Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze ściąganiem w lewo.

Featured Replies

Napisano

WItajcie.

Mam problem jak w temacie. Jest tylko jedno małe ale, po odpaleniu zimnego auta i do około 40 km przebytej drogi ściąga mi auto na lewo, ale po przebyciu tejże odległości +/- autka już nieściąga. Chciałbym nadmienić że w momencie gdy autko ściąga przy jeździe to przy hamowaniu nie ściąga. Byłem u mechaniora kótry powymieniał w przednim zawieszeniu to co miało luzy, zbieżność ustawiona i nic dalej to samo ?! frown.gif.

Opony mają kilka miesięcy więc je niepodejrzewam, jedynie hamulców przednich nie sprawdzałem bo brakuje mi kasy by wydawać na wymianę wszyskiego pokolei niewiedząc co jest przyczyną, tylnie hamulce zostały wymienione. Pomóżcie bo strach jeździć!!

Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Napisano

> WItajcie.

> Mam problem jak w temacie. Jest tylko jedno małe ale, po odpaleniu

> zimnego auta i do około 40 km przebytej drogi ściąga mi auto na

> lewo, ale po przebyciu tejże odległości +/- autka już

> nieściąga. Chciałbym nadmienić że w momencie gdy autko ściąga

> przy jeździe to przy hamowaniu nie ściąga. Byłem u mechaniora

> kótry powymieniał w przednim zawieszeniu to co miało luzy,

> zbieżność ustawiona i nic dalej to samo ?! .

> Opony mają kilka miesięcy więc je niepodejrzewam, jedynie hamulców

> przednich nie sprawdzałem bo brakuje mi kasy by wydawać na

> wymianę wszyskiego pokolei niewiedząc co jest przyczyną, tylnie

> hamulce zostały wymienione. Pomóżcie bo strach jeździć!!

> Z góry wielkie dzięki.

> Pozdrawiam

Hamulce sprawdzone wszystko w porzadku?

Napisano

Hamulce myślę można wykluczyć. Co do ustabilizowania jazdy po jakimś czasie to chyba raczej złudzenie albo różnica w nawierzchni drogi, którą pokonujesz. Czasem przy jeździe po wydawać by sie mogło idealnym asfalcie trzeba kontrować kierownicą. Najlepiej pojechać do innego mechanika na szarpaki albo wypytać poprzedniego co wymienił. Być może elementy zawieszenia nie zostały wymienione parami.

Mam podobny problem z myszkującą B4, w którą po selektywnej wymianie części zawiechy jeździ się gorzej niż przed wymianą. Grunt to wymieniać wszystko parami, bo inaczej dzieją się cuda i ostatecznie kończy się na nieplanowanym remoncie wszystkiego.

Napisano

obejrzyj krawędzie obu opon

może to coś rozjaśni...

bo jak rozumiem ciśnienie prawidłowe i równe po obu stronach? smile.gif

Napisano
  • Autor

Witajcie!

Cieśnienie w oponach jest ok, Sprawdzałem kilka razy, używam opon całorocznych.

Jeśli chodzi o stan nawierzchni drogi którą pokonuje to raczej nie ma za dużego wpływu ponieważ nieraz pokonuje ten sam odcinek już po przzejechaniu wielu km i jak na "zimnym" ściąga to potem już nie ściąga. Odnosze wrażenie że skoro po przejechaniu dłuższego odcinak trasy auto jedzie prosto, nie ściąga to tak jak by mozę cośsię nagrzewa i wtedy jest ok bo jak odpale i jade "zimnym" rano to ściąga. Strasznie to jest dziwne i niewiem co mam winić.

Elementy zawieszenia zostały wymienione parami tzn. końcówka drążka, końcówka stabilizatora oraz obsada wahacza. Amortyzatory są ok, sprężyny też.

Pozdrawiam

Napisano

Przyjrzyj się dokładnie klockom i zaciskowi w lewym kole. Może klocki mają problem z ruchem w swoich prowadnicach. Spróbuj, zanim przestanie ściągać, sprawdzić lewą felgę czy nie jest ciepła. Jeśli jest cieplejsza od prawej to przyczyną może być blokujący zacisk.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.