Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ręczny Astra G

Featured Replies

Napisano

Jako że szukajka nie działa rozpocznę nowy temat 270751858-jezyk.gif

mam problem z prawym zaciskiem tzn. ręczny nie odbija trzeba mu pomagać młotkiem crazy.gif teraz pytanie czy zacisk (BOSCH) nadaje się do regeneracji i czy występują zestawy regeneracyjne ?? (W instrukcji podali że zacisk nie rozbieralny frown.gif )

Napisano

Poszukaj na forum ATT albo OAKP tam byl ten temat walkowany/ Opisywalem co nalezy zrobic zeby zacisk reanimowac. Czasem sie da reanimowac a czasem nie- zalezy w jakim stanie jest zacisk.

Napisano

> Jako że szukajka nie działa rozpocznę nowy temat

> mam problem z prawym zaciskiem tzn. ręczny nie odbija trzeba mu

> pomagać młotkiem teraz pytanie czy zacisk (BOSCH) nadaje się

> do regeneracji i czy występują zestawy regeneracyjne ?? (W

> instrukcji podali że zacisk nie rozbieralny )

są zestawy naprawcze do Boscha z Auto-Fren, cena pewnie 40-50zł,

brat

Napisano

> Poszukaj na forum ATT albo OAKP

No kur.... Jeszcze raz odeślij kiedyś kogoś na jakieś forum SRATYTATY albo CHUJUMUJU, bo "ty tam kiedyś opisywałeś i sobie poszukaj", to ja ciebie tam na zawsze odeślę. Jak masz coś do powiedzenia na TYM forum, to pisz tu. W ostateczności podaj link do konkretnego tematu.

Napisano

> Jako że szukajka nie działa rozpocznę nowy temat

> mam problem z prawym zaciskiem tzn. ręczny nie odbija trzeba mu

> pomagać młotkiem teraz pytanie czy zacisk (BOSCH) nadaje się

> do regeneracji i czy występują zestawy regeneracyjne ?? (W

> instrukcji podali że zacisk nie rozbieralny )

słuchaj ja ostatnio szukałem po sieci dużo i znalazłem coś ciekawego aczkolwiek kosztownego ...

znalazłem firmę która zajmuję się regeneracją zacisków hamulcowych nie jest to mały warsztacik a firma działająca w całej europie (co ciekawe polska)

i co najważniejsze ... przyjmą zamówie od klijenta indywidualnego !

w swojej ofercie mają regenerowane zaciski chyba do każdego samochodu .

wysłałem im zapytanie na drugi dzień zadzwonili do mnie poinformowali mnie że na chwilę obecną nie mają zacisków bosch ... ale koszt regeneracji jednego zacisku zamyka się w kwocie ok 300 zł i udzielają 24 miesiące gwarancji .

nie skorzystałem bo auto by musiało stać ok tydzień bez zacisków a musiałem jeździć w tym czasie .

jeżeli nie przeraża cię koszt jaki trzeba to mogę jeszcze raz poszukać tej formy bo teraz nie pamiętam jak się nazywa , a po formacie wszystkie zakładki poszły.

jest też opcja z zestawami autofren ale przynajmniej u mnie warsztaty wolą wymienić zacisk niż się bawić w naprawę :/

edit: znalazłem link zeby.GIF

http://www.lauber.pl

Napisano

> No kur.... Jeszcze raz odeślij kiedyś kogoś na jakieś forum SRATYTATY

> albo CHUJUMUJU, bo "ty tam kiedyś opisywałeś i sobie poszukaj",

> to ja ciebie tam na zawsze odeślę. Jak masz coś do powiedzenia

> na TYM forum, to pisz tu. W ostateczności podaj link do

> konkretnego tematu.

Prosilbym zebys na przyszlosc nie komentowal moich wypowiedzi to ze jestes tutaj guru ro nie znaczy ze na ulicy tez jestes bogiem. To ze na tym forum nie dzial szukajka to bardzo mi przykro i nie mozna sobie z tym poradzic ale na innych ona działa bardzo dobrze. Mozna sobie poszukac bez problemu. Podaje link taki przykaldowy o tych hamulcach KLIK

Zreszta niektore fora wymagaja zalogowania zeby sobie wejsc na forum wiec mi nie mów co i jak okej.

Napisano

> Prosilbym zebys na przyszlosc nie komentowal moich wypowiedzi

Będę.

> to ze jestes tutaj guru

Sorry, nie ma takiej funkcji. Jest jedynie moderator.

> nie znaczy ze na ulicy tez jestes bogiem.

To brzmi jak wyzwanie. To jak, na gołe klaty i do pierwszej krwi?

> To ze na tym forum nie dzial szukajka to bardzo mi przykro i nie

> mozna sobie z tym poradzic ale na innych ona działa bardzo

> dobrze. Mozna sobie poszukac bez problemu.

A nie przyszło ci do glowy, że dziewięciu na dziesięciu nie wie co to jest ATT albo OAKP? Równie dobrze mozesz kierować do google.

> Podaje link

No i trzeba było tak od razu...

> Zreszta niektore fora wymagaja zalogowania zeby sobie wejsc na forum

No to po co na nie kierujesz?

> wiec mi nie mów co i jak okej.

Będę.

Napisano

> A nie przyszło ci do glowy, że dziewięciu na dziesięciu nie wie co to

> jest ATT albo OAKP? Równie dobrze mozesz kierować do google.

No ja na przykład nie wiem co kryje się pod tymi skrótami. I szczerze mówiąc nawet nie mam ochoty latać po innych forach.

Skoro ktoś zadaje pytanie na tym, to nie należy odsyłać go na inne bez sprecyzowania gdzie ma szukać (np. podać link).

Nie ma co się kłócić, trzeba mieć na uwadze że nie wszyscy są oblatani po necie i można ułatwić im życie podając gotowe rozwiązanie. A jak się nie chce, to lepiej nie udzielać się w rozmowie.

To tak w ramach rozwinięcia wypowiedzi Lelka.

Napisano

> To tak w ramach rozwinięcia wypowiedzi Lelka.

a ja trochę OT

avatarek Ci się zmienił niepostrzeżenie cool.gif

Napisano

> a ja trochę OT

> avatarek Ci się zmienił niepostrzeżenie

No tak jakoś w końcu zebrałem się i dodałem swój własny. Moja kobieta jak zobaczyła tego szkieletora trochę nagadała mi, że taki jakiś brzydal. Jeszcze może zmobilizuję się i popstrykam zdjęcia fury żeby dodać do galerii. palacz.gif

Napisano

nie czytałem poprzedników,ale ja kupiłem na allegro zaciski używane LUKASA po 150 od szt i hulają aż miło.

Bosch to podobno kicior te są pewniejsze.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

no właśnie chyba czeka mnie taka wymiana

pytanie czy do zacisków lucas-a są zestawy regeneracyjne bo odrazu po kupnie bym je sobie zrobił smile.gif

Napisano

> nie czytałem poprzedników,ale ja kupiłem na allegro zaciski używane

> LUKASA po 150 od szt i hulają aż miło.

Niestety klocki również smile.gif robi sie sumka z tego niestety... Ja również mam problem z jednym zaciskiem (Bosch) - mam uszkodzony gwint i niestety na jednym zacisku nie dziala ręczny. Zdaje się, że nie da się z tym nic zrobić...

Napisano

sie podepne.

czy jak mam z tylu zaciski boscha,to moge je zamienic na lucasa bez przerobek?

Napisano
  • Autor

ma ktoś może fotki jak wyglądają linki do zacisków systemu lucas i czym się różnią od bosch-a jutro będę robił poszukiwania

Napisano
  • Autor

up up jak rozróżnić zaciski lucasa dla tarcz 240 i 264mm ? dziś o mały włos nie kupiłem zacisków na małe tarcze

Napisano

> up up jak rozróżnić zaciski lucasa dla tarcz 240 i 264mm ? dziś o

> mały włos nie kupiłem zacisków na małe tarcze

może ten wątek ci pomoże wink.gif

Napisano
  • Autor

niestety okazuje się że jest jeden rodzaj klocków do 3 rodzajów zacisków frown.gif

Napisano
  • Autor

no niestety zdobicie zacisków lucasa do tarcz 264mm graniczy chyba z cudem crazy.gif jutro będziemy sie starali zregenerować bosche

Napisano
  • Autor

zakończenie tematu 270751858-jezyk.gif

ten który wymyślił te przeklęte zaciski powinien wisieć crazy.gif

gumka ochronna przykleja się i zrywają podczas wykręcania tłoczka mad.gif zabezpieczenie "tulejki" odpowiedzialnej za ręczny to też masakra crazy.gif gumka zakrywająca pod którą dostaje się brud oslabiony.gif

naszczęście udało się zaciski rozebrać i naprawić (zakup zestawu naprawczego o 21 we wiosce Swarzędz graniczy z cudem ale się udało 893goodvibes.gif)

teraz z kolegą mamy wprawę w naprawie tych zacisków możemy otwierać zakład zeby.GIFhehe.gif

Napisano

a jak z materiałami uzytymi na ten zacisk? W miare ok skojarzone pary materiałowe odpowietrznik-zacisk? chodzi mi o to,czy bez problemu odkrece odpowietrznik.pzdr

Napisano
  • Autor

największy problem to odkręcenie zacisku od piasty reszta idzie gładko smile.gif odpowietrzniki też

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.