Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bi Xenon

Featured Replies

Napisano

czy ktoś z was zakładał do swojej asterki Bi Xenony takie jak na allegro można kupić np na tej aukcji http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=321448466

co możecie o nich napisać jak sie sprawują czy warto zainwestować czy to po prostu pic na wodę. Bajer który bez wymiany reflektorów nadaje sie do śmieci? jakie jest wasze zdanie i opinie ewentualnych użytkowników tych żarówek

Napisano

nie zakładaj tego szajsu

użytkownicy dróg jadący z naprzeciwka będą Ci wdzięczni ok.gif

za takie wynalazki montowane do lamp z ryflowanym szkłem powinno się na miejscu delikwentowi tłuc lampy zlosnik.gif

Napisano

Popieram azje u mnie już kilka osób ma takie cudo i wali po oczach, że chyba będę musiał mieć ze sobą okulary do spawania. Jak już to tylko kompletne lampy przystosowane do zarówki xenon. Ja szukam do swojej. Znalazłem jakąś firme w Wejherowie ale to dla mnie za daleko i jeszcze za drogo, bo koszt takich lamp to od 1800zł - 2300zł, a wole mieć firme taką blisko siebie. Ja miałem takie lampy na próbe przez ok. 2 tyg i efekt jest świetny, już nie chodzi o fakt, że ladnie się prezentują ale widoczność jest znacznie lepsza. Pozdro

Napisano

> czy ktoś z was zakładał do swojej asterki Bi Xenony takie jak na

> allegro można kupić np na tej aukcji

> http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=321448466

> co możecie o nich napisać jak sie sprawują czy warto zainwestować czy

> to po prostu pic na wodę. Bajer który bez wymiany reflektorów

> nadaje sie do śmieci? jakie jest wasze zdanie i opinie

> ewentualnych użytkowników tych żarówek

Już sama treść opisu aukcji sugeruje, żeby się trzymać z daleka:

1. dwie żarówki xenon w jednym - to dobre hasło do szamponów grinser006.gif

2. w opisie mowa jest o ruchomej przesłonie podczas gdy super animacja pokazuje posuwającą się żarówkę!?

3. te wizualizacje jak to super świeci są pewnie na 101 innych aukcjach i jak mniemam "podebrane" ze strony www gdzie pisano i pokazywano jak powinien świecić ksenon (nie mam na myśli AllegroHIDów oczywiście)

ps:

a tak z innej bajki to miałem ostatnio likwidowaną szkodę komunikacyjną - między innymi wymiana lampy. Pierwsze co zrobił likwidator to szukał przetwonic z AllegroHidów... bo akurat mam orginalne tjuuningowe Helle mocno czarne i myślał chłop, że zaraz znajdzie jakiś pretekst żeby nie płacić ... ale tu dupa... bo wszystko było homo-logo-wane grinser006.gif

Napisano

> 2. w opisie mowa jest o ruchomej przesłonie podczas gdy super

> animacja pokazuje posuwającą się żarówkę!?

Rozumiem, że tak sobie tylko teoretyzujesz, i nie wiesz jak działa BiKsenon?

Napisano

> nie zakładaj tego szajsu

> użytkownicy dróg jadący z naprzeciwka będą Ci wdzięczni

> za takie wynalazki montowane do lamp z ryflowanym szkłem powinno się

> na miejscu delikwentowi tłuc lampy

Popieram, ostatnio taki debil jechał za mną VW Transporterem - raziło po oczach, pomimo ustawienia lusterka wstecznego na pozycję "przyciemnienie". Wkurzyłem się, zwolniłem, przepuściłem...

Jeśli HID to tylko z soczewkowymi, btw soczewki obecnie powinny być standardem - zdecydowanie mniej oślepiają, niż reflektory odbłyśnikowe - oojętnie czy w środku świeci halogenowa żarówka, czy też palnik kseonowy.

Napisano

Powiem tak... z soczewkami jest taki problem, że produkcja kosztuje więcej, a do tego nie każde lampy jesteś w stanie tak zaprojektować, żeby to zgrabnie wyglądało (np. w Passacie nowym są ładnie zrobione soczewki, a np. w nowym Mondeo sobie nie wyobrażam za bardzo)

passat1ub7.jpg

ford_mondeo_concept_4.jpg

i też nie rozumiem tego, że niektórzy producenci pakują ksenon do standardowych lamp odbłyśnikowych z gładkim szkłem (np. Volvo S/V 40, S60, S80) ale świeci git.

Mimo wszystko, jak się zobaczy i pojeździ z soczewkami to nie chce się zwykłych lamp z powrotem.

Napisano

> Rozumiem, że tak sobie tylko teoretyzujesz, i nie wiesz jak działa

> BiKsenon?

Tak, sobie teoretyzuję ... ale wydaje mi się, że ta animacja na aukcji to jednak trochę się mija z prawdą ... popraw mnie ale palnik w bi-xenonie się chyba nie rusza...bo ruchoma jest przesłona???

Napisano

> Tak, sobie teoretyzuję ... ale wydaje mi się, że ta animacja na

> aukcji to jednak trochę się mija z prawdą ... popraw mnie ale

> palnik w bi-xenonie się chyba nie rusza...bo ruchoma jest

> przesłona???

Przesłona rusza się tylko w soczewce a ten niby bi-xenon jest do lampy odlbaskowej wink.gif

Napisano

> Przesłona rusza się tylko w soczewce a ten niby bi-xenon jest do

> lampy odlbaskowej

ożeszzz.... no tak ... przecie to konstrukcja "made by Adam Słodowy" biglaugh.gif ....

Niezły wynalazek i szczerze to nie chciałbym żeby mi się w środku nocy gdzieś na trasie nagle coś w tym ustrojstwie spsuło bo wtedy to jedynie postojówki zostają ... ale pewnie się czepiam clown.gif

Napisano

Czepiasz, w 5 minut mam seryjne oświetlenie H1 z powrotem ok.gif

Napisano

> Czepiasz, w 5 minut mam seryjne oświetlenie H1 z powrotem

Ale po co zmieniac jak masz takie piękne lampeczki z xenonem smile.gif

Napisano

Jakby jeden palnik zdechł w trasie po ciemku. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.