Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskaźnik paliwa Rezerwa AstraG II!!

Featured Replies

Napisano

Witam!!!

Mam pytanie jak wykalibrowany jest wskaźnik poziomu paliwa oraz rezerwa w AstrachG II.

W mojej sprawa wyglada tak. Jak wskaźnik wejdzie na czerwone to zaświeca się kontrolka rezerwy i tak mogę zrobić od 50 do 100 km potem zaczyna migać kontrolka rezerwy więc powinno być naprawdę mało, ale jak tankuje to wchodzi wtedy góra 45-47 l.

Czyli wynikalo by z tego że w baku jest jeszcze z 5-7 litrów. Próbowalem tankować na rożnych stacjach.

Raz nawet przy migajacej kontrolce spróbowałem zatankowac pod korek i weszło tylko 47 litrów.

Podzielcie się informacjami jak jest u Was.

Pozdrówka.

Napisano

> Witam!!!

> Mam pytanie jak wykalibrowany jest wskaźnik poziomu paliwa oraz

> rezerwa w AstrachG II.

> W mojej sprawa wyglada tak. Jak wskaźnik wejdzie na czerwone to

> zaświeca się kontrolka rezerwy i tak mogę zrobić od 50 do 100 km

> potem zaczyna migać kontrolka rezerwy więc powinno być naprawdę

> mało, ale jak tankuje to wchodzi wtedy góra 45-47 l.

> Czyli wynikalo by z tego że w baku jest jeszcze z 5-7 litrów.

> Próbowalem tankować na rożnych stacjach.

> Raz nawet przy migajacej kontrolce spróbowałem zatankowac pod korek i

> weszło tylko 47 litrów.

> Podzielcie się informacjami jak jest u Was.

> Pozdrówka.

Jak na mój gust jest dobrze. Bo co by to było jak by zaczeła migać jak by było 1-2 l a w okolicy zero stacji sciana.gif

Napisano

> Raz nawet przy migajacej kontrolce spróbowałem zatankowac pod korek i

> weszło tylko 47 litrów.

> Podzielcie się informacjami jak jest u Was.

> Pozdrówka.

Teoretyczna pojemność zbiornika to 52 litry. Ale nie oznacza to, że jak wyjeździsz do sucha, to wlejesz te 52. Mnie się to kiedyś zdażyło sciana.gif - zatankowałem ok. 49 litrów paliwa.

Napisano

Kontrolka wskaźnika paliwa najpierw zapala się, potem miga a następnie miga bardzo szybko(przy 2-3l). Ponadto, po automatycznym wyłączeniu się dystrybutora można zawsze "dopykać" 1-3litrów paliwa. Przerabiałem to jeżdżąc w Niemczech na talonach ESSO, gdzie najniższy nominał talonu benzynowego to było 5 litrów i zawsze trzeba było sobie radzić.

Napisano

> po automatycznym wyłączeniu się dystrybutora można zawsze "dopykać"

> 1-3litrów paliwa.

A potem pisać na forum: "dlaczego kiedy tankuję to wleję ledwie litr a już pistolet odbija? Cały zbiornik tankuję 30 minut bo bez przerwy strzela"

albo: "dlaczego zbiornik mi się zassał, że aż pękł?"

wink.gif

Pozdrówka.

Napisano

u mnie jest tak, że w momencie zapalenia się rezerwy jest dokładnie 10 litrów w baku a wskaźnik wchodzi na czerwone pole - przetestowane kilkakrotnie ok.gif

Napisano

te pistolety na stacjach tez sa roznie ustawione i jeden bedzie szybciej odcinal tankowanie a niekiedy wolniej. One tam zdaje sie wykrywaja powietrze przed nalewakiem i jak juz go nie czuja to odcian - no chyba ze sie myle bo w sumie nigdy sie tym nie interesowalem. Moze ktos podszuka na necie jak to jest ztymi pistoletami?? Tak jak kiedys sie dziwilem czemu na orlenie( u mnie w miescie nie moglem precyzyjnie zatankowac bo jak nacisnolem to on walil juz konkretnie) a jak tankowalem w Szczecinie to moglem sobie pykac prawie po kropelce.

Napisano

> u mnie jest tak, że w momencie zapalenia się rezerwy jest dokładnie

> 10 litrów w baku a wskaźnik wchodzi na czerwone pole -

> przetestowane kilkakrotnie

Wymogi konstrukcyjne mowia zeby rezerwa sie zapalala kiedy auto ma paliwa na 100km( oczewiscie nie liczone w trase tylko w warunkach nieco gorszych, miasto, zima itp) Caly zbiornik tez musi miec paliwa tak zeby mozna bylo zrobic 500km- oczewiscie to nie jest jakis wymog surowy tylko zalecany czy przyjety.

P.S mozna prosic o scalenie obu moich postow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.