Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup Astry II 1,7

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów! Piszę z sąsiedniego kącika Skody.

Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zmianą samochodu, i poważnie zainteresowałem się Astrą II z silnikiem 1,7dti (od isuzu).

W necie można przeczytać sporo o jego bezawaryjności i niskich kosztach eksploatacji (5-6l/100km!). Czy to prawda? Szczerze mówiąc dość ciężko mi sobie to wyobrazić - moja skoda łyka 10l100km w mieście:D Czy w mieście można uzyskać spalanie rzędu 6 litrów, czy są to dane uśrednione?

Mam też nieco inne pytanie. Jaka może być mniej więcej cena takiego samochodu? Rocznik raczej nowszy niż '98 (najlepiej nawet powyżej '00), ze 2 poduchy, mile widziana klima..

Ceny w Allegro mają rozrzut od 12-25tys więc sam nie wiem 270751858-jezyk.gif

Aha, i czy ewentualnie sprowadzanie ma sens, czy lepiej nie kombinować?

Napisano

Spalanie w mieście u mnie wychodzi tak do 6,2, ale trasa to głównie poniżej 5. Wydaje mi się, ze taka normalna cena rocznika 2000 to tak w zależności od tego co ma w środku i stanu to 18,5 - 20,5. A tak przy okazji zauważyłem w ogłoszeniach internetowych dziwny schemat, Corsa w tych samych rocznikach kosztuje tyle samo co astra, albo nawet ciut wiecej. Mniejsze auto a tak trzyma cenę?

Napisano

> Spalanie w mieście u mnie wychodzi tak do 6,2, ale trasa to głównie

> poniżej 5. Cena rocznika 2000 to tak w zależności od tego co ma

> w środku i stanu to 18,5 - 20,5.

moja lalka przy spokojnej jeździe w mieście Siedlce dośc zakorkowane bo cały czas remonty wychodzi ok 7L.

W grudniu ściągałem sam ,rok 2002 ,cztery poduchy klima kiera w skórze +sterowanie radiem ,alu,lustra i szyby w prądzie.całkowity koszt 24tys.

Może i ktos napisze ,że drogo ale moim zdaniem warto było .

Jak szukałem w kraju to az co niektórzy doprowadzali mnie do białej gorączki angryfire.gif

Najlepiej wybrać się samemu jeśli oczywiście istnieje taka możliwość albo z kimś ,Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się znim zgadzać.

Napisano

Ja ze swojej Astry jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o spalanie. Przy jeździe 30% miasto, 70% trasa spala w granicach 4.5-5 l ON / 100 km. Jazda dość spokojna, kapelusznicza zlosnik.gif

Napisano

> Ja ze swojej Astry jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o spalanie.

> Przy jeździe 30% miasto, 70% trasa spala w granicach 4.5-5 l ON

> / 100 km. Jazda dość spokojna, kapelusznicza

no bez jaj hehe.gif nawet producent auta deklaruje wieksze spalanie... hehe.gif

Napisano

Przy bardzo kapeluszniczej jeździe da radę tyle wycisnąć.

Ostatnio złapałem kapcia i na dojazdówce, nie przekraczając 80 km/h wzięła mi 3,8 l/100 km.

A GM deklaruje 4,3.

Napisano

> Przy bardzo kapeluszniczej jeździe da radę tyle wycisnąć.

> Ostatnio złapałem kapcia i na dojazdówce, nie przekraczając 80 km/h

> wzięła mi 3,8 l/100 km.

> A GM deklaruje 4,3.

mowa jest o astrze 2 270751858-jezyk.gif

Napisano

> no bez jaj nawet producent auta deklaruje wieksze spalanie...

Przy jezdzie do 100km/h spokojne wychodzi 4,5l/100km. Dojezdzam do ponad 30km w jedna strone, ale nie mozna tego uznac za trase.

pozdr.samg

Napisano

Wiem. Potrafię czytać.

Moje pierwsze zdanie dotyczy właśnie A II.

A drugie jest potwierdzeniem, że ze zużyciem paliwa można zejść poniżej danych GM 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> no bez jaj nawet producent auta deklaruje większe spalanie...

Dane z instrukcji obsługi dla Astry G 1.7 DTI

Oznaczenie silnika Y17DT --------------- Y17DT(ECO)

Cykl miejski 6.1 ---------------------6.0

Poza miastem 4.0 ---------------------3.5

Cykl mieszany 4.8 ----------------------4.4

Jeżdżąc bez jaj pewnie dałoby się zejść jeszcze niżej biglaugh.gif

Napisano

Moja już była Astra kombi 1,7 CDTI 80 KM max w zimę po mieście 6,5 a minimum w trasie 5 l średnio spalała 5,7 5,8 l

Napisano

U mnie jazda po wawie, ok 30 km dziennie, światła, koreczki... i wychodzi prawie 7l/100. A na trasie, rekordem zanotowanym jest 4,44 l/100 - jazda normalna miedzy 90 a 120 km/h. W cyklu mieszanym, to bedzie w granicach 5,5 a 6 l/100.

Zreszą, reszta informacji w linku... zlosnik.gif

http://www.spritmonitor.de/en/detail/205826.html

Napisano

> Dane z instrukcji obsługi dla Astry G 1.7 DTI

> Oznaczenie silnika Y17DT --------------- Y17DT(ECO)

> Cykl miejski 6.1 ---------------------6.0

> Poza miastem 4.0 ---------------------3.5

> Cykl mieszany 4.8 ----------------------4.4

> Jeżdżąc bez jaj pewnie dałoby się zejść jeszcze niżej

hehe stary bez jaj musialbys na V biegu jechac 70 km/h max bez szarpania, zapomnij.

Wracajac do tematu, nie kupuje tego diesla (sorry chlopaki), opchnalem to jakis czas temu niech ktos inny sie martwi, tyle co ja wydalem na naprawe tego badziewia to porownac z tym co bylem do przodu na malym spalaniu i tanszej ropie to bylem na zero a nawet na minus w porownaniu do benzyniaka, ten silnik byl tez montowany w hondach, popytaj w serwisach hondy co sadza o tych silnikach.

Napisano

Napisałem że jazda typowo emerycka zlosnik.gif i przy takiej jeździe nie wciągnie powyżej 5 litrów. Rozumiem kolegę ze ma niesmak po tym silniku bo czytałem o walniętej głowicy i chyba padniętej pompie wtryskowej. U mnie też się pojawia olej w płynie i najlepsze jeż to że przy obecnych temperaturach jest wszystko cacy ale jak się schłodzi do +10 to znów się zacznie pojawiać. Podejrzewam jakieś mikropęknięcie w głowicy które przy niższych temperaturach otoczenia daje o sobie znak. Na razie mam ślub i wesele więc tym problemem zajmę sie gdzies na jesieni. Pozdrawiam.

Napisano

> hehe stary bez jaj musialbys na V biegu jechac 70 km/h max bez

> szarpania, zapomnij.

> Wracajac do tematu, nie kupuje tego diesla (sorry chlopaki),

> opchnalem to jakis czas temu niech ktos inny sie martwi, tyle co

> ja wydalem na naprawe tego badziewia to porownac z tym co bylem

> do przodu na malym spalaniu i tanszej ropie to bylem na zero a

> nawet na minus w porownaniu do benzyniaka, ten silnik byl tez

> montowany w hondach, popytaj w serwisach hondy co sadza o tych

> silnikach.

A ja żaluje, ze nie kupiłem auta z tym silnikiem. W porownaniu do mojego 17dtl to niedość ze mniej pali z litr, to jeszcze ma więcej mocy. mlot.gif Z czytanych wypowiedzi, widze, ze ludzie mają z Isuzu o wiele mniej problemów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.