Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo klekot115 gaśnie bez wyraźnego powodu:/

Featured Replies

Napisano

We wtorek w trasie silnik zdechł. Tak po prostu bez żadnych ostrzeżeń, dźwięków itp. Wyskoczył komunikat "loose connection". Zjechałem na pobocze, próbowałem odpalić i nic. Rozrusznik kręcił normalnie. Podniosłem maskę, zdjąłem pokrywę aku i poruszałem i podociskałem kabelki, przekaźniki i to wszystko co tam jest. Auto odpaliło bez żadnych problemów, bez komunikatów. Po 5km syt. sie powtórzyła ale tym razem ruszanie kablami nie dało efektu. Po jakichś 10min odpoczynku stilon odpalił bez problemów i do domu (jeszcze ponad 50km) dojechałem zupełnie normalnie. Następnego dnia po pracy od razu pojechałem do ASO,niestety zamknięte (do 15, a ja bylem 15:15:/ ). Następnie serwis BOSH, tez zamknięte i w końcu w ASO peugeot trafiłem na elektryka który jeszcze pracował. Auto podpięli pod kompa i wyskoczył nieciągły błąd czujnika obrotów silnika. Stwierdził ze ruszanie kablami raczej nic nie dawało, a jedynie w tym czasie czujnik mógł ostygnąć. Za diagnozę 100zl sciana.gif W drodze do domu jeszcze dwa razy stilon gasł i stałem za każdym razem po parę minut. Na koniec pod domem również dead.

Podsumowując: czy ktoś z kolegów już taki problem miał? czy to rzeczywiście ten czujnik? jeśli tak to gdzie on sie znajduje, ile kosztuje i czy ew. znajdę jakieś zamienniki (na allegro nie znalazłem)?

Napisano

miałem to samo w Mondeo 2003 2,0tdci

czujnik polozenia walu smile.gif wymieniony w gra smile.gif

Napisano

Czujnik położenia wału korbowego - typowo Fiatowska przypadłość, ale nie wiedziałem że w JTD też takie rzeczy się dzieją smile.gif .

Pozdrawiam

Napisano

lub brak masy

i podobny temat

jakiś tekst

były jeszcze 2 takie tematy ale jakos nie chca sie otworzyc:

----------------

Loose Controll 14/02/2006 01:57

Ciągłe problemy z Loose Connection 16/02/2006 11:40

------------

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Tak jak koledzy pisali - czujnik obrotów walu. Koszt w ASO - 126zl + wymiana.I można śmigać dalej ok.gif

A co do poruszanej w innym wątku sprawy regulacji luzów zaworowych - mechanik stwierdził ze w JTD sie nie reguluje i koniec niewiem.gif Spróbuję nadać temat w innym warsztacie przy okazji naprawy zawieszenia.

Dzięki za pomoc 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.