Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panel wentylacji - demontaż ?

Featured Replies

Napisano

Zepsuło mi się podświetlanie panelu od wentylacji.

Czy ktoś już to przerabiał? Jak wymontować ten panel, najlepiej bez rozbierania połowy samochodu ok.gif. Czy konieczny jest demontaż nagrzewnicy confused.gif

Jak to jest podświetlane, zwykłe żarówki, czy jakieś małe LED-y. Jak to rozmontować, żeby nic nie połamać. Czy taki panel jest wogóle elementem rozbieralnym ?

post-110575-14352492350405_thumb.jpg

Napisano

> Zepsuło mi się podświetlanie panelu od wentylacji.

> Czy ktoś już to przerabiał?

tak

udalo sie bez demontazu. Odpowiednio mocny but.gif i zechcialo swiecic na powrot

Napisano

> tak

> udalo sie bez demontazu. Odpowiednio mocny i zechcialo swiecic na

> powrot

O tak, potwierdzam.... raz mi zgaslo w zime ale lekie puk stuk puk i podswietlenie wrocilo... jesli nie to zarowka jest w1,2w

o taka:

jakiś tekst

przerbialem bo padlo mi podswietlenie zapalniczki ale dalem spokoj bo za duzo zabawy by sie tam dostac do niej frown.gif

Napisano

Wyjmij radio za pomocą tzw. szpilek oraz zaślepkę (tudzież pokrywę popielniczki w wersji z). Teraz masz do odkręcenia bodajże 4 -y wkręty - po dwa na dole i górze. Nie zapomnij o zdjęciu pokręteł regulacyjnych, i wymieniaj żarówki - najlepiej wszystkie, żeby za miesiąc nie odkręcać ponownie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie zapomnij o zdjęciu pokręteł

> regulacyjnych,

jak sie sie zdejmuje - one sa na wcisk?

Napisano
  • Autor

> oto linkus

Dobrze, że prowadzisz to domowe archiwum 20.GIF

Jednak nie dokońca mi to rozjaśniło. Udało mi się dojść do tego momentu (załącznik). Ale odkręcenie tego panelu nic nie dało bo ma góra 1 cm luzu, i nie można go wyjąć icon_rolleyes.gif. Żeby zdjąć tą pokrywkę od panelu, trzeba te malutkie zaczepy "poodpoinać" . Ja niestety mam za duże palce, chyba confused.gif, bo nie mam miejsca na to, a nie chce nic połamać.

Dlatego chce zdjąć cały ten element i powinno być trochę luźniej i wtedy może jakoś to odczepie.

Ale jak się dostać do tych 2 śrubek dolnych na tunelu? Trzeba zdjąć tunel, tylko jak? Tam od końca z kanapy tylniej i całość rozebrać, czy może jest jakiś prostszy sposób?

post-110575-14352492351989_thumb.jpg

Napisano

Żeby zdjąć tą

> pokrywkę od panelu, trzeba te malutkie zaczepy "poodpoinać" . Ja

> niestety mam za duże palce, chyba , bo nie mam miejsca na to, a

> nie chce nic połamać.

> Dlatego chce zdjąć cały ten element i powinno być trochę luźniej

Przed chwilka wymieniłem ww. żaróweczki. Nie ma problemu z odczepieniem tych małych zaczepów, użyłem sztywnego drucika (najlepsza byłaby wąska i długa, sztywna blaszka). Na dole trzeba wykręcić dwie małe śrubki imbusowe (w popielniczce) i wyjąć cala popielniczkę. I analogicznie jak u góry, odczepić trzy zatrzaski. I zdejmujemy panel. nic więcej nie trzeba rozkręcać. Następnie trzeba zsunąć pokrętła (nie ma żadnych zatrzasków), zdjąć przezroczysty plastik (trzyma sie na jednym wkręcie) i już mamy dostęp do żaróweczek smile.gif Nawet nie trzeba radyjka odłączać - siedzonko pasażera max do przodu i sobie tam leżało ok.gif I tak jak koledzy pisali, okazało sie ze tez mam podświetlenie popielniczki ale żarówka padła.

Całość zajęła może z godzinkę (razem ze spacerkiem do sklepu po żarówki) yay.gif

Napisano
  • Autor

> Przed chwilka wymieniłem ww. żaróweczki. Nie ma problemu z

> odczepieniem tych małych zaczepów,

To gratki, bo ja nie mogłem nawet paznokcia wciśnąc, to sobie odpuściłem sick.gif

Te zatrzaski są tylko na górnej i dolnej części panelu, po 3 szt ?

Z boku już nie ma zatrzasków ?

>Następnie trzeba zsunąć pokrętła (nie ma żadnych zatrzaskóW

Ale jest tam jakieś wcięcie, czy coś, żeby założyć tak samo jak było. Czy może lepiej sobie jakoś zaznaczyć?.

I najważniejsze ile tam jest żaróweczek?, żebym już do sklepu nie ganiał z rozkręconą furmanką 893goodvibes.gif I nie ma żadnych LED-ów ?

Napisano

> To gratki, bo ja nie mogłem nawet paznokcia wciśnąc, to sobie

> odpuściłem

Tam nikt chyba by nie wcisnął palca smile.gif Ja użyłem do podważenia sztywnego drucika, ale lepsza byłaby sztywna, wąska i podłużna blaszka.

> Te zatrzaski są tylko na górnej i dolnej części panelu, po 3 szt ?

> Z boku już nie ma zatrzasków ?

Tak, są tylko na gorze i identycznie na dole (jak odkręcisz popielniczkę i zajrzysz od dołu to je widać). Po boku nic nie ma.

> Ale jest tam jakieś wcięcie, czy coś, żeby założyć tak samo jak było.

> Czy może lepiej sobie jakoś zaznaczyć?.

Jest płaskie z jednej str., nie da sie źle założyć.

> I najważniejsze ile tam jest żaróweczek?, żebym już do sklepu nie

> ganiał z rozkręconą furmanką I nie ma żadnych LED-ów ?

Dwie żaróweczki pomiędzy pokrętłami i jedna nad zapalniczka. W zwykłym motoryzacyjnym 80gr\szt. wiec kupiłem parę na zapas wink.gif

Diody są tylko pod przyciskami klimy, ogrzewania szyby itp. Nie przyglądałem sie jakoś specjalnie ale jak nie świecą to chyba tylko lutowanko niewiem.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Dwie żaróweczki pomiędzy pokrętłami i jedna nad zapalniczka.

> Diody są tylko pod przyciskami klimy, ogrzewania szyby itp.

Dzięki już mi się swieca.gif. Póki co i niech tak zostanie bow.gif podświetlanie przycisków działa smile.gif. To musze zakupić żaróweczki i do roboty. Mam nadzieję, że jutro się uda, ale pewnie dopiero niedziela frown.gif

Mógł kolega w trakcie prac jakieś fotki robić, to by może z tego jakiś manual powstał ok.gif

Postaram się jakieś sensowne foty porobić i może coś z tego dla potomnych zostanie zlosnik.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.