Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawiecha zrobiona i ...nadal puka.

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Jak w temacie. Wymienione z przodu kompletne wahacze, końcówki drążków kierowniczych i końcówki stabilizatora. Amorki są ok. Co prawda mam jeszcze do remontu wahacze z tyłu, ale słyszę jak popukuje...jak na mój słuch to z przodu a nie z tyłu. i teraz pytanie do Was, ekspertów, jeżeli rzeczywiści jest to z przodu, to co możnaby jeszcze podejrzewać?

Stukanie pojawia się tylko na pewnym typie nierówności...

Pozdrawiam.

Napisano

> Stukanie pojawia się tylko na pewnym typie nierówności...

> Pozdrawiam.

Może wydech, ja tak miałem.

Napisano
  • Autor

Napisałem przecież, że ten element był wymieniany. Zatem to nie to. Inne sugestie?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Wydech powiadasz...ale to jest tylko na specyficznych nierównościach... ewidentnie słychać od zawieszenia...tylko nie weim czy przód, czy to tył...ale obstawiam na przód. Może mocowania amortyzatorów?

Pozdrawiam.

Cześć.

Napisano

napisałeś o łącznikach stabilizatora jak mniemam a tam są jeszcze gumy które mocują stabilizator do nadwozia.

Napisano

> Witajcie. Jak w temacie. Wymienione z przodu kompletne wahacze,

> końcówki drążków kierowniczych i końcówki stabilizatora. Amorki

> są ok. Co prawda mam jeszcze do remontu wahacze z tyłu, ale

> słyszę jak popukuje...jak na mój słuch to z przodu a nie z tyłu.

> i teraz pytanie do Was, ekspertów, jeżeli rzeczywiści jest to z

> przodu, to co możnaby jeszcze podejrzewać?

> Stukanie pojawia się tylko na pewnym typie nierówności...

> Pozdrawiam.

Zdarzali sie tez mechanicy co montowali wahacze z mniejszą średnicą końcówki sworznia kulistego. W Tipo bodajże takie były, niczym sie nie różniły poza tym jednym szczegulikiem. biglaugh.gif

Byli też tacy co padali ofiarą takich pomyłek i im zawiecha sie rozmontowywała podczas jazdy old.gif

Napisano

Te padaki tak mają, że nawet jak wszystko wymienisz to i tak cos puka. Zależy jakiego rodzaju pukanie to jest - może to być jedna z rzeczy, o której mówią koledzy, albo pukanie, które dostajesz od Fiata w standardzie smile.gif

Napisano

> Napisałem przecież, że ten element był wymieniany. Zatem to nie to.

> Inne sugestie?

> Pozdrawiam.

Napisałeś że wymieniłeś końcówki stabilizatora

A drążek stabilizatora jest przykręcony do nadwozia dwoma klamrami gdzie idą dwie gumy i jak one będą wybite to będzie ci stukać !!

Napisano
  • Autor

Hmm...miałem robić samemu, ale z braku czasu, kluczy i kanału dałem zaufanym mechaniorom, do których np. mój ojciec jeździ od wielu już lat. Kupiłem te części o których mówiłem, gościu do mnie dzwonił w międzyczasie, mówił, że przeglądał całą zawiechę, tył także, który jest do roboty...więc gdyby zauważył, że z przodu jest coś jeszcze do wymiany, to powinien był chyba mnie o tym poinformować, gdyż zależało mnie na tym, aby wyremontować wszystko za jednym razem, zeby mieć spokój na dłuższy czas.

Pozdrawiam. Będę do niego dzwonić.

Cześć.

Napisano

Witam

A ja mam takie spostrzeżenia... coś mi puka i stuka .... ale zawieszenie to nie jest.... odgłos jest dosyć dzwięczny więc też się zastanawiłem czy to nie jest cos z zawieszeniem (u mnie z tyłu). Znajomy powiedział żemu tez stukało z prawej strony ale rozkręcił tylny boczek tapicerki i napchał gąbki tapicerskiej i ustało... Z lewej strony gąbka nie pomaga bo dalej stuka... ala jak zdjąłem lewy bok tapicerki z tyłu to przestało pukać.

Czy ktoś miał już z tym problem ???

Może u CIebie to nie zawieszenie a jakieś inne elementy w środku.

Drugi przypadek to głośne metaliczne stukanie z prawej strony z przodu.... okazało się że to była luźna śruba od prowadnicy podnosnika szyb.

Może to jest jakiś trop... a może ktoś walczył ze stukającą tapicerką ???

Napisano

> Napisałem przecież, że ten element był wymieniany. Zatem to nie to.

> Inne sugestie?

> Pozdrawiam.

Guma drążka stabilizatora to nie

Quote:

końcówki stabilizatora

zlosnik.gif

Napisano

> Witajcie. Jak w temacie. Wymienione z przodu kompletne wahacze,

> końcówki drążków kierowniczych i końcówki stabilizatora. Amorki

> są ok.

Skąd wiesz, że amorki są OK?

Napisano
  • Autor

Byłem na przeglądzie u Fiata i powiedzieli, że są ok, co więcej, były wymieniane w ubiegłym roku.

Pozdrawiam.

Napisano

> Byłem na przeglądzie u Fiata i powiedzieli, że są ok, co więcej, były

> wymieniane w ubiegłym roku.

> Pozdrawiam.

Też mam amorki ok według zrobionego testu (oba okolo 70%), a cały czas mi puka prawa strona. Zawieszenie wytrzepałem w szerz i wzdłuż kilka razy i luzów nie mam. Wymontowałem amorki i poszarpałem za tłoczyska. Okazuje się, że prawy amortyzator ma na tłoczysku wzdłużny luz ok 1mm zanim zacznie tłoczyć olej i to właśnie u mnie puka.

Napisano

Niekiedy jeszcze stuka oparcie tylnej kanapy - na zaczepach - tych, które się zwalnia, żeby ją położyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.