Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z zamkiem w drzwiach

Featured Replies

Napisano

dziś schodząc do asterki patrze a tu od strony kierowcy zamek w drzwiach dokładniej ta blaszka powykrzywiana od zapewne srubokręta :| na szczescie nie otwarli. Ale niestety nie moge otworzyc kluczykiem drzwi od kierowcy, musze otwierac drzwi od pasażera. Mam centralny. I teraz pytanie, co mozna zrobic. Wymiana wkładek zamków to ostateczność ale tez nie wiem bo nie dosc ze trzeba przynajmniej 2 plus ewentualnie od bagażnika. Gdzies czytałem ze mozna dorobić wkład zamka do kluczyka, czy słyszał o czyms takim?

Napisano

> dziś schodząc do asterki patrze a tu od strony kierowcy zamek w

> drzwiach dokładniej ta blaszka powykrzywiana od zapewne

> srubokręta :| na szczescie nie otwarli. Ale niestety nie moge

> otworzyc kluczykiem drzwi od kierowcy, musze otwierac drzwi od

> pasażera. Mam centralny. I teraz pytanie, co mozna zrobic.

> Wymiana wkładek zamków to ostateczność ale tez nie wiem bo nie

> dosc ze trzeba przynajmniej 2 plus ewentualnie od bagażnika.

> Gdzies czytałem ze mozna dorobić wkład zamka do kluczyka, czy

> słyszał o czyms takim?

co znaczy ze nie mozesz otworzyc? kluczyk nie wchodzi czy nie daje sie przekrecic?

jesli to pierwsze to pewnie ta blaszka go blokuje - sprobowac naprawic lub usunac,

jednak wtedy moze sie troche wnetrze zamka szybciej zabrudzic.

Jesli kluczyk wchodzi, ale nie daje sie przekrecic to pozostaje sciagnac boczek,

wytargac klamke z zamkiem i rozmontowac zamek by zobaczyc co zniszczyli.

Najpewniej trzeba bedzie jedynie wymienic bebenek (kupic jakis inny i poukladac zapadki pod stary kluczyk) waytogo.gif

Napisano

ja mam to samo tylko od pasażera. tez mam centralny i drzwi od pasazera nie można otworzyć kluczykiem tzn. mogę włożyć kluczyk do zamka ale nie przekręcę. blaszka zewnetrzna tez jest troszke powyginana, ale juz taka byla odkad kupiłem samochód. I tera znie wiem czy tez kiedys przed moim zakupem ktos probował sie wlamac czy poprostu jak jest centralny to tylko z jednej strony mozna otworzyc drzwi, bo tylko tym dziobkiem od kierowcy mozna zamknac od wewnatrz wszystkie drzwi, pozostale dziobki zamykaja tylko poszczegolne drzwi. Sprzedajacy auto powedzial, ze w oplach tak jest, ze tylko (przy centralnym) mozna otworzyc drzwi z zewnatrz od stony kierowcy...i tak uwierzyłem mu, ale teraz zastanawiam sie juz nad tym...

EDIT: centralny oryginalny GM zamontowany fabrycznie

Napisano

u mnie bylo tak ze przed zakupem probowali sie wlamac i tez pogieli te blaszke

oraz nie dalo sie przekrecic kluczyka. Po rozebraniu okazalo sie ze kluczyka nie

dalo sie przekrecic nie z powodu proby wlamania, ale rzadkiego uzywania zlosnik.gif

wystarczylo przeczyscic, nasmarowac i chodzi jak nowy. Z tym w klapie zreszta bylo to samo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> co znaczy ze nie mozesz otworzyc? kluczyk nie wchodzi czy nie daje

> sie przekrecic?

Nie daje się przekręcić

A co do centralnego, od srodka wszystkie drzwi da sie zamknąć tym od kierowcy, natomiast z zewnątrz, kluczykiem i od kierowcy i od pasażera otwiera centralny wszystko.

Spróbuje jeszcze popsikać czyms smarującym i może coś ruszy.

Napisano

Do mnie też się włamały mendy jedne jakieś pół roku po kupnie Astry. Do wymiany były wkłady w obu drzwiach z przodu. ASO dorobiło je do kluczyka.

Napisano

chce się dowiedzieć w końcu jak to jest z tym oryginalnym centralnym, aby wiedzieć czy u mnie wszystko działa dobrze czy nie (patrz post wyżej), a więc:

a) wkładam kluczyk do zamka od kierowcy i przekręcam - otwierają się wszystkie zamki

b) wkładam kluczyk od pasażera i przekręcam i...no właśnie co tu ma się dziać, bo tak jak pisałem u mnie ten zamek nie można przekręcić i nie wiem czy jak przekręcę tez otworzy wszystkie drzwi czy tylko jedne??

c) siedzę wewnątrz jako kierowca i wciskam ten grzybek, przycisk w drzwiach przy szybie (jak zwał tak zwał ale może będziecie wiedzieć o co chodzi) wtedy zamykają się wszystkie zamki

d)wciskam przycisk od strony pasazera i tutaj nic sie nie dzieje poza zamknieciem danych drzwi- podobnie jak w przypadku tylnych drzwi...

może mi ktoś powiedzieć czy dobrze ten centralny działa we wszystkich powyższych przypadkach??

Napisano

> a) wkładam kluczyk do zamka od kierowcy i przekręcam - otwierają się

> wszystkie zamki

waytogo.gif

> b) wkładam kluczyk od pasażera i przekręcam i...

Otwierają się wszystkie zamki

> c) siedzę wewnątrz jako kierowca i wciskam ten grzybek wtedy zamykają się wszystkie zamki

waytogo.gif

> d)wciskam przycisk od strony pasazera i

zamykają się wszystkie zamki.

Mówię jak jest u mnie. Widać w obu drzwiach są takie same zamki. Co wcale nie znaczy, że tak jest we wszystkich wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Mówię jak jest u mnie. Widać w obu drzwiach są takie same zamki. Co

> wcale nie znaczy, że tak jest we wszystkich

> Pozdroofka

no u mnie chyba ani z zewnątrz(tego nie jestem pewien) ani z wewnątrz (to juz sprawdzone) nie można zamkiem pasażera zablokować/otworzyć pozostałych zamków i nie wiem czy mam przyjąć TTTM czy cos jest nie tak z tym centralnym...bede chyba musial przygladnac sie od wewnatrz zamkowi paszera bo cos mi ta sprawa smierdzi... hmm.gif

Napisano

Witajcie!

Ja mam he he sytuację pośrednią. Jam wciskam dzyndzel od strony pasażera, to zamkną się tylko te jedne drzwi, ale jak otwieram to wszystkie dzyndzle wyskakują.

I bądź tu mądrym screwy.gif

edit: z zewnątrz mogę zamykać i otwierać wszystkie zamki!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.