Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

V8 3.3 TDI Quattro

Featured Replies

Napisano

Prosze o info odnośnie eksploatacji tego autka, mechaniora mamy świetnego, chcodzi o kwestie częsci eksploatacyjnych a raporcik ze spalania by się przydał bo tyle wersji ile ludzi, mowa oczywiście o A8 3,3 Tdi Quattro z 01/02 roku, i nie z gory mowie ze nie chce i i nie wole 2,5 + lub chipa, z góry dziekuje

Napisano

> Prosze o info odnośnie eksploatacji tego autka, mechaniora mamy

> świetnego, chcodzi o kwestie częsci eksploatacyjnych a raporcik

> ze spalania by się przydał bo tyle wersji ile ludzi, mowa

> oczywiście o A8 3,3 Tdi Quattro z 01/02 roku, i nie z gory mowie

> ze nie chce i i nie wole 2,5 + lub chipa, z góry dziekuje

jezdze a8 4,2 i w sumie niezłe auto, spalanie jak na te pojemnosc znosne bo od 13 w lato do 16 w zime w cyklu mieszanym, pomimo tego nadal myslalem nad 3,3 tdi, ale ... spalanie nie bedzie nizsze niz 10-12 litrow, nie na szans zeby bylo mniejsze, co przy obecnej rożnicy w cenach paliw nie stanowi kolosalnej roznicy, natomiast koszty eksploatacji takiego silnika sa niesamowicie wysokie, mozesz poczytac sobie na ten temat dosc duzo na forum audi klub polska, do tego dochodzi fakt posiadania nie jedenej, a dwoch turbin ktore jak wiadomo moga sie popsuc w najmniej oczekiwanym momencie, no i klekot z pod maski.... wiedzac ze moglo sie miec pomruk widlastej ósemki blush.gif ja wyleczyłem sie z 3,3 i jezeli kolejnym autem bedzie a8 to tylko 4,2, jesli koszty beda nadal zbyt duze, zawsze mozesz wstawic sobie gaz, to zaden wstyd przeciez ok.gif

pzdr.

Napisano
  • Autor

Skoro tak to S8 po lifcie i VSI Prins klamka zapadła

Napisano

> Skoro tak to S8 po lifcie i VSI Prins klamka zapadła

z tym S8 tez bym uwazał crazy.gif auto ma inne tarcze, klocki, zawieszenie niz standardowe A8, z tego co sie wstepnie orientowalem nie ma zamienników na w/w elementy

Napisano

auto fajne, ale wymaga dbania o nie a wiekszosc oferowanych na rynku wtornym jest w fatalnym stanie

lubi pasc przeplywomierz to jeszcze nie tragedia tylko ze przeplywki sa przy turbinach mocowane a turbiny sa pod autem co w 99% przypadkow konczy sie wyjeciem silnika zeby wymienic przeplywke rotfl.gif

poza tym dwie turbiny sa tak dziwnie skonstulowane ze jak jedna padnie to druga tez niedziala

znajomy ma jedna 3,3TDI z 2001r i dwie W12 z 2003roku i z tego co mowi to nikomu by nie polecicl tej 3,3 jesli nie byla wlasciwie serwisowana bo wtedy to moze byc worek bez dna...

Napisano
  • Autor

Klocki i tarcze i tak kupowałem w oryginale, a zawias kurde tez mam watpliwosci choc np alldrogo sa komplety wahaczy i niby do s tez pausja hmmm ?

Napisano

> Klocki i tarcze i tak kupowałem w oryginale,

ok, ale upewnij sie ile do S8 kosztują zlosnik.gif

> a zawias kurde tez mam

> watpliwosci choc np alldrogo sa komplety wahaczy i niby do s tez

> pausja hmmm ?

niestety nie mam rozeznania w tym temacie blush.gif

Napisano

> ok, ale upewnij sie ile do S8 kosztują

> niestety nie mam rozeznania w tym temacie

ostatnio gosc zamowil u mnie dwie tylne oryginalne tarcze do S8 2001rok cena... 2700zł (dla pakietu ClubSport czy jakos tak byly ponad dwa razy drozsze i tylko na indywidualne zamowienie zakrecony.gif )

a to i tak ceny nizsze niz w serwisie...

czekam az gosc zadzwoni po tarcze przednie i klocki hyhy...

Napisano
  • Autor

No fakt zalezy gdzie sie szuka, ale w ASO w USA (przetrenowałem częsci do Lexusa) wychodzi duzio duzio tanej (oby dalej dolar był tak silny smile.gif poza tym IMO takiej wersji nie było, jak już to S Line, ale to wtedy była A8, S8 IMO nie miało żadnych specjalnych wersji (no chyba ze ostatnie sztuki z 03 z czerwona skora tak sie zwały ale szczerze watpie)

Napisano

> No fakt zalezy gdzie sie szuka, ale w ASO w USA (przetrenowałem

> częsci do Lexusa) wychodzi duzio duzio tanej (oby dalej dolar

> był tak silny poza tym IMO takiej wersji nie było, jak już to S

> Line, ale to wtedy była A8, S8 IMO nie miało żadnych specjalnych

> wersji (no chyba ze ostatnie sztuki z 03 z czerwona skora tak

> sie zwały ale szczerze watpie)

Raczej słaby.

PZDR

Napisano
  • Autor

To się nazywa ironia.

Napisano
  • Autor

Czy może Phaeton ale do gaziu bo v10 za drogie do jezdzenia

Napisano

> Czy może Phaeton ale do gaziu bo v10 za drogie do jezdzenia

Phaetony sa droższe w zakupie niz A8/S8 crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.