Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klamki a otwieranie drzwi.

Featured Replies

Napisano

Witam !

Poprzedni właściciel przed sprzedażą auta wymienil wszystkie klamki na nowe bo się rozwarstwiły. Ja normalnie otwieram samochód ale większość kobiet ma problem. Ciągną za te klamki i ciągna i nie mogą otworzyc pad.gif Czy wy tez tak macie ? Naprawde juz ku*****cy dostaje. IMO wszystko jest ok ale moze się myle. Czy można jakoś wregulowac mechanizm aby po delikatnym pociągnieciu za klamke otwieraly się drzwi ?

Pozdrawiam !

Napisano

U mnie chodza b. ciezko bo ciegna sa zabezpieczone przed dryndaniem wiec ludziska tez maja problemy - znam ten bol

Napisano
  • Autor

> U mnie chodza b. ciezko bo ciegna sa zabezpieczone przed dryndaniem

> wiec ludziska tez maja problemy - znam ten bol

Daj spokuj cholery mozna dostac. Jak tylko ktos wsiada do auta to czuje sie jak bym mial starego Poloneza bo musze isc i dzwi otwierac wrrr.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie chodza b. ciezko bo ciegna sa zabezpieczone przed dryndaniem

> wiec ludziska tez maja problemy - znam ten bol

Tak sobie pomyslalem, ze moze jakies wspomaganie trzeba zalozyc hmm.gifrotfl.gifhahaha.gif

Napisano

Witam !

Mam to samo. Aby otworzyć dzrzwi pasażera potrzeba odrobinę więcej siły, za to drzwi kierowcy otwierają się tylko po pociągnięciu klamki do siebie i do dołu spineyes.gif Dlaczego? Nie wiem! W inny sposób nie dadzą się otworzyć. Ja się przyzwyczaiłem, ale klika osób się nacięło claps.gif

Napisano

Po wymianie klamek na nowe mam to samo, ale też winna temu budowa klamek!. Po prostu się je ciągnie i powinno się przy ciągnięciu przytrzymać klamkę kciukiem z boku na stałym mocowaniu i wtedy 1 palcem można otworzyć.

Napisano

> Daj spokuj cholery mozna dostac. Jak tylko ktos wsiada do auta to

> czuje sie jak bym mial starego Poloneza bo musze isc i dzwi

> otwierac

I tak ma być. Kobiecie grzeczność wymaga otwarcia drzwi. Facet sobie poradzi, chyba że jakiś wymoczek to niech zap...dala pieszo to kondycji nabierze. zlosnik.gif

Napisano

Miesiac temu wymienialem klamki i chodza bardzo lekko claps.gif

Napisano

Widać nie tylko 'Twoje' kobiety mają z tym problem hehe.gif

BTW Czy mogę kupić klamkę bez zamka i założyć ją w prawych drzwiach? Wystarczy mi jeden zamek w samochodzie, a jednoczesnie nei wiem czy nie napotkam na jakieś problemy z klamką bezbębenkową montowaną w miejscu bębenkowej? icon_rolleyes.gifspineyes.gif

Napisano

> Widać nie tylko 'Twoje' kobiety mają z tym problem

> BTW Czy mogę kupić klamkę bez zamka i założyć ją w prawych drzwiach?

> Wystarczy mi jeden zamek w samochodzie, a jednoczesnie nei wiem

> czy nie napotkam na jakieś problemy z klamką bezbębenkową

> montowaną w miejscu bębenkowej?

chyba możesz zapodac bez problemu.

Napisano

U mnie po wymienie klamek też chodziły ciężko, przesmarowałem zamki i same klamki i wydaje się, że jest lepiej (żona nie marudzi)

Napisano
  • Autor

> U mnie po wymienie klamek też chodziły ciężko, przesmarowałem zamki i

> same klamki i wydaje się, że jest lepiej (żona nie marudzi)

Moja zona sie juz nauczyla ale jak wioze inne laski to jest problem rotfl.gifswiety.gif

Napisano
  • Autor

> Miesiac temu wymienialem klamki i chodza bardzo lekko

U mnie wszystkie chodza lekko do tego momentu gdzie sie powinno kciukiem przytrzymac klamke. Wszyscy ciagna za klamki i dlatego maja problemy a ja musze ich uczyc otwierac drzwi angryfire.gif

Napisano

Witajcie!

Mam do Was pytanko odnosnie wymiany klamek.

Pare dni temu probowalem wyjac prawa klamke w moim Bravo. Odkrecilem wkret z boku drzwi, klamka troche sie poruszyla, ale nie moglem jej wyjac. Czy oprocz tej sruby z boku drzwi, trzeba jeszcze cos odkrecic? Trzeba zdejmowac boczek w drzwiach zeby zmienic klamke?

Pozdrawiam!!!

Napisano

Ja bym raczej "baby" podregulowal, zeby nie szarpaly za klamke - a delikatnie sie z nia obchodzily jak.... z tym czyms podobnym do klamki :-)

> Witam !

> Poprzedni właściciel przed sprzedażą auta wymienil wszystkie klamki

> na nowe bo się rozwarstwiły. Ja normalnie otwieram samochód ale

> większość kobiet ma problem. Ciągną za te klamki i ciągna i nie

> mogą otworzyc Czy wy tez tak macie ? Naprawde juz ku*****cy

> dostaje. IMO wszystko jest ok ale moze się myle. Czy można jakoś

> wregulowac mechanizm aby po delikatnym pociągnieciu za klamke

> otwieraly się drzwi ?

> Pozdrawiam !

Napisano

> Witajcie!

> Mam do Was pytanko odnosnie wymiany klamek.

> Pare dni temu probowalem wyjac prawa klamke w moim Bravo. Odkrecilem

> wkret z boku drzwi, klamka troche sie poruszyla, ale nie moglem

> jej wyjac. Czy oprocz tej sruby z boku drzwi, trzeba jeszcze cos

> odkrecic? Trzeba zdejmowac boczek w drzwiach zeby zmienic

> klamke?

> Pozdrawiam!!!

no nietety musisz zwalić cały plastik na drzwiach i odkrecic jeszcze jedną sróbkę,potem poodpinac ciegna zapiąć nowe i zakrecić nową klamke,i złożyć plastik drzwi.

Napisano

> no nietety musisz zwalić cały plastik na drzwiach i odkrecic jeszcze

> jedną sróbkę,potem poodpinac ciegna zapiąć nowe i zakrecić nową

> klamke,i złożyć plastik drzwi.

Wlasnie tego sie obawialem frown.gif

Ale moze przy okazji wymienie glosniki w drzwiach smile.gif

Dzieki za informacje ok.gif

Napisano

I mnie to czeka ! Jak ja nie lubię tych plastików , cięgien i innych dupereli:) Napewno zaraz mi coś pęknie , albo jakiejs śrubie gwiazdka sie rozkalibruje!!! Ech!!!

Napisano

Ktoś na Śmietniku opisal wymiane klamki.

Ja u siebie wyciągam w 5min. waytogo.gif Jakby ktoś z Was drodzy koledzy musiał 3 razy w ciągu tygodnia klameczki wyciagać to da sie nauczyć

palacz.gif

Napisano

> Ktoś na Śmietniku opisal wymiane klamki.

> Ja u siebie wyciągam w 5min. Jakby ktoś z Was drodzy koledzy musiał

> 3 razy w ciągu tygodnia klameczki wyciagać to da sie nauczyć

Mam ten referat ze "smietnika". Tam dosc dokladnie jest opisany demontaz klamki w tylnych drzwiach i rzeczywiscie tam trzeba zdejmowac tapicerke, zeby dostac sie do jednej sruby. Jednak w przednich drzwiach myslalem, ze wystarczy wykrecic ten wkret z boku drzwi. Zrobilem tak, a tu rozczarowanie- klamka nie chce wyjsc frown.gif Mowi sie trudno, zdejme boczek i bedzie OK.

A jak Ty doszedles do takiej wprawy, ze wyciagasz klamke w 5 minut? Moze cos mi podpowiesz, zeby wymiana u mnie potrwala powiedzmy 10 minut smile.gif

Pozdrawiam!!!

Napisano

> A jak Ty doszedles do takiej wprawy, ze wyciagasz klamke w 5 minut?

> Moze cos mi podpowiesz, zeby wymiana u mnie potrwala powiedzmy

> 10 minut

> Pozdrawiam!!!

Kupiłem Bravcie za 5000PLN. A jak to z tą ceną bywa mnogo nada pamieniać yikes.gif Najpierw musiałem od kierowcy zamek zrobić, to 15min. zajęło wyciąganie klameczki. angryfire.gif

Jak zrobiłem, to poskładałem. Po tygodniu żona chciała klameczki wymienić i zgadnijcie koledzy co zrobiłem??? icon_eek.gif Wszystkie trzeba było wymienić. tongue.gif A po miesiącu może by go przemalować??- i znów klameczki wyciągane były claps.gif

Więc teraz to ja jestem spec palacz.gif

Napisano

> Witam !

ja również...

Można to wyregulować...jedno cięgno odpowiada za otwieranie drzwi (z kluczyka, z centralnego, czy też za ten plastik) a drugie cięgno odpowiada za otwieranie drzwi z klamki (zewnętrznej, bo zakładam, że o to Ci chodzi)...wystarczy....

zdjać boczek...odkręcić klamkę... podkręcić cięgno (dostęp jest ograniczony więc trzeba troszkę pokombinować, skręcić wszystko i klameczka będzie śmigać jak powinna...lekko i delikatnie...

dla wprawionego w bojach z klamkami....10 minut roboty...dla nie wprawionego....trochę wiecej...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.