Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasy CC a Uno

Featured Replies

Napisano

Czy pasy bezpieczeństwa z CC można przełożyć do Unolota? Ile z tym zabawy, czy są jakieś problemy itp.

Napisano

> Czy pasy bezpieczeństwa z CC można przełożyć do Unolota? Ile z tym

> zabawy, czy są jakieś problemy itp.

Do Puzona pisz, on ma chyba pasy ze sportinga założone wink.gif

Napisano

> Do Puzona pisz, on ma chyba pasy ze sportinga założone

Można. Ja tak mam u siebie. Jedyne co mnie wkurza, to to, że bardzo reagują na przechyły (od razu zacinają się zeby.GIF) oraz to, że mocowanie do części regulacji wysokości pasa się nie rusza. Nie zastanawiałem się nawet nad tym jak to utuchomić zeby.GIF. Ale pasy spełniają swoją funkcję.

A no i najważniejsze. W servisie Fiata chcieli 500 za pasy i 50 za wymianę (śmiech na sali), ja kupiłem za 80 i wymieniłem w niecałe 10 minut. Polecam odkręcić całkiem progi, bo ja sobie ułamałem część zaczepu plastiku zasłaniającego rolkę pasów sciana.gif

Mam nadzieję, że pomogłem 20.GIF

Napisano

> Czy pasy bezpieczeństwa z CC można przełożyć do Unolota? Ile z tym

> zabawy, czy są jakieś problemy itp.

Ostatnio była o tym mowa w wątku o naprawie pasów.

Ja jak zakładałem to brałem z fiata po prostu więc czemu akurat z cc miałby być problem... wydaje mi się że będą pasowała bez problemu

Napisano

wydaje mi się że będą pasowała bez

> problemu

Piszę przeca, że pasują...

Napisano

> wydaje mi się że będą pasowała bez

> Piszę przeca, że pasują...

zwróć uwagę na godzinę mojej odpowiedzi... pisałem równolegle po prostu... 20.GIF za identyczne wnioski biglaugh.gif

Napisano

> Ja jak zakładałem to brałem z fiata po prostu więc czemu akurat z cc

> miałby być problem...

Podejrzewam ze z jakiegos starszego Ferrari, powiedzmy F355 F1, tez by pasowaly zeby.GIF, zewnetrznie sa identyczne waytogo.gif.

Napisano

> Podejrzewam ze z jakiegos starszego Ferrari, powiedzmy F355 F1, tez

> by pasowaly , zewnetrznie sa identyczne .

jeżeli tylko masz ochotę i Cię na to stać to możesz sobie nawet takie włożyć hehe.gif

Napisałem że od jakiegoś fiata bo jest w nich innej szerokości wpięcie, np brałem z opla i nie mogłem wpiąć w zatrzask.

Różnice są nawet w pasach do różnych wersji uno np.: sposób mocowania na dole, w 5 drzwiowym jest normalnie na śrubę przykręcany, a w 3d jest na metalowym wodziku pętla po prostu. Więc bez rozpruwania nie założysz, a to już chyba przesadna ingerencja w konstrukcje pasa jak dla mnie.

Ale reszta jest taka sama łącznie z plastikowymi obudowaniami na śrubę na górnym mocowaniu.

ps.: wiem że niektórym podpasowały pasy z opla ale u mnie nie mogłem wpiąć

Napisano
  • Autor

To super. Zastanawiam się nad wstawieniem czerwonych ze sportinga dlatego pytam.. Progi mówisz.. to będzie problem bpo trzeba zdjąć nakładki. Bez zdejmowania progów się nie da?

Napisano

> zwróć uwagę na godzinę mojej odpowiedzi... pisałem równolegle po

> prostu... za identyczne wnioski

A no tak. Sorry smile.gif20.GIF

• 2 miesiące później...
Napisano

A takie z seicento beda pasowaly do UNO 1.0 Fire 5D [przod oczywiscie wink.gif] klik ??

Ew. gdzie w w-wie mozna kupic nowe i takie ktore pasuja na 100% [ktos testowal zeby.GIF] do mojego jUniaczka i ile by mnie to kosztowalo? smile.gif

Napisano

> A takie z seicento beda pasowaly do UNO 1.0 Fire 5D [przod oczywiscie

> ] klik ??

> Ew. gdzie w w-wie mozna kupic nowe i takie ktore pasuja na 100% [ktos

> testowal ] do mojego jUniaczka i ile by mnie to kosztowalo?

Na zdjęciu masz pasy z samonapinaczem i chyba?? hmm.gif (ale nie wiem na pewno bo nie robiłem tego) takie nie podejdą, poczekamy na tych co montowali.

Napisano

> Na zdjęciu masz pasy z samonapinaczem i chyba?? (ale nie wiem na

> pewno bo nie robiłem tego) takie nie podejdą, poczekamy na tych

> co montowali.

Heh ... nie znam sie na tym wogole a moj Unolot niestety zaczal juz wymagac nieco bardziej skomplikowanych zabiegow pielegnacyjnych wiec stwierdzilem ze troche doprowadze go do ladu [tyle ile umiem] a reszte zostawie mechanikom wink.gif

Pasy [chyba] jestem w stanie sam zamontowac/wymienic ale czytajac forum [szukalem ...] nie jestem pewien co na 100% pasuje smile.gif

A moze cos takiego ? Od Seicento zeby.GIF?

Napisano

> Heh ... nie znam sie na tym wogole a moj Unolot niestety zaczal juz

> wymagac nieco bardziej skomplikowanych zabiegow pielegnacyjnych

> wiec stwierdzilem ze troche doprowadze go do ladu [tyle ile

> umiem] a reszte zostawie mechanikom

> Pasy [chyba] jestem w stanie sam zamontowac/wymienic ale czytajac

> forum [szukalem ...] nie jestem pewien co na 100% pasuje

> A moze cos takiego ? Od Seicento ?

niewiem.gif

Quote:

PAS JEST SYMETRYCZNY, CZYLI PASUJE NA LEWĄ I PRAWĄ STRONĘ.

ten dopisek świadczy że do montażu nie jest wymagane nachylenie , a u nas wymagane jest nachylenie pasa nieco w kierunku tyłu samochodu. Może to nic nie znaczy , a może eliminuje możliwość zamontowania, niewiem.gifhmm.gif

Napisano

O ile dobrze pamietam kolega Puzonek ma takie pasy tylko nie wiem czy od CC sporting czy od SC. Zapytaj go powie Ci dokladniej.

Napisano

sprawa wygląda tak że jeśli chcesz zamontować pasy z cc to nie ma najmniejszego problemu pod warunkiem że przednie pójdą na przód a tylne na tył.Jak może słyszałeś z uno tył pasuje na przód z cc zaś są za krótkie.

Napisano

> sprawa wygląda tak że jeśli chcesz zamontować pasy z cc to nie ma

> najmniejszego problemu pod warunkiem że przednie pójdą na przód

> a tylne na tył.Jak może słyszałeś z uno tył pasuje na przód z cc

> zaś są za krótkie.

Ok - dzieki za info smile.gif w takim razie musze znalezc pasy do CC i po sprawie - fajnie byloby gdyby byly to nowki - moze na allegro cos znajde wink.gif

> O ile dobrze pamietam kolega Puzonek ma takie pasy tylko nie wiem czy

> od CC sporting czy od SC. Zapytaj go powie Ci dokladniej.

Huh ... te od CC sporting sa czerwone o ile sie nie myle wink.gif a ten kolor idealnie komponowalby sie z moja "lekko" podrdzewiala czerwona karoseria wink.gifzeby.GIF

Napisano

To chyba nie zawsze tak jest. U mnie z przodu były pasy o długości 4 m a z tyłu 2,4m. Dlatego musiałem na tył nawijać dłuższe bo potrzebowałem do fotelika mieć.

Poza tym istotny jest chyba sposób mocowania przednich pasów. Nie wiem jak jest w cc ale w uno różni się on w zależności czy masz 3d czy 5d.

W 5d jest na dole przykręcony taki kawałek blachy wszytej w pas. Natomiast w 3d pas jest zakończony "pętlą" która jest nawleczona na metalowy wodzik, taki pręt na którym może jeździć do przodu i tyłu.

Mam nadziej że wyraziłem się w miarę jasno tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.