Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno Astry G [Pilne]

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich posiadaczy Astry G. Pilnie chciałbym zasięgnąć Waszych opinii na temat tego autka. W najbliższym czasie mam zamiar zakupić Astrę G. Kwota jaką chcę na nią przeznaczyć to 4000 Euro. Chciałbym zasięgnąć opinii zarówno na temat silników dieslowskich jak i benzynowych. Bardziej raczej skłaniam się ku zakupie benzynki bo w tej cenie chyba w dieslu nie bardzo będzie co wybierać no i oczywiście interesuje mnie Asterka kombii smile.gif Proszę o uwagi i sugestie im więcej tym lepiej. Jeśli kupię benzynkę to na 90% w niedługim czasie ją zagazuję a więc chciałbym wiedzieć jak silniczki współpracują z gazem. Za wszystkie porady z góry dziękuje i proszę o jedno nie pisać że temat był poruszany wielokrotnie bo ja uważam że każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie hehe.gif A więc czekam na informacje od Was Koledzy i myślę że wkrótce znowu dołącze do Asterkowiczów 270751858-jezyk.gif

Napisano

> i proszę o jedno nie pisać że

> temat był poruszany wielokrotnie

temat poruszany był już wielokrotnie biglaugh.gif

użyj opcji szukaj-"szukajka nie boli a czasami przynosi niespodziewane rezultaty"

> bo ja uważam że każdy przypadek

> trzeba rozpatrywać indywidualnie

jasne hehe.gif

Napisano

> temat poruszany był już wielokrotnie

> użyj opcji szukaj-"szukajka nie boli a czasami przynosi

> niespodziewane rezultaty"

Jak byś jeszcze nie zauważył szukajka narazie nie działa, a dokładniej przenosi na goolge. bokser.gif

Napisano

> Jak byś jeszcze nie zauważył szukajka narazie nie działa, a

> dokładniej przenosi na goolge.

bokser.gif

Napisano

a co tu pisać, przekonasz sie sam jak kupisz zlosnik.gif

8V do gazu II generacja

16V sekwencja zlosnik.gif

Napisano

> Podejżanie tanio...

Niestety takie ceny są normalne.

Astra nie jest autem, które długo utrzymuje swoją wartość.

Napisano

> Niestety takie ceny są normalne.

> Astra nie jest autem, które długo utrzymuje swoją wartość.

nie zgodzę się, takie ceny są efektem wykupowania przez handlarzy NAJTAŃSZYCH samochodów na zachodzie, co przekłada się na niskie ceny u nas,

astra z tego rocznika np. w DE w dobrym stanie wychodzi co najmniej 5-6 tys EUR,

brat

Napisano
  • Autor

A ja alej będe próbował pociągnąć ten wątek smile.gif Czy ktoś kt ma astrę G może się wypowiedzieć na temat silnika jaki w niej posiada ? Chciałbym zapoznać opinii na temat kilku silników smile.gif

Pozdro

Napisano

> A ja alej będe próbował pociągnąć ten wątek Czy ktoś kt ma astrę G

> może się wypowiedzieć na temat silnika jaki w niej posiada ?

> Chciałbym zapoznać opinii na temat kilku silników

> Pozdro

Od 3 lat jeżdzę Asterką G z silnikiem X16SZR (1.6 8V). Miała 5 lat i 150 kkm po ściagnięciu z Niemiec. Obecnie 182 kkm i zero problemów - po zakupie wymiana rozrzadu i klocków z tyłu i nic więcej (nawet pierwszy tłumik-przymierzam się do wymiany). Niezłe wyposażenie- klima, 4 poduszki ....Jedyna wada autka to troche za słaby silnik -czasem przydałoby sie wiecej niż 75 KM. Ogólnie jestem zadowolony.

Napisano

> Pozdro

Od 3 lat jeżdżę AII z 22 DTI żadnego wkładu ma już ok 110 tyś. O rozrząd się nie martwię podobo po 300 tys trzeba badać. Ale jak coś się w silniku sypnie to masakra finansowa np głupi ERG 1,500 zł, pompa wtryskowa (2-6 tysi)

Napisano

> Pozdro

No ja mam, ale co chcesz wiedzieć niewiem.gif

X16XEL 101 kobyłek w trasie raz sprawdziłem 6,3l/100km w miescie około dychy pewnie. Średnio mieszcze sie w 8-8,5.

Teraz jestem na etapie testowania noPb95 vs. noPb98. wnioski chyba niedługo zlosnik.gif

Daje rade ale z klimą czasami brakuje troche mocy. Jak by miał ze 130-150 przy wyprzedzaniu zwłaszcza ciężarówek nie było by problemów.

Napisano

> Pozdro

Od pół roku posiadam kombi 2.0DTI (Y20DTH) z 2004 roku. Przejechałem dopiero 8 tys km. Silnik wg mnie idealny do tej budy, auto żwawe a przy tym ekonomiczne - nie przekraczam 6,7 l/100km przy jeździe calkowicie miejskiej. W trasie do 5 z groszem bez problemu, a moze i mniej jakby chcieć wolniej jechać. Silnik jak zimny trochę hałaśliwy ale przy TDI z grupy VW napewno nie głośniejszy hehe.gif

W kabinie na trasie cicho, nie słychać że to diesel. obroty niskie np. na V biegu 3,5 tys obr-165 km/h, 4 tys obr-195 km/h yikes.gif

Wymienilem do tej pory tylko świece żarowe bo się kontrolka świeciła, auto paliło mimo to na dotyk.

Mówi się, że części drogie, ale mam nadzieję tego nie doświadczyć. Dla mnie autko I klasa. Ma jednak jedną wadę, wydawać by się mogło że nie do pomyślenia, ale jednak, mianowice na tylnej kanpie jest ciaśniej niż w starej eFce. Dziecku w foteliku klasy 9-18 kg jest ciasno w nogi, gniecie nogami w oparcie fotela kierowcy. Podobnie wożenie fotelika tego najmniejszego klasy 0-13 kg, fotelik praktycznie zapiera się o tył oparcia fotela. W eFce dużo lepiej pod tym względem było. Sam się mocno zdziwilem jak się przesiadłem na G.

Mam okazję jeździć też często służbowo kombikiem z silnikiem Z16XE i też jest to fajny silnik. Kombi w 4 osoby daje z nim radę ok.gif

Napisano

> Witam wszystkich posiadaczy Astry G. Pilnie chciałbym zasięgnąć

> Waszych opinii na temat tego autka. W najbliższym czasie mam

> zamiar zakupić Astrę G. Kwota jaką chcę na nią przeznaczyć to

> 4000 Euro. Chciałbym zasięgnąć opinii zarówno na temat silników

> dieslowskich jak i benzynowych. Bardziej raczej skłaniam się ku

> zakupie benzynki bo w tej cenie chyba w dieslu nie bardzo będzie

> co wybierać no i oczywiście interesuje mnie Asterka kombii

> Proszę o uwagi i sugestie im więcej tym lepiej. Jeśli kupię

> benzynkę to na 90% w niedługim czasie ją zagazuję a więc

> chciałbym wiedzieć jak silniczki współpracują z gazem. Za

> wszystkie porady z góry dziękuje i proszę o jedno nie pisać że

> temat był poruszany wielokrotnie bo ja uważam że każdy przypadek

> trzeba rozpatrywać indywidualnie A więc czekam na informacje

> od Was Koledzy i myślę że wkrótce znowu dołącze do Asterkowiczów

Chcesz benzyne i gaz sekwencyjny to bierz 2.0 16v ewentualnie 1.8 16v.Astry z tymi silnikami sa zwinne i oszczedne.W trasie z pasazerami,klima i bagazem auto chce jechac i da sie wyprzedzac.W tych motorach trzeba brac pod uwage ze moze strzelic kolektor wydechowy,bywaja problemy z EGR i trzeba czyscic przepustnice(to akurat prostota).

Napisano

Ja mam z końca 2002 1.6 8v (85KM) i 120kkm ....

autko przyjemne bo to wersja od niemca wiec 4xpoducha, pelna automatyczna klima, dobry sprzet audio 893goodvibes.gif (fotele sbie wymienilem juz we wlasnym zakresie na wersje z Bertone)

Silnik sie spisuje super z sekwencyjnym lpg, spala +/- 10llpg na trasie przy predkosciach rzedu 140km/h

Slabe punkty to:

- EGR

- branie oleju

Poza tym jezdzi sie bezproblemowo grinser006.gif

> Od 3 lat jeżdzę Asterką G z silnikiem X16SZR (1.6 8V). Miała 5 lat i

> 150 kkm po ściagnięciu z Niemiec. Obecnie 182 kkm i zero

> problemów - po zakupie wymiana rozrzadu i klocków z tyłu i nic

> więcej (nawet pierwszy tłumik-przymierzam się do wymiany).

> Niezłe wyposażenie- klima, 4 poduszki ....Jedyna wada autka to

> troche za słaby silnik -czasem przydałoby sie wiecej niż 75 KM.

> Ogólnie jestem zadowolony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.