Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie pali jak ciepło

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Nie było mnie tu już ho ho albo dłużej, a pamiętam czasy jak spędzałem na AK po parę godzin dziennie. zlosnik.gif

Zgodnie z zasadą jak twroga to do boga mam pewną sprawę palacz.gif

Po 2 latach bezawaryjnego użytkowania mojego bravo 1.6 sx 1998 rok wkońcu się coś popsuło. Już jakiś czas temu zapalanie silnika na benzynie nie było już takie płynne jak dawniej i musiałem pokręcić trochę rozrusznikiem żeby zapalił. Problemy były zwłaszcza po tym jak zgasiłem rozgrzany silnik i chciałem go zapalić po ok godzinie gdy silnik jeszcze był w miarę ciepły.

Teraz sprawa jest poważniejsza bo zdaża się że albo jak w w/w przypadku po tym jak silnik wystygnie lub gdy na zewnątrz jest dość ciepło nie moge za byka zapalić silnika no.gif

Jak znam zycie problem tkwi w jakimś czujniku temperatury albo jakimś przewodzie. Czy ktoś z was przerabiał ten problem? Proszę o radę smile.gif

Pozdrawiam

P.S. Szukalem w archiwum.. zakrecony.gif

Napisano

witam. miałem identyczny problem tyko w 1.4 12v i przyczyna jest albo czujnik halla albo wtrysk bo u mnie objawy po wymianie czujnika halla uspokoilły sie ale dopiero wymiana wtrysku usuneła awarie całkowicie.pozdrawiam

Napisano

U mnie byl taki problem, ze jak zgasilem auto na LPG to cieply silnik mial problem by odpalic na PB. Jak zgasilem na PB to bez problemu odpalalem na PB.

Przyczyna nieszczelny reduktor, auto odpalalo na 2 paliwach. Po wymianie reduktora jest idealnie.

Napisano

> Przyczyna nieszczelny reduktor, auto odpalalo na 2 paliwach. Po

> wymianie reduktora jest idealnie.

A co ma nieszczelny reduktor do odpalania na 2 paliwach?

Przeciez jak auto chodzi na benzynie to elektrozawor blokuje doply gazu do reduktora

Napisano

> A co ma nieszczelny reduktor do odpalania na 2 paliwach?

> Przeciez jak auto chodzi na benzynie to elektrozawor blokuje doply

> gazu do reduktora

Nie wiem co - bo sie na tym nie znam.

Ale jak inaczej wyjaśnic to, że auto po zgaszeniu na LPG dlugo odpalalo na PB ? i że po wymianie uszkodzonego reduktora problem zniknal ?

Gazownik powiedzial mi, że jakis trzpien w reduktorze byl calkowicie uszkodzony i cos tam sie dzialo.

Odpalanie na 2 paliwach sam sobie wymyslilem wink.gif bo wydawalo mi sie to logiczne.

Napisano

> Gazownik powiedzial mi, że jakis trzpien w reduktorze byl calkowicie

> uszkodzony i cos tam sie dzialo.

Moze reduktor walil plynem chlodniczym do dolotu shocked.gif

Napisano

I jest logiczne, trzeba zrobić przegląd instalacji gazowej, wyregulować, może coś wymienić.

Napisano
  • Autor

> Moze reduktor walil plynem chlodniczym do dolotu

A to by miało sens w moim przypadku... Mam spore obytki plynu chlodniczego, uszczelka pod głowicą jest ok bo olej jest czyściutki i zadnych wyckekow pod autem nie znalazłem.

Tylko jeśli to jest właśnie mój problem to w jaki sposób przelaczanie na PB przed zgaszeniem miało by pomoc zlosnik.gif

Napisano

> A to by miało sens w moim przypadku... Mam spore obytki plynu

> chlodniczego, uszczelka pod głowicą jest ok bo olej jest

> czyściutki i zadnych wyckekow pod autem nie znalazłem.

> Tylko jeśli to jest właśnie mój problem to w jaki sposób przelaczanie

> na PB przed zgaszeniem miało by pomoc

Nie wiem w jaki sposob - u mnie pomoglo i uwazam, że tez mozesz sprawdzic, bo to nie jest nic skomplikowanego...

Wczesniej opisalem woj przypadek i u mnie po wymianie reduktora jak ręką odjął.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.