Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotel

Featured Replies

Napisano

oki pany jest taka sprawa mam bimarco C w cinquecento. Problem jest taki ze mam 188 cm wzrostu i nie wiem jak bym chciał to jeżdze tak jakby bez zagłówka. jakieś 3 miesiace temu ktos najechal na CC z tylu i uderzenie głową było nieciekawe grinser006.gif i sie zastanawiam co tu zrobić?? pierwsze myslalem ze moze podniesienie kubła coś da bo teraz jest naprawde nisko ale na chłopski rozum nic to nie zmieni. Co proponujecie?? inny kubeł?? jesli tak to jaki? kto z was ma podobny wzrost i jak sobie z tym radzi?? grinser006.gifgrinser006.gif temat moze i smieszny ale tak sie zastanawiam co tu zrobić zeby było lepiej tzn wygodniej i bezpieczniej. pozdro

Napisano

ja mam taki kubelek w seju i 183 wzrostu i wystaje mi glowa jakies 5-7cm nad kublem niestety,wchodzi w gre wymiana kubla na bardziej sportowy niz turystyczny musisz sie poprzymierzac.Rozne firmy maja tez rozna glebokosc siedziska.Nasze sa turystyczno-sportowe wiec nigdy nie uzyskasz przy takim wzroscie pozycji bezpiecznej dla glowy niestety sick.gifok.gif

Napisano

Jak nie jeździsz w rajdach i KJSach często to wywal kubeł i wsadź jakieś używane recaro czy inne usportowione fotele z regulacją wysokości zagłówka. Przy konkretniejszym dzwonie bedizesz mial pewnie problemy z kręgami szyjnymi. Zdrowie to podstawa.

Jak jeździsz w sprawnościówkach itp to inny kubeł pozostaje.

PS. Słyszałem, że bimarco i pochodne przy lepszym dzwonie zmieniają się w worek z laminatowymi wiórkami zlosnik.gif Prawda to?

Napisano
  • Autor

> się w worek z laminatowymi wiórkami Prawda to?

nie miałem okazji sprawdzić naszczęście grinser006.gifgrinser006.gif kurde musze coś wymyslić zeby.GIF chyba ze seria zeby.GIF ale pamiętam że w niej też mi sie źle jeździło grinser006.gif

Napisano

> Jak nie jeździsz w rajdach i KJSach często to wywal kubeł i wsadź

> jakieś używane recaro czy inne usportowione fotele z regulacją

> wysokości zagłówka. Przy konkretniejszym dzwonie bedizesz mial

> pewnie problemy z kręgami szyjnymi. Zdrowie to podstawa.

> Jak jeździsz w sprawnościówkach itp to inny kubeł pozostaje.

> PS. Słyszałem, że bimarco i pochodne przy lepszym dzwonie zmieniają

> się w worek z laminatowymi wiórkami Prawda to?

nie prawda biglaugh.gif

Napisano

czy ja wiem powiem Ci tak ze z foteli ze sportinga jestem bardzo zadowolony napewno nie "dzialaja" tak dobrze ja kubelki ale jak na rajdy nie jezdzisz to powinny wystarczyc ja nie narzekam ok.gif

Napisano

widze mieszkasz niedaleko chcesz to przyjedz to zobaczysz jak to jset 270751858-jezyk.gif moze Ci spasuje siedzisko smile.gif pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> widze mieszkasz niedaleko chcesz to przyjedz to zobaczysz jak to jset

> moze Ci spasuje siedzisko pozdrawiam

wiesz miałem fotele seryjne wink.gif czy te ze sportinga jakoś strasznie się różnia?? pzdr

Napisano

> wiesz miałem fotele seryjne czy te ze sportinga jakoś strasznie się

> różnia?? pzdr

Tak między seryjnym a sportingowym fotelem jest bardzo duża różnica smile.gif

Napisano
  • Autor

> Tak między seryjnym a sportingowym fotelem jest bardzo duża różnica

tzn?? podejrzewam ze w wygodzie żadna

Napisano

> tzn?? podejrzewam ze w wygodzie żadna

To subiektywne, ale moim zdaniem różnica jest kolosalna ... mają inaczej wyprofilowane siedzisko i oparcie, mają też poduszki które znacznie poprawiają trzymanie boczne. Ja sobie chwalę wymianę na sportingowe, jest znacznie wygodniej waytogo.gif

Napisano

Ja mam 194 i standardowe fotele. I 3 osobowy samochod niestety.

Napisano

to ustawmy sie stestujesz sobeii zobaczysz ale mowie Ci ze wiele osob sobie chwali sportasiowe fotele roznica juz pod wzgledem wizualnym jest widoczna takze jakby co zapraszam do centrum zeby.GIF

Napisano
  • Autor

zastanawiam sie nad speedem 2 smile.gif jesli ktos ma niech powie mi ile ma miejsca licząc od końca głowy do końca oparcia fotela smile.gif no i niech mi poda swój wzrost oczywiście smile.gifgrinser006.gif freestyler licze na Ciebie

Napisano

> tzn?? podejrzewam ze w wygodzie żadna

Mają lepsze trzymanie boczne i lepiej podpierają nogi z przodu i tym samym wygodniej się w nich jeździ szczególnie na dłuższe trasy smile.gif

Napisano

czy przy takich kubełkach mogą zostac seryjne pasy?? czy muszą by szelki??

Napisano

> czy przy takich kubełkach mogą zostac seryjne pasy?? czy muszą by

> szelki??

moga zostać zwykłe smile.gif

Napisano

> oki pany jest taka sprawa mam bimarco C w cinquecento. Problem jest

> taki ze mam 188 cm wzrostu i nie wiem jak bym chciał to jeżdze

> tak jakby bez zagłówka.

Proponuje Dakara albo Expoerta, czyli Bimarco D lub E. Ewentualnie skrajnie wysoko - Future. Jest to fotel w ktorym siedzi Martyna Wojciechowska w Automaiaku. Na stronie producenta jeszcze go oficjalnie niema, ale jestem w stanie zalatwic taki w dobrej cenie. Szczegoly na priv.

Napisano

> zastanawiam sie nad speedem 2 jesli ktos ma niech powie mi ile ma

> miejsca licząc od końca głowy do końca oparcia fotela no i

> niech mi poda swój wzrost oczywiście freestyler licze na

> Ciebie

Jako fotel pasażera mam speeda 2 - nie mierzyłem tego ile wystaję, ale nieco wystaje czubek głowy ponad fotel. Przy moim wzroście (191) to bedzie z 2-3 cm. Ile to bedzie w twoim przypadku - usiądz przy scianie, zaznacz ołówkiem ile Ci wyszło, zmierz, a poem porównaj z wymiarami na stronie producenta. Jak niewiele wystaje, to nic złego - w razie bum od tyłu walisz tyłem głowy centralnie w fotel.

Jak będziesz dobierał fotel to patrz nie tylko na wysokośc, ale tez na szerokosć w ramionach - za wąski będzie męczacy, bo po jakimś czasie bolą plecy (ja miałem tkai problem, ale problem zniknał po przesiadce ze speeda 2 na 3)

Napisano

> czy przy takich kubełkach mogą zostac seryjne pasy?? czy muszą by

> szelki??

w ostatecznosci moga być zwykłe, ale są sytuacje gdzie lepiej wrzucić szelki:

- jeżeli pas trzyma fotel a nie osobę siedzącą na nim

- jeżeli pas się skręca o przelotki

- jeżeli pas trzyma osobę siedzącą w fotelu za szyję - wtedy mozna podnieśc fotel, albo lepiej dla bezpieczeńśtwa zainwestować w szelki.

Napisano

> Proponuje Dakara albo Expoerta, czyli Bimarco C lub D. Ewentualnie

Ale dakar to chyba D a expert to E, a C to cobra zlosnik.gif

Co do Bimarco Future to o ile się nie myle to już dawno temu dałem linka do takiego na allegro, ale one już chyba mają homologacje i za tanie nie są ?

Napisano

siema, wpadnij w czwartek na spota to bedziesz mogl posiedziec w speedach 2,3 , crx, swiftach gti albo sportingowych ok.gif

Napisano

> Ale dakar to chyba D a expert to E, a C to cobra

Tak - oczywiscie - juz przeedytowalem

> Co do Bimarco Future to o ile się nie myle to już dawno temu dałem

> linka do takiego na allegro, ale one już chyba mają homologacje

> i za tanie nie są ?

Juz sa po homologacji. Ceny jeszcze nie znam.

Napisano
  • Autor

> siema, wpadnij w czwartek na spota to bedziesz mogl posiedziec w

> speedach 2,3 , crx, swiftach gti albo sportingowych

eee panie no to piknie wink.gif podjade grinser006.gif

Napisano

> eee panie no to piknie podjade

i Konigach 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.