Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ibiza, lekkie PUK

Featured Replies

Napisano

Przy wjeżdżaniu dziś na rondo wpakowałem się na hak pewnej astry. Prędkość była minimalna, bo ledwo co zdążyłem ruszyć, kobieta przede mną zawahała się z jakiegoś powodu i przyhamowała... Ją na szczęście uratował hak, więc na moje szczęście żadne szkody ją nie objęły zlosnik.gif

w moim przypadku tragedii też nie ma ale:

- pas przedni delikatnie musiał się cofnąć do tyłu, maska inaczej się zamyka - co ciekawe lepiej niż przed hehe.gif

- plastiki w dokładce i zderzaku połamane, ale to raczej najmniejsza pierdoła

- zderzak cofnął się do tyłu, po bokach wyleciał z prowadnic

- atrapa z grillem, w miejscu pod reflektorem wygięła się, jak również połamały się górne mocowania

a.jpg

b.jpg

I teraz tak, czy idzie to wszystko samodzielnie od nowa poskładać? W jaki sposób trzyma się zderzak? Najbardziej zastanawiam się nad tym czy to delikatne cofnięcie pasa może mieć jakiś wpływ na ponowne, równe założenie zderzaka...

c.jpg

d.jpg

Brać się za to sam, czy dać to komus do roboty? Nie wydaje mi się to byc trudną czynnością... Chyba ze w trakcie mogą czekać jakieś niespodzianki...?

Napisano

tragedii nie ma ale bedzie ciezko to poskladac zeby nic nie odstawalo, zderzak a slizgach mogl sie wyrwac wiec bedziesz potrzebowal srubki z podkladkami zeby je przymocowac, jesli molamane rzeczy nie maja brakow to je posklejaj

jak masz wprawe to robota na 15-20minut jesli nie masz wprawy to i z godzine ci to zajmie, najlepiej robic to w dwie osoby

o ile dobrze pamietam to bedzie potrzebowal srubokret krzyzakowy, torx T20 i klucz 10

Napisano

zderzak jest przykręcany w kilku miejscach

jedno z nich to np pod reflektorem

zapewne mocowania sie ponadrywały

zderzak cały wiec kwestia dopasowania go na nowo

a plastiki których ci brakuje w zderzaku kupisz na allegro za śmieszne pieniądze ok.gif

Napisano

ja też jakiś czas temu "pocałowałem" innego kolesia, wjechałem w zbyt małą lukę pomiędzy autami i pomimo że hamowałem cały czas (ABS się włączył) nie wyrobiłem się i lekko ucałowałem Peugeota 406 kombi (zielony). wyszliśmy, Pan spojżał, otworzył klape bagażnika a tam icon_eek.gif burdel jak 150, tylni pas czerwony, dziwnie jakoś to wyglądało, jakby ktoś już kiedys "lądował" w tym bagażniku hahaha.gif moje było tylko wzdłużne nieduze zarysowanie na jego zderzaku i chcarakterystyczny biały nalot (starty lakier bezbarwny). spojzał na moją minę frown.gifcrazy.gifconfused.gif, przeprosiłem i się rozjechaliśmy - podziękowania dla tego PANA za wyrozumiałość blagam.gif - w tym roku nabywam maxymalne zniżki w OC (z nadzieją że w któryms towarzystwie będzie promocja przenoszenia zniżek OC w AC zeby.GIF

a pytanie mam takie, bo też mi się cofnął lekko zderzak i lekko na dół się ściągnął pod prawym leflektorem - wsio inne OK, oprócz zarysowania na wystającej krawędzi zderzaka - czy ktoś wie jak go odkręcić i czym może byc spowodowane to cofnięcie zderzaka. pas przedni, czy tylko na tzw. "regulacjach", śruby poodkręcać ustawic na nowo. tylko gdzie ile jest śrub i jakie sa niespodzianki w rozkręcaniu?

aha ibiza z podpisu

a to foto podglądowe zderzaka, jakby ktoś mógł zaznaczyć czerwonymi strzałkami miejsca śrub/mocowań to byłbym wdzięczny

281031391-zderzak.jpg

Napisano
  • Autor

Z tego co udało mi się zauważyć odginając lekko zderzak, mocowania są całe, wyskoczyły tylko z "uchwytów", ale dokładnie to obejrzę jutro jak się wezmę za demontaż 20.GIF

Napisano

> Z tego co udało mi się zauważyć odginając lekko zderzak, mocowania są

> całe, wyskoczyły tylko z "uchwytów", ale dokładnie to obejrzę

> jutro jak się wezmę za demontaż

Sprawdź dokładnie te "wsuwki" na zderzaku, które w błotnik wchodzą, ja po mniejszym nawet bum miałem z nimi problem oslabiony.gif

Napisano

> zderzak jest przykręcany w kilku miejscach

> jedno z nich to np pod reflektorem

> zapewne mocowania sie ponadrywały

> zderzak cały wiec kwestia dopasowania go na nowo

> a plastiki których ci brakuje w zderzaku kupisz na allegro za

> śmieszne pieniądze

w ASO zaślepkę halogenu kupi jeszcze taniej cfaniaczek.gif i to nową cfaniaczek.gif

Prawa kratka: 24.02zł , Środkowa: 51.18 zł

Auto trzeba doprowadzić do stanu z przed "bum" .Większa prędkość na autostradzie i maskę może poderwać do góry, a co za tym idzie ..... lepiej nie doprowadzać do takiej ewentualności

Napisano

ciach zlosnik.gif

> a pytanie mam takie, bo też mi się cofnął lekko zderzak i lekko na

> dół się ściągnął pod prawym leflektorem - wsio inne OK, oprócz

> zarysowania na wystającej krawędzi zderzaka - czy ktoś wie jak

> go odkręcić i czym może byc spowodowane to cofnięcie zderzaka.

> pas przedni, czy tylko na tzw. "regulacjach", śruby poodkręcać

> ustawic na nowo. tylko gdzie ile jest śrub i jakie sa

> niespodzianki w rozkręcaniu?

> aha ibiza z podpisu

> a to foto podglądowe zderzaka, jakby ktoś mógł zaznaczyć czerwonymi

> strzałkami miejsca śrub/mocowań to byłbym wdzięczny

6 spinek idzie na atrapę, reszta po bokach.I tak to wszystko trzyma się na ślizgach waytogo.gif

Patrz załącznik - zapisz obraz najlepiej co to b y było dobrze widac waytogo.gif

post-42688-143524952785_thumb.jpg

Napisano

> w ASO zaślepkę halogenu kupi jeszcze taniej i to nową

> Prawa kratka: 24.02zł , Środkowa: 51.18 zł

na allegro taniej

sprawdz sam

zaslepka 12 zł kosztowała jak do siebie szukalem

Napisano

dzięki, spróbuję to "zaatakować"w przyszły weekend waytogo.gif

przy okazji poprawie połamane mocowania IC i umyje silnik od spodu palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.