drugie tyle ile warty jest jego samochód, a nie aby jak najtaniej, czy tez w miarę rozsądnie cena/jakość , jakbym spytał tu o głośniki basowe za 50 zł bo stary uległ uszkodzeniu to by mnie wyśmiali, a ja taki właśnie kupię .

Nie jeżdżę na konkursy audio, więc mnie nie zależy na parametrach sprzętu audio grającego ponad 90kilka, a nawet ponad 100 decybeli. pad.gif

Sprzęt u mnie ma grac tak żebym słyszał i ma to być przyjemny i wyraźny dźwięk w całym zakresie słyszalności - miły ciepły basik , leciutkie gwizdki , rozpływający się średni ton bez żadnych szmerów trzasków itp smile.gif - taka przyjemność też kosztuje, ale nie dałbym za same kable kilku setek złoty zlosnik.gif - nie mówiąc o radiu, więcej wartym niż reszta mojego złomu zlosnik.gif

Jeśli chodzi o ten zestaw - poleciłbym do takiego spokojnego słuchania jaki opisałem , ale nie polecam sprzedającego, ma za dużo negatywów, Ja bym nie kupił, raczej podobierałbym osobno każdy z elementów. A te głośniki za 5 - tez nie - dźwięk będzie płaski,

Ja mam zamontowane takie 13-tki o rozstawie otworów 10 cm i z przodu i z tyłu - grające w szerokim paśmie tonów średnich, wzmacniacz, filtr dolnoprzepustowy, tubę pasywna - gwizdki czekaja na zamontowanie, bo mam takie dwugłośnikowe z wbudowanymi filtrami (kawałek elektroniki- kondensatory i cewki zeby.GIF) odpowiednich zakresów częstotliwości.

Napisano

Zgodzę się z przedmówcą, ale głośniki za parę złotych po jakimś czasie wg mnie będą do wymiany. Bo użytkownik może stwierdzić, że jednak nie to, że głośniej zaczynają trzeszczeć, bo dźwięk jest słabej jakości.

Ale tak mnie coś ruszyło, jeżeli zakładasz głośniki takie, które lepiej grają, sprawdź, czy Ci w autku nic nie trzeszczy. Jeżeli półka, to czy nie ma luzu, nie stuka (poza tym półka sama w sobie tworzy Ci komorę pod spodem, przez co bas będzie troszkę głębszy, niż taki np grający z drzwi. Kable nie za 100 ( ja za swoje dałem 30pln) po to, żeby się nie przepaliły smile.gif (polecam sklep tuningowy OBI wink.gif ).

Jeszcze jedno. Jakie radyjko ma moc wyjściową. Jeżeli za mocne radio do za słabych głośników, to będą nie ładnie grały.

Jeszcze zależy na czym Ci zależy. Głęboki mocny bas-chyba nie

"Bo chce mieć tam jakiś fajny sprzęt ale nie taki żeby mi Budą ruszało ", czysty dźwięk? Głośność?

2 ostatnie wskazują na bardziej jakościowy sprzęt.

Jeżeli o mnie chodzi, to po zamontowaniu głośników zdarzyło mi się, że impreza z domu przeniosła się do samochodu zeby.GIF (poważnie).

Polecam to co sam mam i słyszałem u kogoś, ale to chyba nie dziwne.

Więc:

Blaupunkt gt

Hertz DCX 690

Blaupunkt GT Z tweeterami

Hertz EV 165

Hertz DSK 130 Bardzo fajne z tweeterami.

Pioneer

Także z tweeterami.

Ale wybór i tak zależy od kupującego.

Jeszcze jedno.. Radio i głośniki zawsze możesz wyjąć i wsadzić do nowego autka. Taka sugestia 20.GIF

Napisano

> Zgodzę się z przedmówcą, ale głośniki za parę złotych po jakimś

> czasie wg mnie będą do wymiany. Bo użytkownik może stwierdzić,

> że jednak nie to, że głośniej zaczynają trzeszczeć, bo dźwięk

> jest słabej jakości.

[...]

zeby.GIF Myslę że ten ciachnięty przeze mnie wywód był skierowany do Remo 19 270751858-jezyk.gif

bo ja trochę naczytałem sie o dyiaudio zanim cokolwiek kupiłem lub dopasowałem.

> Jeszcze jedno.. Radio i głośniki zawsze możesz wyjąć i wsadzić do

> nowego autka. Taka sugestia

Rozumiem sugestie, ale ciężko mi zdecydować sie na sprzęt warty więcej niż reszta złomu i rdzy w którym ten sprzęt jeździ, a na dodatek można ten złom zwykłym widelcem otworzyć, więc ułatwiam komuś sprawę do opędzlowania mi tego sprzętu zanim sie nim nacieszę. irked.gif

Napisano

> [...]

> Myslę że ten ciachnięty przeze mnie wywód był skierowany do Remo 19

> bo ja trochę naczytałem sie o dyiaudio zanim cokolwiek kupiłem lub

> dopasowałem.

> Rozumiem sugestie, ale ciężko mi zdecydować sie na sprzęt warty

> więcej niż reszta złomu i rdzy w którym ten sprzęt jeździ, a na

> dodatek można ten złom zwykłym widelcem otworzyć, więc ułatwiam

> komuś sprawę do opędzlowania mi tego sprzętu zanim sie nim

> nacieszę.

ja jakbym wlozyl sobie glosniki w polke,to szybciej bym je stracil niz kupil,bo mi sie bagaznik nie zamyka na kluczyk-podszedlby,otworzyl bagaznik,polke wzial pod pache i po zawodach biglaugh.gif

Napisano

> ja jakbym wlozyl sobie glosniki w polke,to szybciej bym je stracil

> niz kupil,bo mi sie bagaznik nie zamyka na

> kluczyk-podszedlby,otworzyl bagaznik,polke wzial pod pache i po

> zawodach

rotfl.gif Ale mówimy o sytuacji w której bagażnik się zamyka zeby.GIF

A sprzęt o którym mówię można zamknąć w 600 PLN razem ze średnim radiem i spoko głośnikami ze średniej półki i kablami smile.gif

Ale co kto lubi.

A sposoby na zabezpieczenie tylnej półki są tutaj wink.gif

Napisano

nie znam się na wysokiej klasy japońskich głośnikach cfaniaczek.gif

ale tam mają chyba trochę odmienną skalę akustyczną, bo wg tego czego mnie do tej pory uczono to głośniki o średnicy 10cm to są nie niskotonowe a jeszcze średniotonowe. Jeżeli chcesz cieszyć się dobrym dźwiękiem doradzam kupić coś JBL np. mają spory wybór a cenowo też jest w czym wybrać. No i przynajmniej jak kupisz nawet najtańsze JBL-e to i tak będą grały o niebo lepiej od takich "japońskich" wynalazków grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Składam kasę na jakiś zajefajny sprzęt jak założę to pokarze.

Napisano

Ja do swojego włozyłem na przód dwa głosniki 100 mm na miejsce przygotowane przez fabryke,na tyle zaistalowałem ( w tylnej półce ) dwa głosniki o srednicy 1300mm.Słyszałem ze na tył mozna zaistalowac głosniki 100mm w miejscu przygotowanym przez producenta ( tylne tzw. parapety.)U mnie ten zestaw fajnie gra.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.