Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegubowa Ciekawostka:/

Featured Replies

Napisano

Hejo wszystkim

Otóż chciałem sie poradzić drogich Formowiczów w jednej kwestii..miałem teraz trasę-4,500 km która moja strzała pokonała pięknie-Wszystko by było ok gdyby nie to ze przeguby z przodu mi sie poodkręcały:/ i w jednym strzeliła guma. Teraz chciałem Was zapytać jaki przegub kupić (jakiej firmy) żeby to chciało jechać i nie posypało sie pp 5tys?

może LEBRO?

Napisano

Litości.... Zmień temat na bardziej regulaminowy - związany z treścią wątku.

Pozdroofka

Napisano

> może LEBRO?

chyba LOBRO wink.gif

bardzo dobre przeguby ok.gif

ewentualnie (nieco tańsze, ale równie dobre) SPIDAN ok.gif

Napisano

Czytając niektóre posty ręce i nogi mi sie uginają.

Bez urazy, ale po co pytasz? Mam wrażenie, że i tak zrobisz po swojemu.

MOj ojciec mawia

- tanie mięso psy jedzą

oraz

- jeśli nie jesteś bogaty, kupuj tylko drogie rzeczy

Słowo "drogie" trochę zmieniło sowoje znaczenie przez ostatnie 50 lat. Kiedyś jeśli coś było drogie, kosztowne, to zwykle było dobrej jakości, nawyższego gatunkui. I odwrotnie - jeśli było najwyższej jakości, to musiało kosztować.

A wracając do tematu. Ten przegub, jeśli jest dobrej jakości, musi być kradziony. Nie zamierzam pomawiać tego człowieka z allegro, więc stawiam tezę, że ten prezentowany przegub przy tej cenie (czterdzieści kilka zł.) nie może być dobrej jakości. Nikt nikomu takich prezentów nie robi.

Taka jest moja opinia na temat części.

ps. nie lubię przepłacać.

Napisano

...Pytałem kiedyś o klocki hamulcowe ferrodo i tak dalej i ktoś mi powiedział ze to przereklamowane żebym kupli jakieś inne lookłem w allegro zapytałem czy te mogą być i poleciałem i kupiłem te, a pytam sie ponieważ z doświadczenia wiem ze na allegro są rzeczy o wiele tańsze od tych co są normalnie w sklepach bo zawsze jak idę do sklepu to najpierw pytam czy maja taka część i cenę a później mowie ze jestem z allegro smile.gif Dlatego patrze na allegro bo jak sam pisałeś nie lubisz przepłacać. Jedyną moją alternatywą jest jutrzejsza giełda samochodowa, i stąd moje pytanie na jakie firmy patrzeć żeby to pochodziło trochę.

Pozdrawiam

Napisano

> i stąd moje pytanie na jakie

> firmy patrzeć żeby to pochodziło trochę.

> Pozdrawiam

To do mnie przemawia ok.gif

Napisano

Witam

A czy przegub halasuje (strzela na skreconych kolach?) Jesli nie to wystraczy przegub rozebrac, wymyc, nasmarowac nowym smarem, zalozyc nowa oslone i jezdzic...az sie nie rozsypie. Dopiero wtedy myslec o nowym, uwierzcie lub nie przegub dosyc ciezko zniszczyc...

pozdrawiam

Napisano

> Witam

> A czy przegub halasuje (strzela na skreconych kolach?) Jesli nie to

> wystraczy przegub rozebrac, wymyc, nasmarowac nowym smarem,

> zalozyc nowa oslone i jezdzic...az sie nie rozsypie.

Przy skręconych nie strzela. Przy moim przebiegu Asterce się raczej należy.

Twoja logika do mnie nie przemawia. Napracować się, aby za jakiś (krótki) czas było to samo...?

> Dopiero wtedy myslec o nowym, uwierzcie lub nie przegub dosyc ciezko

> zniszczyc...

Znam ciekawsze przeżycia ekstremalne. grinser006.gif

Napisano

> Przy skręconych nie strzela. Przy moim przebiegu Asterce się raczej

> należy.

No i jestem po wymianie obydwu przegubów z lewej strony.

Jest idealnie. Nie ma żadnego klepania w czasie jazdy, a przy ruszaniu i zmianie biegów jest mięciutko i cichutko.

Dla mnie żadnego zaskoczenia nie ma, bo nic oprócz przegubów nie mogło być powodem hałasowania w czasie jazdy i pukania przy ruszaniu.

Trochę zdziwiony był za to mój mechanik.

Pytał - właściwie, to po co prosiłeś aby wymienić te przeguby? One były całkiem w porządku.

Wg jego oceny luzy były minimalne, a jak się obaj przekonaliśmy, nawet tak małe luzy są źródłem hałasu i powodują wielki dyskomfort w czasie jazdy. Wszelkie stukanie z układu napędowego przenosi się na całą budę i często trudne jest do uchwycenia, skąd pochodzi.

Przypominam, że wymienione elementy przelatały ponad 340 kkm.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.