Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przeglad po 60k

Featured Replies

Napisano

Witam

mam okazje kupić auto z 2004 roku z silnikiem 1.4 z przebiegiem cos koło 60 k, włąściciel deklaruje ze zrobi jeszcze ten przegląd w ASO(auto jest serwisowane w ASO) i mam pytanko co według ksiązki gwarancyjnej powinno byc wykonane?

Napisano

Wymiana oleju, filtrów /oleju, powietrza oraz p/pyłkowego- jeżeli posiada klimatyzację/, płyn hamulcowy oraz ja ale zaznaczam ja wymieniłbym pasek rozrządu jeżeli nie był zmieniany. drive.gif

Napisano

wymien tez płyn chłodzacy - nie sa to duze koszta a masz pewnosc ze bedzie ok. Dwa wlasnosci antykorozyjne /a stilak ma jednak wrazliwa chlodnice na syf i inne wytracajace sie zanieczyszczenia/. No i to co zwykle przy przegladzie jak czyszczenie hamulcow etc.

Napisano
  • Autor

a wiecie moze czy mozna w ASO w którym auto było serwisowane(lub w iinym ASo Fiata) sprawdzić jego historie?

jezli nie ma zmiany paska w wykacie czynnosci po 60K to raczej gosc mi tego nie zafunduje, tongue.gif a jaki jes zalecany przez ASO przebieg do zmiany i jaki koszt?

Napisano

Mam samochód wyposażony w ten sam silnik i będąc w serwisie przy przebiegu 70 tys. km i 3 latach użytkowania (I właściciel) zalecono mi wymianę paska.

Fiat w zaleceniach serwisowych owszem miał w I wersji 120 tyś. km lub 5 lat, potem 3 lata natomiast na ten moment 4 lata.

Biorąc pod uwagę powyższą informację zdecydowałem się na wymianę.

Znam przypadki w których paski urywały się przy przebiegu około 60 tyś. km. yikes.gif

Napisano
  • Autor

dzieki za informacje cool.gif

a jak jest ze sprawdzeniem historii auta w ASO, bez problemu takie informace przekazuja?

Napisano

> a jak jest ze sprawdzeniem historii auta w ASO, bez problemu takie

> informace przekazuja?

Kiedy pomagałem koleżance kupić używane auto z ASO Renault to pokazali nam calutka historie - wszystkie wizyty w warsztacie (nawet wymiany opon, czy żarówek). Z tym ze samochód od nowości był właśnie w tym punkcie serwisowany. Wiec jeśli poprzedni właściciel serwisował auto zawsze w tym samym ASO to powinni mieć pamiątkę tych wizyt w komputerze. Pytanie czy sie podzielą ta wiedząniewiem.gif

Napisano

> Kiedy pomagałem koleżance kupić używane auto z ASO Renault to

> pokazali nam calutka historie - wszystkie wizyty w warsztacie

> (nawet wymiany opon, czy żarówek). Z tym ze samochód od nowości

> był właśnie w tym punkcie serwisowany. Wiec jeśli poprzedni

> właściciel serwisował auto zawsze w tym samym ASO to powinni

> mieć pamiątkę tych wizyt w komputerze. Pytanie czy sie podzielą

> ta wiedzą

Jeżeli chodzi o Fiata to nie prowadzą takiej bazy danych. Chyba, że coś niedawno się zmieniło. Jeżeli chodzi o Renault to rzeczywiście prawda i powiem więcej wszystko jest w bazie danych obojętnie, w którym ASO auto było serwisowane. Dzięki temu się dowiedziałem, że Megane, którego chciałem nabyć miał poważną awarię silnika. Dzięki temu przesiadłem się do Stilona i sobie chwalę grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.