Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile paliwa powino być w baku żeby ssało?

Featured Replies

Napisano

witam

dziś jechałem sobie spokojnie aż tu nagle zaczęło mnie szarpać. W baku wg mnie było 4 litry ropy więc spoko. Ledwo dojechałem na stację - zatankowałem pod korek 38,5 - wg instrukcji w baku jest 42 i w przewodzie 1litr więc razem 43liry. czy ktoś testował ile można paliwa wyjeździć zani auto stanie? Diesle nie nają pompy w baku więc powinno zmieścić się jeszcze więcej paliwa niż w benzynowych!

Napisano

ja mam benzyne i potrafie wyjezdzic caly zbiornik do konca i dopiero wtedy mi stanie cool.gif a diesla dopiero bede teraz na ferie zakladal zlosnik.gif

Napisano

Odpowiedzi nie znam , bo cos takiego mam z benzyna jak jest za mało paliwa w zbiorniku .zawsze tak mam jak mi sie zapali rezerwa chyba tak musi być .Może ktos ma jakieś zdanie na ten temat

Napisano

> Odpowiedzi nie znam , bo cos takiego mam z benzyna jak jest za mało

> paliwa w zbiorniku .zawsze tak mam jak mi sie zapali rezerwa

> chyba tak musi być .Może ktos ma jakieś zdanie na ten temat

ja jezdze do ostatniej kropelki ale jak sie nie daje wszystkiego wyjezdzic to moga byc 2 powody:

- syf na dnie baku

- woda w paliwie

Napisano

Wszystko pieknie ladnie ale przypominam o tym ze jak tak sie jezdzi na rezerwie to pompa nie ma zbytnio jak pracowac. A pamietac trzeba ze pompa paliwowa na sucho nie lubi chodzic , no chyba ze kogos stac na wymiane pompy paliwa w razie co za okolo 450 zl. , bo taki jest nie wiecej koszt smile.gif

Napisano

Witam

moim zdaniem Kolega Koralgoll źle robi, i może sobie narobić tylko szkody:) Jeżdżenie na rezerwie aż do pustego baku może spowodować zapchanie się układu doprowadzającego paliwo do silnika. Sam syf znajdujący się na dnie baku zostanie zassany i potem wymiana całego układu (no chyba, że bedziemy dmuchać w przewody smile.gif) Moim zdaniem to błąd, należałoby jeżdzić do kiedy zapali się kontrolka, ilość paliwa starczy na jakieś 100km, ale po co zasyfiać układ??

Napisano

> Witam

> moim zdaniem Kolega Koralgoll źle robi, i może sobie narobić tylko

> szkody:) Jeżdżenie na rezerwie aż do pustego baku może

> spowodować zapchanie się układu doprowadzającego paliwo do

> silnika. Sam syf znajdujący się na dnie baku zostanie zassany i

> potem wymiana całego układu (no chyba, że bedziemy dmuchać w

> przewody ) Moim zdaniem to błąd, należałoby jeżdzić do kiedy

> zapali się kontrolka, ilość paliwa starczy na jakieś 100km, ale

> po co zasyfiać układ??

Moze i jest w tym troche racji, ale zuwaz ze "smok" pompy znajduje sie na samym dole zbiornika, wiec niezaleznie od tego, czy zbiornik jest pelny, czy prawie pusty paliwo i tak zasysane jest z jego dna... smirk.gif

Napisano

są dwa powody:

1 : rurka , prze która zasysane jest paliwo znajduje nieco powyzej dna zbiornika.

2 : w zbiorniku paliwa jest coś takiego jak poduszka powietrzna ( odpowietrzenie nie jest na samej górze zbiornika , tylko nieco powyżej i zawsze zostaje tam trochę powietrza - nawet przy zatankowaniu pod korek.

Mnie też nigdy nie udało się zatankować wiecej niż około 38 litrów

pozdr

Napisano

w dieslu jak braknie paliwka to bedzie mały kłopot bo układ paliwowy się zapowietrzy i potem bardzo długo trzeba kręcić zeby pociągnoł paliwo (conajmniej kilka razy dłużej niż w benzyniaczku) a czasem i tak nie odpali bez odpowietrzania!!!

Napisano

> są dwa powody:

> 1 : rurka , prze która zasysane jest paliwo znajduje nieco powyzej

> dna zbiornika.

> 2 : w zbiorniku paliwa jest coś takiego jak poduszka powietrzna (

> odpowietrzenie nie jest na samej górze zbiornika , tylko nieco

> powyżej i zawsze zostaje tam trochę powietrza - nawet przy

> zatankowaniu pod korek.

> Mnie też nigdy nie udało się zatankować wiecej niż około 38 litrów

> pozdr

A mi 31 l przy palącej się rezerwie hmm.gif Zbiornik był wymieniany przez poprzedniego właściciela smile.gif

Napisano
  • Autor

> A mi 31 l przy palącej się rezerwie Zbiornik był wymieniany przez

> poprzedniego właściciela

instrukcja mówi, że jak się zaczyna palić rezerwa to jest w baku 5-8 litrów - paliwa! To tłumaczy stwierdzenie p-a-w-ł-a że zbiornik nie mapełnia się w 100% - cóż to tylko UNO - ale sympatyczne mimo wielu niedopracowań

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.