Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szok na łączeniu podłogi z progiem

Featured Replies

Napisano

Zakupiłem sobie alarma do auta, razem z centralnym i zacząłem montować siłowniki, dziś odkręciłem plastikowe listwy na progach i dźwignąłem wykładzinę, w tym momencie doznałem prawie, że zejścia z tego świata beksa.gifscrewy.gifwrrr.gif

Podłogę wysadziło do góry, a dziurą między nią a progiem jestem w stanie wsadził łapę do środka pad.gif

Co z tym zrobić (wiem, że łatać, ale jak się za to zabrać), czym zrobić, jak zrobić, ile to kosztuje, co trzeba kupić? Jakie narzędzia są potrzebne? pad.gifczerwona.gifmlot.gif

Napisano

> Co z tym zrobić (wiem, że łatać, ale jak się za to zabrać), czym

> zrobić, jak zrobić, ile to kosztuje, co trzeba kupić? Jakie

> narzędzia są potrzebne?

Szlifierka, muotek, spawarka , niciarka, wiertarka, kszynka browarów, i muotek rotfl.gif kszynka piwa - byuo? - biglaugh.gif to muotek i wiadro cierpliwości biglaugh.gif

Napisano

> Zakupiłem sobie alarma do auta, razem z centralnym i zacząłem

> montować siłowniki, dziś odkręciłem plastikowe listwy na progach

> i dźwignąłem wykładzinę, w tym momencie doznałem prawie, że

> zejścia z tego świata

> Podłogę wysadziło do góry, a dziurą między nią a progiem jestem w

> stanie wsadził łapę do środka

> Co z tym zrobić (wiem, że łatać, ale jak się za to zabrać), czym

> zrobić, jak zrobić, ile to kosztuje, co trzeba kupić? Jakie

> narzędzia są potrzebne?

znam taki widok zlosnik.gif i to w 9 letnim uniaku

Oczyścić z rudy , zakonserwować waytogo.gif pozwolić wyschnąć farbie antykorozyjnej, nałożyć włókno szklane i zakończyć operację zlosnik.gif

Napisano

> znam taki widok i to w 9 letnim uniaku

> Oczyścić z rudy , zakonserwować pozwolić wyschnąć farbie

> antykorozyjnej, nałożyć włókno szklane i zakończyć operację

-potem szybko sprzedać cfaniaczek.gif

nowe progi jak nic oslabiony.gif

podłoge można połatać,ale trzeba mieć do czego hmm.gif

Napisano
  • Autor

> -potem szybko sprzedać

> nowe progi jak nic

> podłoge można połatać,ale trzeba mieć do czego

No właśnie u mnie z wstępnych oględzin, to progi są zdrowsze chyba niż podłoga sciana.gif bo to puściło na łączeniu podłogi z progami

Napisano

> No właśnie u mnie z wstępnych oględzin, to progi są zdrowsze chyba

> niż podłoga bo to puściło na łączeniu podłogi z progami

-ja miałem tak samo tongue.gif

góra progów extra , a pod spodem nie byo gdzie lewarka podłorzyć crazy.gif

-kupiem progi,ale klientowi powiedziałem żeby je "podcioł" i wspawał smile.gif

i tak zrobił -góra została stara,a dół wstawił nowy smile.gif -chociaż myśle że znowu wszystko sie sypnie na łączeniu "próg-podłoga"

ale...

ja tego nie dożyje old.gif

Napisano

U mnie też gnije na tym połączeniu zeby.GIF Ja wymieniam całe progi zlosnik.gifok.gif

Napisano

> U mnie też gnije na tym połączeniu Ja wymieniam całe progi

Ja zalałem dziury pianką budowlaną. hehe.gif

Napisano

> Ja zalałem dziury pianką budowlaną.

Wiesz, ja mam oponki do zmiany a bez całych czyt. zdrowych progów to ja już auta nie będę podnosił wpysk.gifok.gif

Napisano

> Wiesz, ja mam oponki do zmiany a bez całych czyt. zdrowych progów to

> ja już auta nie będę podnosił

Ja jeżdze do serwisu skromny.gif, tam podnoszą na środku-przód i tył. biglaugh.gif

Napisano

ja miałem taki sam szok,gdy zobaczyłem to "coś",wymieniłem progi i jest git waytogo.gif

za progi dałem 62 zł. za szt.

za robote 200zł. 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> ja miałem taki sam szok,gdy zobaczyłem to "coś",wymieniłem progi i

> jest git

> za progi dałem 62 zł. za szt.

> za robote 200zł.

Progi tyle mniej więcej kosztują zeby.GIF Ja za robociznę dam 1000 bo mam jeszcze coś do zrobienia zeby.GIFrotfl.gifzlosnik.gifgrinser006.gifok.gif

Napisano

O rany. To ja przeplaciłem bo 1800 zł. Ale z wymiany progów zrobiła się wymiana wielu rzeczy, oryginalny lakier pozostał na dachu, tylnej klapie i zderzaku. Ale po pierwsze nie mam żadnej pianki w progach, mogę awaryjnie podnieść samochod na fabrycznym lewarku, czego normalnie i tak nie czynię (podstawiam podnośnik pod wahacz) i po 2 zimach od blacharki Uno wciąż wygląda nieźle. Mimo kosztow - polecam.

Napisano

U mnie to samo...

Wlasnie walcze z tym (niestety bez spawarki - nie mam $$$)...

W zalaczniku fotka - podloga wyglada tak z obu stron.

280552771-DSC00261.jpg

Dodam, ze progi sa cale! (zdzieralem szczotka na wiertarce - tu jeszcze nie widac). icon_eek.gif

post-105255-14352491990127_thumb.jpg

Napisano

Jeszcze jedna fotka:

Posrodku byl kiedys odplyw wody z podlogi...

Po lewej - od spodu znajduje sie wzmocnienie pod podnosnik hydrauliczny (chyba), koroduje rownomiernie z obu stron...

Po prawej zaslepki w podlodze odrdzewione Brunoxem.

280552791-DSC00262.jpg

frown.gif

post-105255-14352491990892_thumb.jpg

Napisano

Moja podloga wygladala tak samo jak na fotkach. Podluzne dziury byly jeszcze z przodu na laczeniu podlogi z blachami komory silnika. I te charakterystyczne dziury na blachasz od podnosnikach smile.gif Ciekawe ile ludzi ma takie a jeszcze o nich nie wie. A trzeba bylo te dziury "wykopac" smile.gif Podloga byla wiecznie mokra i smierdzialo...

Dziury z tylu sa do zalatania a z porzoidu trzeba by przyjzec sie progom w miejscach na lewarek. U mnie mozna bylo te blachy palcami wylamywac wiec i wymiana progow poszla w gre. Jesli u ciebie sa ok to potrzebny bedzie material do latania od zewnatrz. Najlepiej przyspawac dluga listwe do progu i podlogi.

Napisano

trzeba by przyjzec sie

> progom w miejscach na lewarek. U mnie mozna bylo te blachy

> palcami wylamywac wiec i wymiana progow poszla w gre. Jesli u

> ciebie sa ok to potrzebny bedzie material do latania od

> zewnatrz. Najlepiej przyspawac dluga listwe do progu i podlogi.

u mnie było to samo-zgrzeina pod lewym progiem jak papier..... ciekawe, że pod prawym nie? hmm.gif no i standardowo też połączenie podłogi z progiem icon_eek.gif i to wszystko mimo tego, że pojazd miał chlapacze z CC prawie do samej ziemi niewiem.gif co ciekawe-pod fabrycznym "barankiem" na progach też były ogniska korozji !! ale nie ma to jak dobra proteza z blachy 2mm, parę nitów fi 4,8 i po kłopocie-całość "osadzona" na Hydrobicie D2M i gra muzyka--żaden lewarek mi nie straszny. protezy kosztowały coś koło 25 PLN. wystarczyło jeszcze wykonać obłe nacięcia (moim ulubionym elektronarzędziem-kątówką... palacz.gif) na odwodnienie progów i gotowe. teraz już nie będzie chlapaczy-nie widzę sensu ich montowania--grunt to konserwacja.

Napisano

> O rany. To ja przeplaciłem bo 1800 zł. Ale z wymiany progów zrobiła

> się wymiana wielu rzeczy, oryginalny lakier pozostał na dachu,

> tylnej klapie i zderzaku. Ale po pierwsze nie mam żadnej pianki

> w progach, mogę awaryjnie podnieść samochod na fabrycznym

> lewarku, czego normalnie i tak nie czynię (podstawiam podnośnik

> pod wahacz) i po 2 zimach od blacharki Uno wciąż wygląda nieźle.

> Mimo kosztow - polecam.

Gdzie go robiłeś? Ja oodaję do warsztatu auto pod Mińskiem zeby.GIFhahaha.gifzlosnik.gifgrinser006.gifok.gif

Napisano

> Gdzie go robiłeś? Ja oodaję do warsztatu auto pod Mińskiem

Jeszcze dalej. Pod Węgrowem. Ale zakres robót uzasadniał te koszty. Jakość wykonania też. Po dwóch zimach już można oceniać. Ruda na razie nie wraca. Pozdrawiam cool.gif

Napisano

Mi kiedyś wpadł lewarek przez podłogę, dostała podłoga parę młotków, Tatuś olkitem posmarował i mam sucho w środku. Progu nie ruszyło ale jak się ciepło zrobi to kanał i spawarka i jak HYSEk pisał muotek i wiadro brovaru oraz krzynka cierpliwości ( czy jakoś tak)

Napisano

Hej! A czy nie da się kupić całej nowej podłogi i przyspawać a nie łatać??? Kiedyś łatałem w Maluchu... nie dość że przepłacałem to po 2 latach znów były niespodzianki... crazy.gif

Napisano

> Hej! A czy nie da się kupić całej nowej podłogi i przyspawać a nie

> łatać??? Kiedyś łatałem w Maluchu... nie dość że przepłacałem to

> po 2 latach znów były niespodzianki...

za droga zabawa, podłoga nie występuje jako 1 cały ( nowy) element.Można kupić zasadniczo tylko tylną część ( bagażnik) reszta "przypisana" jest do nadwozia waytogo.gif

Napisano

Jak mialem podniesiony na podnosniku kolumnowym (4 lapy)w warsztacie to prog sie z tylu zlamal,kiwnol sie jak by chcial fiknac koziolka ale nie spadl(z 2 metrow by zlatywal).Po tym jezdzilem juz tylko do warsztatow z kanalami.A gdy po tem raz podnioslem podnosnikiem trapezowym bo robilem hamulce to pomimo podlozonej dechy 0,5m dlugiej prog sie rozlecial(ta czesc co widac na zewnatrz odpadla).No i teraz dopiero zobaczylem ze bylo wszystko na tkaninie szklanej i szpachlu.Blachaz za wymiane progu chcial z materialem 250zl,ale jak zobaczyl ten szpachel i ta tkanine szklana to (kara)podniosl cene do 600zl za jeden prog.W mojej ocenie jak podnoszac podnosnikiem prog sie wgniata to jest do wymiany,a laczenie z podloga jest bardzo wazne bo usztywnia prog i zapobiega przed jego wygieciem w bok.

Napisano

Proponuje obejrzeć i dobrze obstukać tylnie kielichy

U mnie przy dobrym stanie przodu, (zaczęło tylko pękać łączenie progu z podłogą, już pospawane 270751858-jezyk.gif)

z kielicha trzeba było tyle wyciąć:

kielichprzedma6.jpg

co najdziwniejsze ta blacha koroduje od środka, od spodu wygląda ok, od góry też ok, a jak walniesz to się rozlatuje....

Napisano

boje_sie.gifhmm.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif było jakiś czas temu hehe.gif

Ty zrobiłeś"za wczasu" waytogo.gif

-ja po faktcie irked.gif

ale za 150zeta mam zrobione łobadwa wink.gif

teraz jakoś tak dziwnie sie "prowadzi" hmm.gif

-przedtem "pływał" rotfl.gif

post-60031-14352492152148_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.